Αρχική ΝΕΑ AUTO-MOTO

Νέο σύστημα κίνησης από τη Nissan [VIDEO]

0

Nissan introduces new electric-motor drivetrain: e-POWER

Η Nissan Motor Co. Ltd. Παρουσίασε το e-POWER, ένα νέο σύστημα κίνησης που για πρώτη φορά θα διατίθεται στους καταναλωτές, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στο πλαίσιο της στρατηγικής Nissan Intelligent Mobility της φίρμας.

Nissan introduces new electric-motor drivetrain: e-POWER

Το e-POWER δανείζεται τεχνολογία από τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της μάρκας (EV), με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Nissan Leaf. Όμως σε αντίθεση με το Leaf, το e-POWER προσθέτει ένα μικρό κινητήρα βενζίνης που χρησιμεύει για τη φόρτιση της μπαταρίας (όταν αυτό είναι απαραίτητο), εξαλείφοντας την ανάγκη για έναν εξωτερικό φορτιστή, αλλά προσφέροντας την ίδια υψηλή απόδοση.

Nissan introduces new electric-motor drivetrain: e-POWER

Η τεχνολογία του e-POWER

Το σύστημα e-POWER προσφέρει πλήρη κίνηση του οχήματος μέσω του ηλεκτροκινητήρα, πράγμα που σημαίνει ότι οι τροχοί κινούνται εντελώς από το ηλεκτρικό μοτέρ. Η ενέργεια από μια μπαταρία υψηλής απόδοσης μεταφέρεται στα συμπαγή συστήματα μετάδοσης κίνησης του e-POWER που αποτελείται από κινητήρα βενζίνης, γεννήτρια, inverter και έναν ηλεκτροκινητήρα. Στα συμβατικά υβριδικά συστήματα, ένας χαμηλής ισχύος ηλεκτρικός κινητήρας συνδυάζεται με έναν κινητήρα βενζίνης που αναλαμβάνει την κίνηση των τροχών όταν η ενέργεια της μπαταρίας είναι χαμηλή (ή όταν η ταχύτητα του οχήματος είναι υψηλή). Στην περίπτωση του e-POWER, ο βενζινοκινητήρας δεν μεταδίδει κίνηση στους τροχούς, αλλά απλώς φορτίζει τη μπαταρία. Και σε αντίθεση με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα, η πηγή ισχύος προέρχεται από τον κινητήρα και όχι αποκλειστικά από την μπαταρία.

Nissan introduces new electric-motor drivetrain: e-POWER

Αυτή η δομή του συστήματος γενικά απαιτεί ένα μεγαλύτερο κινητήρα αλλά και μπαταρία, επειδή ο κινητήρας είναι η μόνη άμεση πηγή ενέργειας για την κίνηση του οχήματος. Το γεγονός αυτό κατέστησε δύσκολο για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία στο να τοποθετήσει το συγκεκριμένο σύστημα σε κανονικά αυτοκίνητα.

Nissan introduces new electric-motor drivetrain: e-POWER

Τα οφέλη του e-POWER

Το e-POWER αποδίδει τεράστια ροπή σχεδόν αμέσως, γεγονός που βελτιώνει την κύλιση του οχήματος, προσφέροντας ομαλές επιταχύνσεις. Επίσης, το σύστημα λειτουργεί πολύ ήσυχα, σαν ένα κανονικό EV. Επειδή το e-POWER βασίζεται στον κινητήρα πολύ λιγότερο σε σχέση με ένα συμβατικό αυτοκίνητο, η οικονομία καυσίμου είναι συγκρίσιμη με εκείνη των κορυφαίων συμβατικών υβριδικών, ειδικά σε λειτουργία αστικού κύκλου. Το σύστημα e-POWER επιτρέπει στον οδηγό του να απολαύσει όλα τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχεί για τη φόρτιση της μπαταρίας.

Πηγή: automoto.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ