Θέλουν παραμονή… και μόνο

Τις τελευταίες αγωνιστικές έχουν αποδείξει το πόσο θέλουν τη σωτηρία τους, τόσο η Αμβρακία Κωστακιών, όσο και ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας.

Στα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια και οι δύο έχουν βγει… αλώβητοι. Οι Αρτινοί μετρούν δύο διαδοχικές επικρατήσεις, ενώ η ομάδα από την Πιερία μετρά μία νίκη και μία ισοπαλία. Και οι δύο, έχουν αφήσει πίσω τον Αστέρα Πετριτή, ο οποίος έχει συλλέξει μέχρι στιγμής 11 βαθμούς, την ώρα που άλλοι δύο έχουν από 18 (Αμβρακία) και 17 (Αχιλλέας).

Μάλιστα, με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, οι δύο αυτές ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη Νεοκαισάρεια, σε ένα παιχνίδι που θα δώσει σοβαρό προβάδισμα στον νικητή, για τον στόχο της παραμονής. Μάλιστα, αν είναι η ομάδα του Δημήτρη Νταλάκα αυτή που θα πάρει το «τρίποντο», τότε θα ξεφύγει στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού και τότε, θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για τη σωτηρία της. Από την άλλη, αν είναι ο Αχιλλέας αυτός που θα πανηγυρίσει στο τέλος τη νίκη, θα προσπεράσει την Αμβρακία και θα βρεθεί πάνω από την επικίνδυνη ζώνη μόλις για δύο βαθμούς. Ισχυρός σύμμαχος του, θα είναι σίγουρα η έδρα, που παίζει πολλές φορές σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Όσον αφορά το πρόγραμμα των δύο ομάδων, οι Αρτινοί θαρρείς πως έχουν πιο εύκολο… καλεντάρι από ότι οι Πιερείς. Αυτό γιατί ο Αχιλλέας αντιμετωπίζει εκτός έδρας και τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και τον Καραϊσκάκη την τελευταία αγωνιστική στην Άρτα, έναν Καραϊσκάκη που αν κερδίσει τον Απόλλωνα Λάρισας την Κυριακή του Θωμά, τότε θα τα δίνει όλα για όλα για την κατάκτηση του «τριπόντου». Φυσικά και η Αμβρακία δεν έχει βατό πρόγραμμα, καθώς τις εναπομείνασες αγωνιστικές ταξιδεύει και στην Ηγουμενίτσα για να αντιμετωπίσει τον Θεσπρωτό, ενώ την τελευταία αγωνιστική δίνει αγώνα στην Βόρεια Εύβοια, κόντρα στην Ιστιαία.

Αναλυτικά:

26η αγωνιστική: 

Αχιλλέας ΝεοκαισάρειαςΑμβρακία Κωστακιών

27η αγωνιστική: 

Αμβρακία Κωστακιών-Ρήγας Φεραίος

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Πιερικός

28η αγωνιστική:

Θεσπρωτός-Αμβρακία Κωστακιών

Ολυμπιακός Βόλου-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας

29η αγωνιστική:

Αμβρακία Κωστακιών-Αστέρας Πετριτή

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου

30η αγωνιστική:

Α.Ε. Ιστιαίας-Αμβρακία Κωστακιών

Α.Ε. Καραϊσκάκης-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 

«Θρίλερ» δεν εξελίσσεται μόνο στην υπόθεση της ανόδου, αλλά και σε αυτή της παραμονής, με τις δύο ομάδες να έχουν… ορκιστεί πως θα παλέψουν για τη σωτηρία τους στην κατηγορία. Σε άλλη περίπτωση θα γινόταν αναφορά και στον Αστέρα Πετριτή, ωστόσο έχει χάσει αρκετό έδαφος έναντι τον άλλων. Παρόλα αυτά τίποτα δεν έχει τελειώσει μαθηματικά και για εκείνους, με τους Φαίακες να παλεύουν τις όποιες πιθανότητες έχουν να «αποδράσουν» από τη επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

photo: www.intime.gr

πηγή: liganews.gr