«Γίναμε σοφότεροι, ετοιμαζόμαστε για δυναμικό come back»

Ο Κώστας Σωτηρόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στη Mikriliga και μίλησε για όλους και για όλα.

Το έμπειρό του μάτι τον καθιστά έναν από τους πιο άρτιους σχολιαστές στα τεκταινόμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η γνώμη του έχει ειδικό βάρος και παρουσιάζει πάντοτε ενδιαφέρον.

Ο λόγος για τον πολύπειρο τεχνικό του Σκουφά ΚομποτίουΚώστα Σωτηρόπουλο, ο οποίος παραχώρησε στη Mikriliga μία πολύ ενδιαφέρουσα, εφ’όλης της ύλης συνέντευξη.

Ο coach μας μίλησε για την ομάδα του και τον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Παράλληλα, λόγω και της καταγωγής του από την Πάτρα, έκανε αναφορά στον 5ο όμιλο και την Παναχαϊκή, ενώ αναφέρθηκε και στη σύντομη συνεργασία του με τον Αστέρα Αμαλιάδας και τον Σούλη Παπαδόπουλο.

Απολαύστε όσα είπε στον Γιώργο Γεωργίου:

Για τον Σκουφά και τη φετινή του προσπάθεια:

«Δυστυχώς η ομάδα έπεσε παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε για το αντίθετο. Δουλέψαμε πολύ για να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά κάποιες ατυχίες μας κράτησαν πίσω. Σκοπός μας πλέον είναι να τελειώσουμε το πρωτάθλημα αξιοπρεπώς. Θα εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία και θα δώσουμε πολλές ευκαιρίες στα παιδιά των υποδομών της ομάδας. Παράλληλα, έχουμε ήδη ξεκινήσει έναν μίνι προγραμματισμό για τη νέα χρονιά. Θα δώσουμε βάρος στην ορθότερη οργάνωση των υποδομών, διότι μόνον έτσι μπορεί μία ομάδα να αναδείξει ποδοσφαιριστές και να βοηθηθεί και η ίδια. Τα λάθη που έγιναν, φέτος, μας έκαναν όλους σοφότερους και είμαστε έτοιμοι για ένα δυναμικό come back».

Ποιες ομάδες ξεχώρισαν από τον 3ο όμιλο του πρωταθλήματος;

«Αναμφίβολα, η ομάδα που ξεχώρισε και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς είναι ο Τηλυκράτης. Πήρε μία μεγάλη νίκη μέσα στο Αμύνταιο και μόνο με θαύμα θα χάσει τον τίτλο. Βέβαια, είδαμε κι άλλες καλές ομάδες φέτος. Ο Νέος Αμφίλοχος και ο Μακεδονικός Φούφα, για παράδειγμα, παρουσίασαν ένα πολύ καλό πρόσωπο και είναι κοντά στην κορυφή».

Ποιος θα γλυτώσει τον υποβιβασμό;

«Με τα αποτελέσματα που έχουμε δει μέχρι τώρα, φαίνεται πως η Δόξα Κρανούλας θα είναι εκείνη που θα παραμείνει στην κατηγορία. Εδώ να σημειώσω πως και στον όμιλό μας, είδαμε ωραίες μάχες μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και γενικά είχαμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα σε κορυφή και ουρά».

Ποιος θα είναι ο πρωταθλητής στον 5ο όμιλο;

«Έτσι, όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, ο Αστέρας Αμαλιάδας μοιάζει το μεγάλο φαβορί. Από την αρχή, ήταν ανάμεσα στις ομάδες που πίστευα ότι θα διεκδικήσουν την πρωτιά μαζί με τον Πανηλειακό και την Καλαμάτα, ενώ αουτσάιντερ φαινόταν ο Αστέρας Βλαχιώτη. Βέβαια, όλα θα κριθούν στο ντέρμπι της Κυριακής. Θα είναι ένα ωραίο παιχνίδι και πραγματικά εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος».

Για τη σύντομη συνεργασία του με τον Αστέρα Αμαλιάδας και τον Σούλη Παπαδόπουλο:

«Δούλεψα για δύο εβδομάδες στον Αστέρα, στο πλάϊ του Σούλη Παπαδόπουλου. Δεν μπόρεσα να συνεργαστώ μαζί τους περισσότερο για οικογενειακούς λόγους, που με κράτησαν στην Πάτρα. Σε αυτό το διάστημα διαπίστωσα τη δυναμική που έχει ο σύλλογος και το ισχυρό δέσιμο μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Ο Σούλης ο Παπαδόπουλος είναι ένας προπονητής με μεγάλη εμπειρία και κακά τα ψέματα είναι πολυτέλεια για τη Γ’ Εθνική. Κατάφερε να τους μεταδώσει το πάθος του για επιτυχίες και τα κατάφερε».

Για την Παναχαϊκή και το προσεχές ματς κόντρα στον Άρη:

«Η φετινή Παναχαϊκή είναι μία πολύ δουλεμένη ομάδα. Έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις με την απόδοσή της και σίγουρα θα διεκδικήσει τον προβιβασμό στη Super League μέχρι τέλους. Τώρα το ντέρμπι με τον Άρη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Από τη μία έχουμε την Παναχαϊκή, που αποτελείται από νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ξεχειλίζουν από πάθος και έχουν άγνοια κινδύνου. Από την άλλη, στον Άρη έχουν μεγάλη εμπειρία και ένα ρόστερ που διψάει για τη διάκριση και την κορυφή. Ευχή μου να γίνει ένας συναρπαστικός αγώνας και να κερδίσει το ποδόσφαιρο».