Ενόψει του 50ου Ευρωπαϊκού ματς η Νέα Ιωνία

 

Είναι μάλιστα η 3η συνεχόμενη σεζόν που η πρωταθλήτρια Ελλάδος ταξιδεύει στη Ρωσία, αφού πέρσι και πρόπερσι έπαιξε απέναντι στην Αστραχανόφσκα.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Κράσνονταρ, Σάββατο (17:00) και Κυριακή (16:00) και μάλιστα με αυτούς η Νέα Ιωνία θα συμπληρώσει 50 ευρωπαϊκούς αγώνες, έχοντας 15 νίκες- 2 ισοπαλίες- 31 ήττες σε 48 παιχνίδια από την σεζόν 1998-1999, όπου συμμετείχε για παρθενική φορά.

Έξι χρυσοί Ολυμπιονίκες στην ομάδα!
Η Κούμπαν θεωρείται από τις μεγάλες δυνάμεις της χώρας με 51 χρόνια ιστορίας, δύο ευρωπαϊκά κύπελλα (1987, 1988) και δύο πρωταθλήματα Σοβιετικής Ένωσης (1989, 1992). Προπονητής είναι ο Εβγένι Τρεφίλοφ που οδήγησε την Εθνική Ρωσίας στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ στη σύνθεση της υπάρχουν πέντε Ολυμπιονίκες.

Πρόκειται για την κορυφαία αριστερή εξτρέμ του Ολυμπιακού τουρνουά, την 29χρονη Πολίνα Κουζνέτσοβα, την 27χρονη πίβοτ Βικτόρια Ζιλινσκάιτε, την 34χρονη αριστερή εξτρέμ Κατερίνα Μαρενίκοβα, την 27χρονη τερματοφύλακας Βικτόρια Καλίνινα και την 27χρονη δεξιά εξτρέμ Μαρίνα Σουντάκοβα.

«Θα… κλέψουμε τις εντυπώσεις»
Η διεθνής τερματοφύλακας της Νέας Ιωνίας Μάγδα Κεπεσίδου δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Ξέρουμε ότι είναι δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια κόντρα σε αρκετές Ολυμπιονίκες του Ρίο. Είμαστε συνειδητοποιημένες. Κάνουμε και καινούργια αρχή με ένα νεανικό ρόστερ που ακόμα δένεται μέσα με την μέρα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αποστολή έχει έρθει στην Ρωσία με χαμόγελο και όρεξη για δυνατούς αγώνες. Δεν έχουμε να χάσουμε απολύτως τίποτα. Θα παλέψουμε για δύο θετικά αποτελέσματα και αν δεν έρθουν είμαι σίγουρη ότι θα γυρίσουμε στην πατρίδα γεμάτο εμπειρίες, έχοντας… κλέψει τις εντυπώσεις».

Πηγή: gazzetta.gr