Έτοιμο το κυβερνητικό σχέδιο για άμεση αναδιάρθρωση!

Το πλάνο Βασιλειάδη για τη νέα, πειραματική για μια σεζόν, Σούπερ Λίγκα είναι έτοιμο, έχει «κλειδώσει» και η εφαρμογή του θα χαλάσει μόνο αν γίνει κάτι εξαιρετικά απρόοπτο.

Η πληροφορία είναι από «πρώτο χέρι», από υψηλά ιστάμενο κυβερνητικό στέλεχος, και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Το πλάνο Βασιλειάδη για τη νέα, πειραματική για μια σεζόν, Σούπερ Λίγκα είναι έτοιμο, έχει «κλειδώσει» και η εφαρμογή του θα χαλάσει μόνο αν γίνει κάτι εξαιρετικά απρόοπτο και απρόβλεπτο.

Η Παναχαϊκή, σύμφωνα με το business plan, θα είναι παρούσα στη Σούπερ Λίγκα της περιόδου 2018-19, άμεσα δηλαδή, και από ‘κει και πέρα στο χέρι της είναι, ανάλογα με το πώς θα κινηθεί και πώς θα επενδύσει, να παίξει και στην επόμενη σεζόν, 2019-20, στη Σούπερ Λίγκα 1 και όχι στη Σούπερ Λίγκα 2.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» παρουσιάζει αποκλειστικά το προσχέδιο του πλάνου για την πειραματική Σούπερ Λίγκα της νέας σεζόν, που θα διεξαχθεί με 20 ομάδες:

Η α’ φάση του νέου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί σε 2 Ομίλους των 10 ομάδων. Άγνωστο ακόμα με ποια κριτήρια θα γίνει ο διαχωρισμός, αλλά θεωρήστε το βέβαιο πως οι Ομιλοι θα είναι ισοδύναμοι. Αρα, 18 αγωνιστικές για τον καθένα απ’ τους δύο Ομίλους.

Εν συνεχεία, και ανάλογα με τη βαθμολογική θέση που θα έχει καταλάβει κάθε ομάδα στον Ομιλό της, θα γίνει νέος διαχωρισμός των ομάδων σε δύο Ομίλους των 10 ομάδων. Εδώ, όμως, θα μετρήσει η πορεία της κάθε ομάδας στην α’ φάση. Ο ισχυρός Ομιλος, λοιπόν, στη β’ φάση θα έχει 18 αγωνιστικές για να βγει πρωταθλητής και ευρωπαϊκά εισιτήρια και ο ανίσχυρος Ομιλος θα έχει κι αυτός άλλες 18 αγωνιστικές, για να προκύψουν οι 2 πρώτοι που θ’ ανέβουν στη Σούπερ Λίγκα 1 της σεζόν 2019-20 και οι δύο τελευταίοι που θα πέσουν στη Β’ Εθνικής της σεζόν 2019-20.