Έτοιμοι για το παιχνίδι με τη φωτιά οι «τρεις»…

Ρόβας, Παπαδόπουλος και Μεντί μπαίνουν στα μπαράζ, γνωρίζοντας ότι στην πρώτη κίτρινη «καίγονται»…

Το πρόβλημα είναι μεγάλο για την ομάδα και ειδικότερα για την τεχνική ηγεσία, η οποία δεν θέλει να σκέπτεται το ενδεχόμενο να κληθεί να το διαχειριστεί. Πρόκειται για το δημοσιογραφικό κλισέ του… «κίτρινου πυρετού», το οποίο είναι επίκαιρο στην περίπτωση του Ηρακλή και της προσπάθειας, που αρχίζει στα play off  ανόδου.

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος γνωρίζει ότι τρεις επιθετικοί (όλως παραδόξως) παίκτες του, με το που θα δεχθούν την πρώτη κίτρινη κάρτα στη διαδικασία των μπαράζ, θα τον στερήσουν από τη συμμετοχή τους στα πλάνα του για τους επόμενους δύο αγώνες, καθώς άπαντες «κουβαλούν» το οριακό βάρος των έξι καρτών…

Ο λόγος για τον Χρήστο Ρόβα, τον Βασίλη Παπαδόπουλο και τον Κριστιάνο Μεντί. «Εργαλεία» με ιδιαίτερη σημασία το καθένα τους, στη προσπάθεια για ομαλή λειτουργία της «κυανόλευκης» ποδοσφαιρικής μηχανής.

Όχι ο Ρόβας, Θεός φυλάξοι…

Για τον καθένα στον Ηρακλή είναι αδιανόητο το να αναγκαστεί να απουσιάσει από δύο συνεχόμενα παιχνίδια ο Χρήστος Ρόβας, σε αυτήν την καθοριστική φάση, στην οποία το κάθε λεπτό συμμετοχής είναι κρίσιμο, πόσο μάλλον ο κάθε αγώνας.

Το «πολυβόλο» της κατηγορίας και πρώτος σκόρερ σε όλες τις Ελληνικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις σε αυτήν την αγωνιστική περίοδο, αποτελεί – ουσιαστικά – το αγωνιστικό στέλεχος από το οποίο αρχίζει η διαμόρφωση του βασικού σχήματος σε κάθε παιχνίδι. Μολονότι κλασικός επιθετικός, ο αυθορμητισμός και το περίσσιο πάθος του στο παιχνίδι τον έχουν φέρει στο οριακό σημείο των έξι κίτρινων.

Θα πρέπει να διαχειριστεί το θυμικό του – τουλάχιστον στα πέντε πρώτα παιχνίδια – προκειμένου να μη στερήσει την ομάδα του από την υπερπολύτιμη παρουσία του σε δύο συνεχόμενα ματς.

Ο σημαντικός Παπαδόπουλος

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος έχει εξελιχθεί σε έναν βασικό πυλώνα της μεσοεπιθετικής έκφρασης του φετινού «Γηραιού», καθώς καθιερώθηκε σε θέση δεξιού χαφ – εξτρέμ.

Η συνεργασία του με τον Ρόβα πήρε «επικές» διαστάσεις κατά τη διαδρομή της ομάδας στην κανονική περίοδο, με τον Καβαλιώτη επιθετικό να έχει ετοιμάσει γκολ για τον συμπαίκτη του σε πολλές περιπτώσεις. Είναι ο δεύτερος της τριάδας, που θα πρέπει να αγωνίζεται με τη μέριμνα του να μην αφήσει για δύο παιχνίδια χωρίς την παρουσία του τους συμπαίκτες του.

Μεντί: Η πρώτη εναλλακτική

Αν Ρόβας και Παπαδόπουλος αποτελούν τα «κίτρινα» προβλήματα του Σπύρου Μπαξεβάνου σε επίπεδο βασικής ενδεκάδας, η έγνοια του «κυανόλευκου» προπονητή εκτείνεται και σε επίπεδο εναλλακτικών επιλογών.

Ο Κριστιάνο Μεντί, μπορεί – ελέω του απίστευτου Ρόβα – να μην βρήκε ποτέ θέση στο βασικό σχήμα, ωστόσο αποτελεί σε μόνιμη βάση την πρώτη εναλλακτική λύση για τον προπονητή του, όσον αφορά στη γραμμή κρούσης. Μάλιστα, σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια χρησιμοποιείται ως αλλαγή και είναι ο πρώτος στην παρουσία του οποίου επενδύει η τεχνική ηγεσία, κάθε φορά που απαιτείται τόνωση στον επιθετικό τομέα.

Ίσως για τον Σενεγαλέζο τα πράγματα να είναι πιο απλά, ως προς τη διαχείριση του θέματος «αποφυγή κίτρινης», λόγω χρονικής συμμετοχής, όμως και ο ίδιος θα πρέπει να έχει το συγκεκριμένο ζητούμενο σε προτεραιότητα, κάθε φορά, που θα καλείται να αγωνιστεί στους αγώνες των μπαράζ.

πηγή: bluearena.gr

photo: intime.gr