Ήρθε το νέο VW Golf GTI Clubsport!

VW Golf GTI Clubsport

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Volkswagen, η Kosmocar, ανακοινώνει την έναρξη διάθεσης της νέας κορυφαίας έκδοσης του Golf, του GTI Clubsport, στην Ελλάδα.

VW Golf GTI Clubsport

Πρόκειται για μία νέα επετειακή έκδοση του δημοφιλούς Golf, που μέσω αυτής γιορτάζει το γερμανικό εργοστάσιο την συμπλήρωση 40 ετών από τότε που λανσαρίστηκε το πρώτο Golf GTI (1976). Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως τότε το GTI είχε αλλάξει εντελώς τα δεδομένα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς δημιούργησε μια ολόκληρη κατηγορία, αυτή των «καυτών» χάτσμπακ.

VW Golf GTI Clubsport

Στο σήμερα, το νέο Golf GTI Clubsport αποτελεί το ισχυρότερο GTI μαζικής παραγωγής και εφοδιάζεται με έναν δίλιτρο TSI κινητήρα, απόδοσης 265 ίππων, που σε λειτουργία overboost φτάνουν τους 290 για 10 δευτερόλεπτα!

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, το νέο GTI Clubsport να χρειάζεται μόλις 6,3 δευτερόλεπτα για να κάνει το πατροπαράδοτο 0-100χλμ./ώρα.!

DB2015AU01316_large

Παράλληλα, η ειδική αυτή έκδοση τροποποιείται και εμφανισιακά σε σχέση με τα «απλά» GTI, χάρη στη νέας σχεδίασης μάσκα, στους μαύρους καθρέφτες, στις 18άρες ζάντες αλουμινίου, στους νέους προφυλακτήρες με τους μεγάλους αεραγωγούς, στην διπλή μαύρη πίσω αεροτομή, στο νέας σχεδίασης πίσω διαχύτη με την διπλή απόληξη της εξάτμισης, στα τονισμένα μαρσπιέ και φυσικά χάρη στη μαύρη διακοσμητική λωρίδα με το λογότυπο Clubsport.

VW Golf GTI Clubsport

Στο εσωτερικό, η σχεδιαστική διαφοροποίηση γίνεται χάρη στα τύπου μπάκετ καθίσματα με το λογότυπο GTI στην κορυφή τους, στο τιμόνι και τον επιλογέα που είναι ντυμένα αμφότερα με Alcantara και στις χαρακτηριστικές κόκκινες ραφές σε επενδύσεις θυρών, βάση επιλογέα και ζώνες ασφαλείας.

VW Golf GTI Clubsport

Όσο αφορά τώρα τις τιμές με τις οποίες θα ξεκινήσει το νέο Golf GTI Clubsport την σταδιοδρομία του στην ελληνική αγορά, αυτές διαμορφώνονται ως εξής:

  Κωδικός μοντέλου Έκδοση Ανώτατη Προτεινόμενη

Λιανική Τιμή Πώλησης

Βενζίνη 5G19ZX GOLF GTI CLUBSPORT 265PS 3D € 34.950
5G19ZX GOLF GTI CLUBSPORT 265PS 5D € 36.100
5G19ZY GOLF GTI CLUBSPORT 265PS DSG6 3D € 36.800
5G19ZY GOLF GTI CLUBSPORT 265PS DSG6 5D € 37.950

Περισσότερες φωτογραφίες:

Πηγή: automoto.com.gr