Η Skoda αποκαλύπτει το νέο Kodiaq λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα [VIDEO]

kodiaq-impression-01

Λίγο πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα του Skoda Kodiaq που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο την 1η Σεπτεμβρίου, ο Τσέχος κατασκευαστής αποκαλύπτει κάποιες από τις εξωτερικές λεπτομέρειες του νέου μοντέλου που δίνουν την εντύπωση πως η μάρκα θα μεταφέρει την εκφραστική σχεδιαστική γλώσσα της στην κατηγορία των SUV.

kodiaq-impression-03

Το Skoda Kodiaq διαθέτει το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα. Η μεγάλη, τρισδιάστατη, εντυπωσιακή μάσκα σε συνδυασμό με τους στενούς προβολείς (οι οποίοι είναι διαθέσιμοι με την πλήρη τεχνολογία LED), οι έντονες γραμμές-νεύρα στα πλαϊνά του μοντέλου καθώς και στις πόρτες, προσδίδουν στο αυτοκίνητο έντονη προσωπικότητα και το κάνουν να ξεχωρίζει στο δρόμο. Με χωρητικότητα 720 έως 2.065 λίτρα (με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα), το πενταθέσιο Kodiaq προσφέρει τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία του. Το μοντέλο προαιρετικά θα προσφέρεται και σαν 7θέσιο.

kodiaq-impression-02

Παράλληλα, το Kodiaq διαθέτει νέα συστήματα υποστήριξης του οδηγού που εξασφαλίζουν βελτιωμένη ασφάλεια και άνεση. Κάμερες που δείχνουν το χώρο γύρω από το αυτοκίνητο με ευρυγώνιους φακούς στο εμπρός, στο πίσω μέρος του αμαξώματος αλλά και στους καθρέπτες, έχουν τοποθετηθεί στο Kodiaq και οι εικόνες εμφανίζονται στην οθόνη του αυτοκινήτου. Επίσης, τα νέα συστήματα: Tow Assist που χρησιμοποιείται στην περίπτωση ρυμούλκησης τρέϊλερ αλλά και το Manoeuvre Assist που ενεργοποιείται στην περίπτωση εμποδίου πίσω από το όχημα είναι μερικά από τα αυτά.

kodiaq-impression-04

Τέλος, οι κινητές online υπηρεσίες της Skoda Connect είναι μια άλλη καινοτομία και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τις Infotainment on-line υπηρεσίες που εξασφαλίζουν περισσότερες πληροφορίες και την πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο και τις υπηρεσίες Care Connect που παρέχουν πρόσβαση εξ αποστάσεως καθώς και βοήθεια αφού ενημερώνει αυτόματα το κέντρο κλήσεων έκτακτης ανάγκης.




Πηγή: automoto.com.gr