Κουρασμένος και κακόκεφος ο ΠΑΣ έχασε 1-0 από τον Παναιτωλικό

Στο φιλικό παιχνίδι που έγινε το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ, ο Παναιτωλικός κέρδισε 1-0 τον ΠΑΣ με γκολ που σημείωσε ο Ντιάζ στο 35’ με σουτ μέσα από την περιοχή.

Το ματς παρακολούθησαν περίπου 1500 με 2000 θεατές και είδαν ένα διπρόσωπο ΠΑΣ. Στο α’ μέρος, που υποτίθεται ξεκίνησε με παίκτες που προορίζονται οι περισσότεροι για την ενδεκάδα του πρωταθλήματος, δεν ήταν καλός. Φάνηκε κουρασμένος, αρκετά κακόκεφος, με λίγες επιθετικές δραστηριότητες και λάθη στην άμυνα.

Στο β’ μέρος ανέβηκε η απόδοση των γηπεδούχων με κορυφαίο παίκτη τον Κριζμάν και καλούς τους Νικολιά, Λιάσο, Πήλιο, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα. Ο Κριζμάν, που είναι μια σημαντική μεταγραφή, σε τρεις περιπτώσεις βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά δεν τελείωσε τις φάσεις.

Ο Παναιτωλικός στο α’ ημίχρονο είχε επιβλητική παρουσία στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Βελλίδη, αφού εκτός από το γκολ στο 35’, είχε δοκάρι στο 10’ με κεφαλιά του Ντιάζ. Ήταν πιο φρέσκος και πιο δυνατός από τον ΠΑΣ. Στην επανάληψη τα «καναρίνια» έχασαν έδαφος με τις αλλαγές που έγιναν και περιορίστηκαν περισσότερο σε παθητικό ρόλο. Ωστόσο η νίκη είναι δίκαια.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

Ο ΠΑΣ έπαιξε χωρίς του Λεό, Παμλίδη, Αποστολόπουλο, Κακούμπα., Κάστρο, παρατάχθηκε από τον Γιάννη Πετράκη με σύστημα 4-4-2 έχοντας γκολκίπερ τον Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Ντόλοβατς, αριστερό τον Μπουκουβάλα, κεντρικούς αμυντικούς τους Τζημόπουλο, Μιχαήλ, αμυντικό χαφ τον Λίλα, κεντρικό τον Βιδάλ, από δεξιά στη μεσαία γραμμή τον Γιάκο, αριστερά τον Κούζικ και προωθημένο δίδυμο τους Κόντε και Ξύδα.

Στο β’ ημίχρονο μετά τις αλλαγές τερματοφύλακας ήταν ο Περιστερίδης, δεξιός αμυντικός ο Σιόντης, αριστερός ο Νικολιάς, στο κέντρο της άμυνας Τζημόπουλος, Μιχαήλ, στη μεσαία γραμμή Σκόνδρας, Λιάσος, Πήλιος, Βιδάλ και στην επίθεση Κριζμάν και Λουκίνας.

Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε με 4-2-3-1 που σταδιακά εξελίχθηκε σε 4-4-2 και στην επανάληψη 4-3-3. Στο αρχικό σχήμα είχε γκολκίπερ τον Γιαννακόπουλο, δεξιό αμυντικό τον Μαρινάκη, αριστερό τον Ρόχα, στο κέντρο της άμυνας τους Μιχάι, Σοάρες, στη γραμμή των αμυντικών χαφ τους Πάουλο και Έρικσον, στην τριάδα του κέντρου τους Μπαρμπόσα (δεξιά), Μάραρ (αριστερά), Ντιάζ (άξονα) και προωθημένο κυνηγό τον Μανά.

ΤΟ ΓΚΟΛ

35’: Ο Μπαρμπόσα από δεξιά κέρδισε τη μονομαχία από τον Μιχαήλ, από δεξιά πλάγια θέση έστρωσε τη μπάλα στον ακάλυπτο Ντιάζ που με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Βελλίδη.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

10’: Σέντρα από δεξιά του Μαρινάκη, κεφαλιά του Ντιάζ στο δεξί κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Τάσση και των βοηθών του Μωϋσιάδη, Κόλλια του συνδέσμου Ηπείρου.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης (60’ Περιστερίδης), Ντόλοβατς (46’ Σιόντης), Μπουκουβάλας (46’ Σκόνδρας), Τζημόπουλος (75’ Κ. Παπαδόπουλος), Μιχαήλ (75’ Γώγος), Λίλα (46’ Νικολιάς), Βιδάλ, Γιάκος (75’ Λιάσος), Κούζικ (46’ Κριζμάν), Κόντε (68’ Λουκίνας), Ξύδας (68’ Πήλιος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος (60’ Κυριακίδης), Μαρινάκης (46’ Χαντάκιας), Ρόχα (46’ Αγρόδημος), Μιχάι (46’ Λιάβας), Σοάρες (60’ Μπελεβώνης), Πάουλο (46’ Τσοκάνης), Έρικσον (60’ Τσίγγαρας), Μπαρμπόσα (60’ Γιαννιώτης), Ντιάζ (60’ Βακράνος), Μόραρ (60’ Βασιλούδης), Μανά (60’ Κόκκορης).

πηγή: gianninasports.blogspot.com