Δ. Βαρέλης: «Δεν γίνεται να πέσουμε…»

Ένας από τους πρωταγωνιστές της Αμβρακίας Κωστακιών, ο Δημήτρης Βαρέλης φιλοξενήθηκε στο liganews.gr και μίλησε για όλους και για όλα. 

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ο τερματοφύλακας της ομάδας από την Άρτα ανέφερε πως θα ήταν κρίμα να υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα, ενώ χαρακτήρισε «τελικό» το παιχνίδι με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας της 26ης αγωνιστικής. Επιπλέον, ο «άσσος» του «τριφυλλιού» εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του από την προσέλευση του αρτινού κόσμου στο γήπεδο και τόνισε στο liganews.gr πως δεν θα εξαργύρωνε με τίποτα την άνοδο της Αμβρακίας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Είναι λάτρης του Ιταλού θρύλου των γκολπόστ, Τζιανλουίτζι Μπουφόν και θεωρεί ευλογία το ότι οι ντόπιοι νέοι ποδοσφαιριστές έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε τόσες ομάδες που αγωνίζονται σε εθνικό επίπεδο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Βαρέλη: 

Για το αν έχει αλλάξει κάτι στην ομάδα τις τελευταίες αγωνιστικές: «Κοιτάξτε, η ομάδα από την αρχή πάλευε όλα τα ματς. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί, παλέψαμε κάθε ματς, απλώς ήμασταν λίγο άτυχοι καθώς χάναμε τα ματς στις καθυστερήσεις. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι σε πέντε-έξι ματς έχουν βαθμοί ουσιαστικά στο τελευταίο λεπτό. Θεωρώ, ωστόσο, ότι το πιστέψαμε περισσότερο εμείς οι παίκτες, γιατί δεν γίνεται να πέσει αυτή η ομάδα. Έχω δει χειρότερες ομάδες από εμάς και θα ήταν κρίμα να πέσουμε. Αυτό θα φανεί σε έναν μήνα από τώρα. Πιστεύω δεν θα πέσουμε».

Για το γεγονός ότι η Αμβρακία Κωστακιών απαρτίζεται στο μεγαλύτερο ποσοστό από Αρτινούς ποδοσφαιριστές: «Είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα μας στήριξε, όπως και εμείς την στηρίξαμε πέρυσι. Βοηθήσαμε να ανέβει στη Γ’ Εθνική. Έτσι και αυτή μας κράτησε σχεδόν όλους. Περίπου το 90% παρέμεινε από την περσινή σεζόν, συν δυο-τρεις προσθήκες. Το μόνο παιδί που είναι από αλλού είναι ο Λάζαρος Κωστακιώτης, ο οποίος είναι από το Αγρίνιο. Φυσικά, αυτό αποτελεί κίνητρο και για τα νέα παιδιά που παίζουν στα τοπικά πρωταθλήματα να το παλέψουν, καθώς η Αμβρακία κοιτάζει αυτά τα παιδιά. Ακόμη και να σωθεί τη φετινή χρονιά, με αυτά τα παιδιά θα συνεχίσει. Δεν πρόκειται να πάρει παίκτες από μακριά».

Για το παιχνίδι με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας: «Είναι ο τελικός της χρονιάς. Πιστεύω θα φανούμε αντάξιοι του μεγέθους αυτής της αναμέτρησης. Όπως και πέρυσι στο τελευταίο ματς πριν την άνοδο, έτσι και την προσεχή Κυριακή θα είμαστε σοβαροί. Όπως προείπα, είναι ένας τελικός. Ωστόσο, δεν τελείωσε και κάτι. Είναι ακόμη τέσσερις εναπομείνασες αγωνιστικές και σε αυτά τα ματς θα γίνουν πολλά. Εκεί είναι και το «κλειδί» που θα κρίνει την παραμονή».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμο στο γήπεδο: «Δεν είμαι ικανοποιημένος. Εγώ, σαν Δημήτρης Βαρέλης, δεν είμαι ικανοποιημένος. Πίστευα πως όταν ανέβηκε η ομάδα κατηγορία ο κόσμος θα «αγκάλιαζε» την προσπάθεια που κάνει πιο πολύ η διοίκηση, για τα έξοδα είναι πάρα πολλά. Έμενα οι προσδοκίες μου ήταν περισσότερες είμαι λίγο απογοητευμένος. Τουλάχιστον, θεωρώ πως στα τελευταία παιχνίδια που χρειαζόμαστε τον κόσμο να έρθει κοντά μας, όπως στο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου, σε ένα παιχνίδι όπου μας στήριξε. Καλό θα ήταν στα δύο εντός έδρας ματς που απέμειναν να υπάρξει προσέλευση στο γήπεδο».

Για το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: «Από τη μια, για εμάς, για την Άρτα και γενικά για όλη την  Ήπειρο είναι πολύ καλό που θα γίνει έτσι το νέο πρωτάθλημα. Καταρχήν θα είμαστε γύρω στις 10-12 ομάδες που θα είμαστε σε μια απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων. Από την άλλη, τα ταξίδια θα μειωθούν, δεν θα πηγαίνουμε, όπως φέτος, στη Μαγνησία και στην Πιερία, πράγμα πολύ καλό για την ομάδα, καθώς τα φετινά έξοδα με τις διαμονές και τη σίτιση δεν θα υπάρχουν. Πιστεύω πως θα είναι πολύ καλά τα πράγματα, αν, βέβαια, γίνει με σωστά γεωγραφικά κριτήρια».

Για την αλλαγή προπονητή και αν αυτή έχει βοηθήσει: «Πιστεύω πως και με τον κ. Μπαλάφα σαν ομάδα πηγαίναμε πολύ καλά. «Χτυπούσαμε» όλους τους αγώνες. Δεν χάσαμε κάποιο ματς τη φετινή σεζόν με κάποια… συντριπτική ήττα. Τα ματς τα χάναμε στο γκολ και στο τέλος. Απλά με τον κ. Μπαλάφα είχαμε αυτή την ατυχία, τρώγαμε γκολ στο τέλος. Σαφώς, βοήθησε και ο κ. Νταλάκας. Όπως είδατε, πήραμε κάποια ματς δύσκολα που πολλοί δεν το περίμεναν, όπως με τη Νίκη Βόλου ή όπως τότε με την Ιστιαία, τότε που άλλαξε η ψυχολογία με την έλευση του κ. Νταλάκα και κερδίσαμε αμέσως. Σαφώς και βοήθησε και εύχομαι να πάμε έτσι μέχρι το τέλος».

Για το ποια θεωρεί κορυφαία στιγμή με το «τριφύλλι» στο στήθος: «Οι κορυφαίες στιγμές είναι δύο. Η μία όταν πήραμε το πρωτάθλημα πέρυσι, στον τελικό με τον Σκουφά Κομποτίου, γιατί εγώ είμαι και από τους πιο παλιούς στην ομάδα και βίωσα το χαμένο πρωτάθλημα της σεζόν 2014/15. Ένα πρωτάθλημα που χάθηκε μέσα στην έδρα μας από τον Σκουφά, σε ένα παιχνίδι που πηγαίναμε για δύο αποτελέσματα, καταφέραμε και χάσαμε. Οπότε θεωρώ πως η περσινή κατάκτηση ήταν ιδιαίτερη και πιστεύω πως ο Θεός μας χάρισε κάτι περισσότερο, δηλαδή την άνοδο στο τέλος όπου κερδίσαμε με 0-1. Πιστεύω πως αυτή είναι η κορυφαία στιγμή μου στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο με την ομάδα της Αμβρακίας. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι παρόμοιο».

Για το γεγονός ότι αγωνίζονται στο Δημοτικό Στάδιο της Άρτας και όχι στο γήπεδο τους, στους Κωστακιούς: «Σαν γήπεδο, αυτό των Κωστακιών έχει ατέλειες, δεν είναι για τη Γ’ Εθνική. Είναι κρίμα να υπάρχουν τέτοια γήπεδα. Βλέπω παρόμοια κατάσταση και σε γήπεδα άλλων ομάδων, καλύτερα να μην υπάρχουν τέτοια γήπεδα. Για εμένα, η κίνηση της διοίκησης να παίξουμε στην Άρτα είναι σωστή και λόγω του ότι στο στάδιο αυτό υπάρχει σκεπαστή εξέδρα, ο κόσμος μπορεί να προφυλαχθεί σε άσχημες καιρικές συνθήκες να δει το παιχνίδι, παρόλο που ο κόσμος δεν έρχεται στο γήπεδο. Απλά το γήπεδο των Κωστακιών σαν έδρα είναι λίγο πιο κλειστό και πιο μαζεμένο, πράγμα καλό για εμάς τους ποδοσφαιριστές. Όμως, θεωρώ σωστή την κίνηση της διοίκησης να αγωνιζόμαστε στο Στάδιο».

Για τους προσωπικούς στόχους που έχει θέσει, δεδομένης και της δοκιμής του Ντονάλντο Άτσκα στην ΑΕΛ: «Κάθε ποδοσφαιριστής έχει τις βλέψεις του. Σίγουρα όλοι σκέφτονται το κάτι παραπάνω. Ο Άτσκα είναι σαφώς σε πιο μικρή ηλικία. Βέβαια και εγώ στη θέση που αγωνίζομαι θεωρούμαι νεαρός. Έχω χρόνια μπροστά μου, θα τα κοιτάξω όλα, εννοείται πως διάθεση για προπόνηση υπάρχει. Ότι είναι να έρθει θα έρθει. Υγεία να έχουμε…».

Για τις φιλοφρονήσεις των αντιπάλων προπονητών προς το πρόσωπό του: «Σίγουρα αυτό με χαροποιεί δεόντως. Είναι ευχάριστο να ακούς καλά λόγια για το άτομο σου όταν αγωνίζεσαι. Εδώ που τα λέμε γι’ αυτό αγωνίζεσαι, για να τα πας καλά, να ακούς καλά λόγια, αυτά μένουν στο ποδόσφαιρο. Χαίρομαι πάρα πολύ και το μόνο που έχω να κάνω είναι να δουλέψω ακόμη πιο πολύ και να δω τι θα φέρει το μέλλον».

Για το ποιο είναι το πρότυπό του: «Όλοι έχουμε πρότυπα, από μικρός είχα τον Ίκερ Κασίγιας και τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ακόμη αυτούς τους δύο παρακολουθώ στενά, ειδικά τον Μπουφόν».

Για το ποια θεωρεί πιο «καυτή» έδρα στην κατηγορία: «Πιστεύω πως η πιο δυνατή έδρα είναι αυτή της Νίκης Βόλου. Παρόλο που πήγαμε Τετάρτη να παίξουμε είχε περίπου 1200 άτομα, σε ένα παιχνίδι που έπαιζε με την Αμβρακία Κωστακιών. Μια κατά τα λοιπά άγνωστη ομάδα και παρόλα αυτά ήρθαν στο γήπεδο. Επιπλέον, είναι και το γήπεδο τέτοιο, που είναι σαν «κλουβί» και δίνει ώθηση στην ομάδα. Μετά θεωρώ πως και του Ολυμπιακού Βόλου είναι ζεστή έδρα, όμως μόνο αυτές. Ακόμη και η έδρα του Απόλλωνα, δεν είχε τον κόσμο που θα περίμενα, για μια ομάδα που ακολουθεί πρωταθλητισμό, όπως και στου Καραϊσκάκη που έχουμε φιλοξενηθεί. Θεωρώ της Νίκης Βόλου πιο «καυτή»…».

Για το ποια ομάδα θεωρεί ότι θα κερδίσει το εισιτήριο της ανόδου: «Σαν Αρτινός, εύχομαι να ανέβει ο Καραϊσκάκης. Είναι μια ομάδα που είναι από την περιοχή μας και μακάρι να καταφέρει να αγωνιστεί στη Β’ Εθνική. Αυτό θα είναι καλό και για τα νέα παιδιά που έχουν όρεξη να παίξουν ποδόσφαιρο, να έχουν στην ουσία να έχουν ένα κίνητρο να ασχοληθούν με το άθλημα και να κάνουν το κάτι παραπάνω. Πιστεύω να τα καταφέρει ο Καραϊσκάκης».

Για το γεγονός ότι το ντόπιο ποδόσφαιρο αντιπροσωπεύεται από τρεις ομάδες στη Γ’ Εθνική (ΑΕ Καραϊσκάκης, Αμβρακία Κωστακιών, Εθνικός Φιλιππιάδας): «Είναι σημαντικό για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως προείπα. Θα έχουν τρεις επιλογές μελλοντικά. Φέτος είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε Κωστακιούς και Φιλιππιάδα, τώρα θα υπάρχει και το Κομπότι και τον Καραϊσκάκη, αν καταφέρει και κάνει το βήμα παραπάνω. Οπότε θα υπάρχουν τέσσερις ομάδες σε κορυφαίο επίπεδο. Οπότε, θα μπορούν οι ομάδες να στείλουν ποδοσφαιριστές να δοκιμαστούν σε μεγαλύτερο επίπεδο και που ξέρεις, να είναι και καλός και να ανέβει στην Α’ Εθνική και να μη μείνει ούτε στη Β’, ούτε στη Γ’ Εθνική».

Τέλος, ο Δημήτρης Βαρέλης πρόσθεσε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την πρόσκληση που μου κάνατε και να σας ευχηθώ καλή συνέχεια στο εγχείρημά σας, γιατί το έργο σας είναι εξαιρετικά δύσκολο και καλό κουράγιο».