«Δέλεαρ η Λευκίμμη, πρωταγωνιστικοί οι στόχοι»

Ο Δημήτρης Μαγκαφίνης στο liganews.gr για τη νέα σελίδα της καριέρας του με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Λευκίμμης.

Μετά από μόλις έναν χρόνο παρουσίας στην Παλαιόχωρα, ο Δημήτρης Μαγκαφίνης αποχαιρέτησε την Κρήτη, ωστόσο, παραμένει «νησιώτης». Όχι, όμως, στην Κρήτη, αλλά στην Κέρκυρα, με τη νέα πρόκληση στην καριέρα του να ακούει στο όνομα… «ΑΕ Λευκίμμης».

Μια ομάδα, η οποία πρωτοσυστήθηκε στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με την άνοδό της στη Γ’ Εθνική, ωστόσο, φέτος θέλει να αφήσει βαθιά το στίγμα της. Για τον σκοπό αυτό, άλλωστε, επέλεξε ως αντικαταστάτη του Γιάννη Σφακιανάκη τον Δημήτρη Μαγκαφίνη, έναν προπονητή «μπαρουτοκαπνισμένο», με πλούσιες παραστάσεις και εμπειρία από τη Γ’ Εθνική.

«Τρόπος προσέγγισης και υψηλοί στόχοι»

Το liganews.gr επικοινώνησε με τον Δημήτρη Μαγκαφίνη, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη νέα σελίδα στην καριέρα του.

«Υπάρχει μεγάλο πάθος για την ομάδα, το γήπεδο έχει πολύ κόσμο, ενώ έχουν και την εμπειρία από την περσινή παρουσία τους στη Γ’ Εθνική. Φέτος, βέβαια, τα πράγματα είναι διαφορετικά, διότι οι στόχοι είναι πρωταγωνιστικοί. Οι υψηλοί στόχοι, άλλωστε, μαζί με τον τρόπο προσέγγισης των ανθρώπων ήταν οι λόγοι που με οδήγησαν να αποδεχθώ την πρόκληση. Πολύ σημαντικό στοιχείο, επίσης, ήταν και η σταθερή παρουσία ενός προπονητή για δύο συνεχόμενες χρονιές. Πρέπει να επιλέγεις ομάδες τόσο με βάση τις συνθήκες εργασίας, αλλά και τους στόχους. Ήταν δέλεαρ για εμένα η Λευκίμμη», τόνισε αρχικά.

«Παραμονή κορμού και κατάλληλες συνθήκες»

Σε ό,τι αφορά τον αγωνιστικό σχεδιασμό, ο Δημήτρης Μαγκαφίνης τόνισε: «Θα γίνουν συζητήσεις για την παραμονή του βασικού κορμού. Από εκεί και πέρα, στόχος μας είναι να γίνουν οι κατάλληλες προσθήκες ώστε η ομάδα να μπει δυνατά από την αρχή και να πάρει κεφάλι στο Πρωτάθλημα. Θα διαλέξουμε παίκτες που θέλουν να έρθουν στην ομάδα και να έχουν στο μυαλό τους το πώς θα πετύχουν τη διάκριση με αυτή».

«Μεγάλη κάψα»

Όσο για τον κόσμο; Όπως τονίζει ο Δημήτρης Μαγκαφίνης είναι ένα από τα βασικά ατού της Λευκίμμης. «Έχουν μεγάλη κάψα με την ομάδα, είναι σημείο αναφοράς της ομάδας ο κόσμος. Το γήπεδο γεμίζει, ο κόσμος βοηθάει πολύ την ομάδα», κατέληξε.

Η Λευκίμμη θα είναι ο ένατος σταθμός στην καριέρα του Δημήτρη Μαγκαφίνη. Εκτός από τον ΑΟ Παλαιόχωρας πέρσι, ο 50χρονος τεχνικός έχει καθίσει, επίσης, στον πάγκο των Ζακύνθου, Κορίνθου, Αστέρα Μαγούλας, Ορφέα Ελευθερούπολης, Βυζαντίου Κοκκινοχώματος, Ερμιονίδας και Νέστου Χρυσούπολης.