Από οίκους ανοχής μέχρι γραφεία τελετών!

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Παπασταύρου είναι ιδιοκτήτης του γραφείου Τελετών, το οποίο θα διαφημίζεται στις φανέλες των αθλητών. 

Εκείνο όμως που τον κάνει να μην συγκρίνεται με κανέναν από τους ομολόγους του είναι τα ήθη που έχει φέρει στην ομάδα. Για παράδειγμα απαγορεύει αυστηρά το υβρεολόγιο στις προπονήσεις, ενώ έχει προτρέψει τους διαιτητές να αποβάλλουν τους παίκτες του όταν υποπίπτουν σε αυτό το… αδίκημα.

Το ρόστερ της ομάδας συμπληρώνει ένας ιερωμένος, ο πατέρας Βασίλειος Νικολόπουλος, παλιός αθλητής του χάντμπολ, ο οποίος όταν πέρυσι κλήθηκε για τον αγιασμό, αποφάσισε να αφήνει για λίγο τα ράσα και να φορά την αθλητική περιβολή. Ο 35χρονος παπάς λαμβάνει κανονικά μέρος στις προπονήσεις, ενώ κατεβαίνει και στους αγώνες όταν του το επιτρέπουν τα εκκλησιαστικά του καθήκοντα. 

Η σχέση εκκλησίας και Σεριφάτου είναι άρρηκτη αν αναλογιστεί κανείς ότι τα παιδιά των ακαδημιών κάθε Κυριακή εκκλησιάζονται και ακολουθεί αμέσως μετά η προπόνηση τους. Προκειμένου δε, για να μένουν τα παιδιά στον αθλητισμό έχουν θεσμοθετηθεί 5 υποτροφίες, οι οποίες δίνονται κατόπιν κλήρωσης σε όσους δεν εγκαταλείψουν το χάντμπολ μέχρι τα 18 τους χρόνια.

Πάντως στο Σεριφάτο δίνουν βάση και στη διασκέδαση, αφού από πέρυσι υπάρχει και ομάδα τσιλίντερ. 

Πηγή: gazzetta.gr