Έντερ: “Ο πατέρας μου είναι φυλακή για φόνο”

Ο Έντερ έγινε ο ήρωας ενός ολόκληρου λαού. Με δικό του γκολ η Πορτογαλία νίκησε 1-0 τους Γάλλους και για πρώτη φορά στα χρονικά αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Λογικό ήταν τα βλέμματα να στραφούν πάνω του, οι προβολείς να φωτίσουν κάθε πτυχή της ζωής του, να βγουν στην επιφάνεια άγνωστες λεπτομέρειες.

Όπως ότι ο πατέρας του έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη αρκετών ετών!

Ο σκόρερ του “χρυσού” γκολ ρωτήθηκε για τους γονείς του και δεν κρύφτηκε. “Ο πατέρας μου είναι στη φυλακή, απ’ όταν ήμουν 12 χρόνων. Η μητριά μου πέθανε και αυτός κατηγορήθηκε ότι τη δολοφόνησε. Νομίζω ότι καταδικάστηκε για 16 χρόνια“.

Ποτέ πάντως δεν τον εγκατέλειψε. “Από τη στιγμή που πήγα στην Ακαδέμικα και άρχισα να κερδίζω κάποια χρήματα, μπορούσα να ταξιδεύω στην Αγγλία και να τον βλέπω στη φυλακή. Κάθε φορά που ήμουν σε διακοπές πήγαινα και τον έβλεπα“.

Ο Έντερ δεν γεννήθηκε στην Πορτογαλία αλλά στην πόλη Μπισάου της Γουινέα-Μπισάου, χώρας στη δυτική Αφρική. “Όταν ήρθαμε στην Πορτογαλία με τη μητέρα μου, ο πατέρας μου ήταν ήδη εκεί. Υπήρξε κάποια στιγμή που ήρθε στο σπίτι και με πήρε για να μείνω μαζί του. Αργότερα μπήκα σε κολέγιο“.

Όχι τα ευκολότερα χρόνια. Τώρα και μετά το γκολ στον τελικό, όλα είναι αλλιώς…

Θυμηθείτε το γκολ του:


 

Πηγή: contra.gr