Δυνατές αναμετρήσεις η 8η αγωνιστική

 

Τέσσερις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει η αυριανή ημέρα για την 8η αγωνιστική της Handball Premier, η οποία θα ολοκληρωθεί σε τρεις δόσεις, αφού ξεκίνησε την Τετάρτη (ΙΕΚ ΞΥΝΗ- Σεριφάτο) και θα ολοκληρωθεί την επόμενη Τετάρτη (ΑΣΕ Δούκα- ΑΕΚ).

ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ- ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ (18:00)
Στην Έδεσσας, ο ανεβασμένος Αερωπός μετά την νίκη του στη Βέροια επί του Φιλίππου υποδέχεται την ΑΕΣΧ Πυλαίας, η οποία έχει δείξει καλή εικόνα τις πρώτες αγωνιστικές.

Ο προπονητής του Αερωπού Γιάννης Πηλαλίδης, είπε: «Σίγουρα έχει ανέβει η ψυχολογία μετά την νίκη με τον Φίλιππο. Πρέπει να κερδίσουμε αύριο αν θέλουμε να έχει νόημα η επικράτηση στη Βέροια. Βασικό είναι να περιορίσουμε τα επιπόλαια λάθη και να κρατήσουμε χαμηλά το σκορ στην άμυνά μας. Η ΑΕΣΧ Πυλαίας είναι μια ομάδα με σοβαρότητα, θα παίξει ελεύθερα και αυτό την κάνει επικίνδυνη».

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων ο πλέι μέικερ Χρήστος Παπαδόπουλος είπε: «Πάμε στην Έδεσσα για την νίκη. Σίγουρα το περιμένουμε κλειστό το παιχνίδι. Ο Αερωπός καίγεται για βαθμούς και έχει δύσκολη έδρα, αλλά πιστεύω στην ομάδα μας. Η αναμέτρηση θα κριθεί στα λιγότερα λάθη».

ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ (18:00)
Στη Νίκαια θα πραγματοποιηθεί ένα κομβικό παιχνίδι για την παραμονή στην κατηγορία με τον Άρη να φιλοξενεί τον Φοίβο Συκεών.

Οι γηπεδούχοι είναι οι μοναδικοί στην κατηγορία χωρίς βαθμό, αλλά η εμφάνιση κόντρα στην Πυλαία δείχνει ότι έχουν τις δυνατότητες να κάνουν ζημιές. Η ομάδα των Συκεών από την άλλη είναι το φαβορί, αλλά αν δεν κερδίσει, τότε θα βρεθεί σε δύσκολη θέση.

«Μετά την ήττα στην Πυλαία, αναζητάμε τους βαθμούς. Και για τις δύο ομάδες το παιχνίδι είναι σημαντικό. Έχουμε προβλήματα τραυματισμών και πολλά θα κριθούν στην τελευταία προπόνηση. Μας λείπει η εμπειρία για να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα. Διεκδικούμε από κάθε ματς ότι μας αξίζει»,

σχολίασε ο προπονητής του Άρη Τάκης Μελετάκος, ενώ από την πλευρά του ο τεχνικός του Φοίβου Δημήτρης Πελεκίδης επεσήμανε: «Είναι το κρισιμότερο παιχνίδι έως τώρα στο πρωτάθλημα. Η νίκη είναι μονόδρομος.

Αν κερδίσουμε θα είμαστε εντός στόχων, αν χάσουμε τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ. Είμαστε προετοιμασμένοι και ξέρουμε τις δυσκολίες. Σεβόμαστε τον Άρη, αλλά εκτιμάμε ότι το αποτέλεσμα εξαρτάται κυρίως από την δική μας απόδοση. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το άγχος».

ΠΑΟΚ- ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (18:00)
Στο «Σπίτι του Χάντμπολ» ΠΑΟΚ και Φίλιππος που προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα θα αναμετρηθούν σε έναν αγώνα που οι γηπεδούχοι αγωνιστικά και λόγω παράδοσης έχουν την υπεροχή.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά είναι αήττητος στην έδρα του εδώ και 8 χρόνια απέναντι στους Βεροιώτες και μετράει 4 συνεχόμενες νίκες και συνολικά σε 9 παιχνίδια έχει 6 νίκες- 3 ισοπαλίες. Τελευταία νίκη του Φιλίππου ήταν στις 17 Δεκεμβρίου 2008 με 46-45 σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι για τους «16» του Κυπέλλου που κρίθηκε στα πέναλτι.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Θόδωρος Πετρίδης είπε: «Ερχόμαστε από ένα άσχημο αποτέλεσμα κόντρα στον Πανελλήνιο. Θα προσπαθήσουμε να αντιστρέφουμε το κλίμα. Ο Φίλιππος ψάχνει να βρει τα πατήματά του και είναι πάντα υπολογίσιμος. Πιστεύω ότι η νίκη εξαρτάται από την δική μας απόδοση, αλλά χρειάζεται προσοχή».

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Φιλίππου Στέλιος Σεϊρεκίδης επεσήμανε: «Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε όποια ευκαιρία μας παρουσιαστεί. Επιθετικά χρειάζεται να βρούμε λύσεις, αν βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα, μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι».

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (18:00)
Στο κλειστό της Νέας Κίου ο Διομήδης Άργους θα επιχειρήσει να ανασυνταχτεί μετά την αποχώρηση του Πασσιά, ώστε να καταφέρει να συνεχίσει το καλό σερί των τελευταίων αγώνων.
Από την άλλη πλευρά οι «Ολυμπιονίκες» έχουν κάνει ένα ονειρικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και βρίσκονται σταθερά στις πρώτες θέσεις και πλέον μέσα στην τετράδα των πλέι οφ

.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι «Λύκοι» μετρούν τέσσερις εντός έδρας σερί νίκες επί του Πανελληνίου, έχοντας σκοράρει σε όλες 32 γκολ (!) και μάλιστα με διαφορά τερμάτων 128-74. Τελευταία νίκη των «Ολυμπιονικών» στο Άργος ήταν στις 23 Ιανουαρίου 2010 με 28-27.

Ο διεθνής παίκτης του Διομήδη Φώτης Μισαηλίδης δήλωσε: «Το Σάββατο θα αντιμετωπίσουμε έναν σκληρό αντίπαλο, που είναι ανταγωνιστικός σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε κάνει αρκετά φιλικά με τον Πανελλήνιο στην αρχή της σεζόν και γνωριζόμαστε καλά. Έχουν συμβεί κάποια γεγονότα τον τελευταίο καιρό στην ομάδα μας που δεν πρέπει να μας επηρεάσουν.

Αν είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού νομίζω ότι θα πάρουμε τους δυο βαθμούς, που θα μας δώσουν ώθηση για τα επόμενα παιχνίδια και θα μας κρατήσουν ενωμένους. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Νικό Πασσιά που θα συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό».

Από την πλευρά του Πανελληνίου ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Ζαραβίνας είπε: «Γεγονός είναι πως ο Διομήδης έχει προβλήματα, παραμένει όμως πάντα μια μεγάλη ομάδα και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις τα προβλήματα δημιουργούν συσπείρωση για αυτό το παιχνίδι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θέλω να συνεχίσουμε ανταγωνιστικοί και ότι έξτρα πόντους μαζέψουμε είναι υπέρ μας. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι ανάμεσα σε ιστορικές ομάδες και γνωστά πρόσωπα».

Το πρόγραμμα
Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016
Handball Premier (8η αγωνιστική)

ΔΑΚ Έδεσσας 18:00, Αερωπός Έδεσσας- ΑΕΣΧ Πυλαίας (Πατιός- Τσιάνας, Αγγελίδης)
ΔΓ Νίκαιας 18:00, Άρης Νίκαιας- Φοίβος Συκεών (Τσάκωνας- Τόλιος, Μίγκας)
Σπίτι του Χάντμπολ 18:00, ΠΑΟΚ- Φίλιππος Βέροιας (Δελόγλου- Θεοδοσίου, Παρτεμιάν)
Νέα Κίος 18:00, Διομήδης Άργους- Πανελλήνιος (Τσάμος- Φωκίτης, Νικολίτσας)

Βαθμολογία (σε 7 ματς)
1. ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΝΙ 14 210-181
2. ΠΑΟΚ 11 196-154
3. ΑΕΚ 11 212-178
4. Πανελλήνιος 10 158-148
————————————————————
5. ΑΣΕ Δούκα 10 159-160
6. Διομήδης Άργους 8 178-165
7. Φίλιππος Βέροιας 7 168-157
8. Σεριφάτο Αιγίου 6 220-235
9. ΑΕΣΧ Πυλαίας 5 170-194
10. Αερωπός Έδεσσας 2 174-191
————————————————————–
11. Φοίβος Συκεών 2 143-167
12. Αρης Νίκαιας 0 143-201

*ΙΕΚ ΞΥΝΗ και Σεριφάτο έχουν ένα ματς περισσότερο

Πηγή: gazzetta.gr