Η θρυλική ιστορία της Toyota συναντάει το μέλλον στο WRC του 2017!

1

Μετά από 17 χρόνια απουσίας από το WRC η ομάδα της Toyota επιστέφει!

2

Η ομάδα έχει κερδίσει κατά το παρελθόν τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα κατασκευαστών, το 1993 και 1994 με Celica 4WD (ST165 και ST185) και το 1999 με Corolla WRC.

3

Ο διευθυντής της ομάδας, Tommi Makkinen (τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής) και τα 90 άτομα της ομάδας Toyota Gazoo Racing, όπως θα είναι το όνομα της ομάδας, εργάζονται όλο το 24ωρο για να προλάβουν να ετοιμάσουν το Yaris WRC (δες εδώ) που θα συμμετάσχει στους 14 αγώνες του Πρωταθλήματος του 2017.

4

Όπως είπαμε, το αυτοκίνητο με το οποίο θα συμμετέχει το ιαπωνικό εργοστάσιο στο WRC του 2017 θα είναι ένα Yaris WRC, το οποίο αποκαλύφθηκε πρόσφατα στο διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού (δες εδώ), ωστόσο η μεγαλύτερη απορία όλων των φανατικών οπαδών του μηχανοκίνητου αθλήματος είναι το ποιοι οδηγοί θα βρίσκονται πίσω από το τιμόνι του…

Toyota Yaris WRC

Προς λύση λοιπόν, εν μέρη, της απορίας αυτής, η ομάδα της Toyota ανακοίνωσε πρόσφατα το όνομα του πρώτου οδηγού που θα οδηγήσει το Yaris WRC το 2017. Είναι ο Juho Hanninen με συνοδηγό τον πολύπειρο Kaj Lindstrom.

6

Ο διευθύνων σύμβουλος και τεχνικός διευθυντής της Toyota Gazoo Racing, Koei Saga, δήλωσε τα εξής: «Χαίρομαι που ο Juho θα είναι μέλος της ομάδας τη σεζόν του 2017. Ο Juho έχει εμπλακεί στην εξέλιξη του Yaris WRC από την αρχή του project. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του καθώς στοχεύουμε σε μία θέση στο βάθρο με την πρώτη ευκαιρία, ενώ θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη δημιουργία ακόμα καλύτερων αυτοκινήτων».

Tommi Makinen

O επικεφαλής της ομάδας τώρα, Tommi Makinen, δήλωσε τα εξής: «Όταν προσχώρησε στην ομάδα, ο Juho είχε απίστευτο ενθουσιασμό και διάθεση για δουλειά» και πρόσθεσε: «Επίσης συνειδητοποίησε ότι δεν θέλαμε να βιάσουμε τα πράγματα και ότι η σεζόν του 2017 θα ήταν αφιερωμένη στην απόκτηση εμπειρίας και την ανάλυση του πρωταθλήματος. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και είμαι σίγουρος ότι, έχοντας λάβει μέρος στην εξέλιξη του Yaris WRC από την αρχή, γνωρίζει άριστα το αυτοκίνητο. Επομένως, φαίνεται να είναι ο τέλειος συνδυασμός για μένα. Ξέρω ότι όλοι στην ομάδα θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να διασφαλίσουν ότι όλη η ενέργεια και η σκληρή δουλειά που έχει αφιερωθεί σε αυτό το project τους τελευταίους μήνες θα μας φέρει την επιτυχία».

20160725_01_07

Ο Φινλανδός οδηγός με τη σειρά του δήλωσε: «Μοιάζει με όνειρο που γίνεται πραγματικότητα!» ενώ συμπλήρωσε: «Το να βρεθώ πλαισιωμένος από μία εργοστασιακή ομάδα με τέτοιες δυνατότητες για μία πλήρη σεζόν είναι πραγματική ευκαιρία για μένα. Δουλεύουμε μαζί από την πρώτη «βόλτα» του αυτοκινήτου, και αυτό κάνει το όλο εγχείρημα πιο συναρπαστικό και γεμάτο πρόκληση. Το Yaris WRC είναι απίστευτο. Ανυπομονώ να ξεκινήσει το Ράλλυ Μόντε-Κάρλο!»

9

Ο Juho Hanninen είναι Φινλανδός και είναι 35 ετών (γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου του 1981). Η καριέρα του στο WRC άρχισε το 2006 στο Ράλλυ Σουηδίας. To 2010 ήταν Πρωταθλητής του IRC (Intercontinental Rally Challenge) με ένα Skoda Fabia S2000 και τo 2011 ήταν πρωταθλητής της κατηγορίας WRC2, ενώ το 2012 έγινε Πρωταθλητής Ευρώπης. Και τις δυο φορές με Skoda Fabia S2000. Έχει ξεκινήσει 43 αγώνες στο WRC και έχει κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές.  Όσο αφορά το όνομα του δεύτερου οδηγού θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη λίγες μέρες…

Πηγή: automoto.com.gr