Μercedes Concept A sedan: νέα σχεδιαστική γενιά

Την Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης επέλεξε η Mercedes-Benz για την παρουσίαση του νέου της εντυπωσιακού πρωτότυπου.

To πρωτότυπο Α sedan ανοίγει την αυλαία μιας νέας γενιάς συμπαγών οχημάτων από την Mercedes-Benz η οποία διαφέρει πολύ από την ήδη υπάρχουσα και μαρτυρά τα άλματα που έχει σημειώσει η γερμανική μάρκα στον σχεδιαστικό της τομέα. Το νέο μοντέλο δεν θυμίζει σε τίποτα την A-class ή την B-class ακόμα και την CLA. Αποτελεί δε τον προάγγελο της επόμενης Α-class sedan.

To εμπρός μέρος του πρωτότυπου είναι εντελώς διαφορετικό από ό,τι έχουμε δει ως τώρα με την νέα μάσκα «Panamerican» να δεσπόζει. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι και τα τριγωνικά φωτιστικά σώματα των οποίων η εσωτερική σχεδίαση περιλαμβάνει μοβ φωτεινά στοιχεία. Η Mercedes δηλώνει ότι η δομή του πλέγματος που βρίσκεται στους προβολείς έχει επικαλυφθεί με βαφή UV και στη συνέχεια εκτίθεται σε υπεριώδες φως, εξ ου και η πορφυρή λάμψη. Επίσης στο μπροστινό μέρος και χαμηλά υπάρχει μία φαρδιά εισαγωγή αέρα με προεξέχοντα μαύρα στοιχεία.

Επιπλέον το concept A Sedan διαθέτει λεπτούς περιστρεφόμενους καθρέπτες, μια «αόρατη» κολόνα Β, μυώδεις τοξοτούς θόλους στους τροχούς (εμπρός και πίσω), και τροχούς 20 ιντσών. Μια ματιά στα πλαινά του αμαξώματος θυμίζει την σημερινή CLA αλλά τα πίσω άκρα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά. Για παράδειγμα τα πίσω φώτα φτάνουν ως την περιοχή τοποθέτησης της πινακίδας κυκλοφορίας.

Μιλώντας για το νέο πρωτότυπο, ο επικεφαλής σχεδιαστής της Daimler AG, Gorden Wagener, δήλωσε: «Το Concept A Sedan δείχνει ότι η μόδα των πτυχών έχει τελειώσει. Με τέλειες αναλογίες και λίγες γραμμές εισάγει μια νέα εποχή σχεδιασμού».

πηγή: www.caranddriver.gr