«Άρχοντας» ο Τηλυκράτης…

Οι σοβαρές και αξιοπρεπείς ομάδες δεν διακηρύσσουν την «ποδοσφαιρική υγεία» τους με ανακοινώσεις «ψευδαίσθησης μεγαλείου», αλλά την καταδεικνύουν στην πράξη…

Είναι απίστευτος (και απολύτως μακριά από τα Ελληνικά ποδοσφαιρικά ειωθότα) ο τρόπος και η φιλοσοφία με την οποία διαχειρίστηκαν την υπόθεση της φιλοξενίας του Ηρακλή οι ιθύνοντες της διοίκησης του Τηλυκράτη. Οι «κυανόλευκοι» ομόλογοί τους έχουν να λένε για το εξαιρετικό κλίμα που συνάντησαν στη Λευκάδα και έσπευσαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους για αυτό, με κάθε τρόπο.

Ο Λάκης Παπαϊωάννου, μετά το τέλος του αγώνα, παρέστη στη συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να ευχαριστήσει εκ μέρους του επίσημου «Γηραιού» τους γηπεδούχους για όσα τους παρείχαν σε επίπεδο φιλοξενίας και ακολούθησε η γραπτή ανακοίνωση της «κυανόλευκης» διοίκησης, με το ίδιο αντικείμενο και με δέσμευση για απόλυτη ανταπόδοση στο Καυτανζόγλειο, στο πλαίσιο του παιχνιδιού του δευτέρου γύρου των μπαράζ.

Οι άνθρωποι είναι πραγματικοί «άρχοντες», που τιμούν – πρώτα από όλα – το σωματείο τους και έπειτα τους ίδιους τους εαυτούς τους. Διέπονται από… βορειοευρωπαϊκή αντίληψη για τα ποδοσφαιρικά πράγματα και γνωρίζουν να σέβονται και να τιμούν. Αναζήτησαν ό,τι περισσότερο και ό,τι καλύτερο μπορούσαν να πράξουν, προκειμένου να καταδείξουν στην πράξη τον σεβασμό τους προς τον μεγάλο αντίπαλο και στο όνομα του Ηρακλή και το έπραξαν με χαρά και απλοχεριά.

Τους αξίζουν συγχαρητήρια και έπαινοι για το γεγονός ότι – μέσα στην ελεεινή κατάσταση του χώρου στην Ελληνική πραγματικότητα – εκείνοι δίνουν μαθήματα ήθους, ποδοσφαιρικού πολιτισμού, αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας.

Χωρίς να σπεύδουν να διαδηλώσουν την… «ποδοσφαιρική υγεία» τους με ανακοινώσεις έμπλεες «ψευδαίσθησης μεγαλείου», την ώρα κατά την οποία ούτε καν στοιχειωδώς ομαλές συνθήκες διεξαγωγής αγώνα δεν εξασφαλίζουν στην έδρα τους, ενώ – κατόπιν – σπεύδουν να εξευτελιστούν, προσφεύγοντας νομικά κατά του – πανάξιου – πρωταθλητή του Ομίλου τους, χωρίς να πληρούν καν την προϋπόθεση του εννόμου συμφέροντος…

Και δύο… «trivia» για τον Τηλυκράτη Λευκάδας:

@ Για τους λίγους που έχουν αναρωτηθεί, λόγω της επικαιρότητας της πρόσφατης πρεμιέρας των μπαράζ, η ομάδα της Λευκάδας οφείλει το όνομά της στον αρχαίο Τηλυκράτη, διαπρεπή ναύαρχο των Λευκαδίων, ο οποίος θριάμβευσε στον Πελοποννησιακό Πόλεμο και καταγράφηκε από την ιστορία.

@ Επίσης, η έδρα την οποία χρησιμοποιεί ο Τηλυκράτης, είναι το Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας, το οποίο ονομάστηκε «Πλάτωνας Γρηγόρης». Αυτό αποφασίστηκε, προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη ενός παλιού τερματοφύλακα της ομάδας, του Γρηγόρη Πλάτωνα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρότατα σε αγώνα του Τηλυκράτη και υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο…

πηγή: bluearena.gr