«Να μη γίνουμε… φωτοβολίδα»

Η Δόξα Κρανούλας επέστρεψε στις εθνικές κατηγορίες μετά από τρία ολόκληρα χρόνια και ο πρόεδρός της, Δημήτρης Κάσσης, έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Στην εφημερίδα «Τύπος της Ηπείρου» μίλησε ο ισχυρός άνδρας της Γιαννιώτικης ομάδας. Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη, στάθηκε, μεταξύ άλλων, στην μάχη της ανόδου με την Ανατολή, στην… περιπλάνηση στα τοπικά, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στην Κρανούλα, ενώ αποκλείει κάθε σενάριο, που θέλει τη Δόξα να μην «αξιοποιεί» το εισιτήριο που οδηγεί στη Γ’ Εθνική και να παραμένει στο ενωσιακό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ηπείρου.

Δείτε την αναδημοσίευση από το φύλλο της 1/7:

Η Δόξα Κρανούλας επέστρεψε στην Γ΄ Εθνική μετά από απουσία 3 ετών και πλέον ο Νομός Ιωαννίνων θα εκπροσωπείτε ξανά στην συγκεκριμένη κατηγορία. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ από τις χρονιές που οι «οράνιε» είχαν βρεθεί ξανά στη συγκεκριμένη κατηγορία. Πλέον δεν είναι επαγγελματική και γενικότερα έχει μια άλλη δομή.

Ο «ΤτΗ» μίλησε με τον πρόεδρο της Δόξας για πολλά θέματα!

Ο Δημήτρης Κασσής μας είπε για τα θετικά, αλλά και τις δυσκολίες της περσινής χρονιάς. Για το πόσο υποστηρίζει το χωριό και γενικά η τοπική αυτοδιοίκηση την προσπάθεια της ομάδας. Για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις της Κρανούλας και για την ομάδα νέων που πρώτη φορά κατέβηκε στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.

«Φιλικά» έπαιζε η Ανατολή και βρέθηκε προ εκπλήξεως!

Στο κομμάτι του απολογισμού της χρονιάς σε ερώτηση «γιατί κρίθηκε το πρωτάθλημα τελευταία αγωνιστική;» ο πρόεδρος της Κρανούλας απάντησε πως η ομάδα του ήταν πολύ ανώτερη της βασικής διεκδικήτριας Ανατολής, η οποία όπως είπε έπαιζε πολλά «φιλικά»!!!

“Το γεγονός για το οποίο φτάσαμε να στεφθούμε πρωταθλητές στο τελευταίο αγώνα, δεν είναι ευθύνη δική μας. Όταν η Δόξα Κρανούλας συγκεντρώνει 79 βαθμούς και κατά τη διάρκεια της χρονιάς να έχει μόνο μία ήττα, σε ένα ματς που στράβωσε από την αρχή.

Η πραγματικότητα όμως δεν έπρεπε να είναι αυτή που διαμορφώθηκε τελικά, σχετικά με την Ανατολή και αυτό γιατί τα παιχνίδια της ήταν σαν «φιλικά». Σε αντίθεση με εμάς που και τα τριάντα παιχνίδια ήταν τελικοί, αφού όλοι θέλαν να κερδίσουν τον πρώτο. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι ότι όταν οι ομάδες ερχόντουσαν στην Κρανούλα δίναν όλες τους τις δυνάμεις να πάρουν θετικό αποτέλεσμα.

Έτσι με τους ρυθμούς των «φιλικών» παιχνιδιών όταν φτάνει η Ανατολή να παίξει με τον πρώτο, βρίσκεται προ εκπλήξεως και αρχίζεις να ψάχνεσαι, άρα η βαθμολογική της συγκομιδή ήταν παραπάνω των πραγματικών της δυνατοτήτων, για μένα έπρεπε να είναι ακόμα και 15 με 20 βαθμούς πιο κάτω, έτσι για μας θα είχε τελειώσει το πρωτάθλημα και ένα με ενάμιση μήνα νωρίτερα.”

Η εικόνα του κ. Κασσή για τα δυο ματς με την Ανατολή, εντός και εκτός έδρας, είναι πως ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους.

“Στους δύο αγώνες που παίξαμε μαζί δεν μπόρεσαν να μας ακολουθήσουν, στο πρώτο παιχνίδι «πανηγύριζαν» γιατί έχασαν μόνο με 2-1, αλλά και στον επαναληπτικό που έγινε στο γήπεδο με το συνθετικό χλοοτάπητα δείξαμε ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα, άσχετα αν εμείς παίζαμε συνήθως σε αγωνιστικούς χώρους με φυσικό χόρτο.

Πριν γίνει το κρίσιμο παιχνίδι την τελευταία αγωνιστική, είχα κάνει κάποιες δηλώσεις, λέγοντας ότι εδώ που φτάσαμε είναι κρίμα όποια ομάδα μείνει έξω από τον κύριο στόχο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σε αντίθεση με την Ανατολή που οι άνθρωποί της λέγανε το ίδιο μετά τη λήξη του κρίσιμο παιχνιδιού.”

Σοβαρά παράπονα από την διαιτησία δεν υπήρχαν, ενώ έχουν συναντήσει χειρότερες σε Γ΄ και Δ΄ Εθνική.

“Όσον αφορά τους διαιτητές του Συνδέσμου Ιωαννίνων σε σχέση με τους αντίστοιχους από Συνδέσμους άλλων Νομών που συναντήσαμε όλα τα χρόνια που ήμασταν σε Εθνικές κατηγορίες (Δ’ Εθνική και Γ’ Εθνική) είναι πολύ καλύτεροι.”

«Αν έχεις μοναστήρι θα βρεις και καλογέρους»

Η προσαρμογή ήταν δύσκολη μετά την πτώση στις τοπικές κατηγορίες, αλλά με τη βοήθεια του Ανέστη Ζώη ξεπεράστηκαν τα προβλήματα.

“Η συμμετοχή μας για δέκα χρόνια στις Εθνικές κατηγορίες (5 χρόνια στη Δ’ Εθνική και 5 χρόνια στη Γ’ Εθνική) η πτώση της ομάδας μας στα τοπικά πρωταθλήματα είχε και συνέπειες.

Μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν ομάδες που όταν επιστρέφουν στα τοπικά πρωταθλήματα μπορεί να φτάσουν ακόμα και στη διάλυση. Το μυστικό της Δόξας Κρανούλας, από τη στιγμή που έπεσε, μπόρεσε και στάθηκε όρθια, σε αυτό το κομμάτι σημαντικό μερίδιο είχε ο Ανέστης Ζώης, που ήταν ο προπονητής μας στις εθνικές κατηγορίες. Μπήκε μπροστά σε συνεργασία με μένα και με τη προσθήκη έμπειρων παιδιών που ήρθαν στην ομάδα, κατορθώνοντας να διατηρήσουμε αυτή την ομάδα.”

Οι προσδοκίες δεν ήταν από την αρχή η επιστροφή στην Γ΄ Εθνική, βήμα-βήμα έπρεπε να χτιστεί η ομάδα. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι πολύ καλές γηπεδικές εγκαταστάσεις της Κρανουλας και η άψογη συνεργασία προπονητή γενικού αρχηγού και παικτών. Συν η βοήθεια από φίλους της ομάδας που και αυτοί έχουν μερίδιο την επιτυχία.

“Μπορεί να μην είχαμε τις προσδοκίες να κάνουμε και πάλι το άλμα της επιστροφής στα μεγαλύτερα «σαλόνια», η λογική λέει ότι πρώτα από όλα να βάζεις τα πράγματα κάτω, να ξεκινήσεις από την αρχή, να δρομολογήσεις καταστάσεις για να φτάσεις και πάλι στους στόχους που έχεις (του πρωταθλητισμού). Σημαντικό ατού είναι και οι πολύ καλές γηπεδικές μας εγκαταστάσεις, μάλιστα χαρακτηριστικά θα σας πω ότι, «όταν έχεις μοναστήρι θα βρεις και καλογέρους», με αποτέλεσμα να έρθει και πάλι η στιγμή της επιστροφής στα Εθνικά πρωταθλήματα. Με αυτό το σκεπτικό την χρονιά της επιστροφής καταφέραμε να διατηρηθούμε, τη επόμενη βγήκαμε δεύτεροι πίσω από το Βελισσάριο, το οποίο δεν κατάφερε να μας νικήσει και γενικότερα σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος ήμασταν πολύ-πολύ καλύτεροι. Όταν έληξε η χρονιά σε συνεργασία με τον προπονητή μας (Βασίλη Σιαφάκα) αλλά και τον γενικό αρχηγό (Τάσο Μυτάρη) καθίσαμε ώστε να φτιάξουμε ένα ρόστερ, αυτό που ξέραμε πως θα λειτουργήσει στην Δόξα Κρανούλας για να έχουμε την επιτυχία που προσδοκούσαμε και τα καταφέραμε. Εμείς είχαμε μέχρι τα τέλη Ιουνίου (πέρυσι) να έχουμε κλεισμένους τους πάντες τους παίκτες που θέλαμε να εντάξουμε στη Δόξα, είχαμε και προσθήκες κάποιων νέων ποδοσφαιριστών Άγγελος Νάσιος, Καρυπιάδης -μας τον είχε προτείνει ο Γιώργος ο Λαδιάς. Έτσι φτιάξαμε μια ομάδα που τη θαύμασε όχι μόνο τα Γιάννενα, όλη η Ήπειρος καθώς επίσης με βάση το ποδόσφαιρο που έπαιξε ήταν η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών για την Α’ κατηγορία της ΕΠΣΗπ.

Αυτή την επιτυχία δεν την καρπώνεται μόνο ο προπονητής και η διοίκηση αλλά και όλα τα άτομα που ήταν κοντά στην ομάδα και της στάθηκαν σε κάθε αγωνιστική μοιράζονται εξίσου αυτή την επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος.”

Στις δυσκολίες έβαλε πλάτη το προπονητικό team και η ομάδα παρέμεινε στην κορυφή!

Τα δύσκολα σημεία μέσα στην χρονιά ήταν η διαχείριση της ψυχολογίας μετά τη μια και μοναδική ήττα μέσα στην Αγία Μαρίνα και με βαρύ σκορ. Ενώ μεγάλη δυσκολία έφερε στην ομάδα των «οράνιε» και ο αγωνιστικός χώρος του ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ, όπως δήλωσε ο κ. Κασσής.

“Κατά την αγωνιστική περίοδο που πέρασε, δύο ισοπαλίες κάναμε (Χουλιαράδες και Μουσιωτίτσα) και αυτές στο ενωσιακό γήπεδο και το μόνο αίτιο της απώλειας των βαθμών σε αυτά τα δύο παιχνίδια ήταν αποκλειστικά το γήπεδο. Γιατί η ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο αξιώσεων αυτά τα γήπεδα δεν την ευνοούν. Είναι σαν να ρίχνεις μια κουβέρτα πάνω από ένα τσιμέντο και να παίζεις μπάλα. Την Κρανούλα δεν την ευνοούσε αυτή η γηπεδική κατάσταση, σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας που καταφέρναν και παίρναν θετικά αποτελέσματα.

Όταν υποστήκαμε την μοναδική ήττα σε εκείνη τη χρονική στιγμή μπορούσαν να αλλάξουν πάρα πολλά στην ομάδα. Είχαμε όμως τη ψυχραιμία και κάνοντας σωστή διαχείριση, έχοντας μπροστά το προπονητικό τιμ και βάζοντας πλάτη, διατηρήσανε την ομάδα στην κορυφή του πρωταθλήματος. Στην πραγματικότητα όμως η επόμενη μέρα ήταν δύσκολη, και αυτό φαίνεται όταν δέχεσαι σε δεκαοκτώ αγωνιστικές 6 τέρματα και στο παιχνίδι που κάναμε την μοναδική μας ήττα δέχεσαι τέσσερα τέρματα. Άρα η δυσκολία για μας ήταν η επόμενη μέρα μετά την ήττα.

Η επιστροφή στις επιτυχίες έγινε την επόμενη αγωνιστική δείχνοντας η Δόξα Κρανούλας τον πραγματικό της χαρακτήρα, επιστρέφοντας στις νίκες αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έδειξε η ομάδα μας ότι το κλίμα είναι πάντα καλό. Όταν υπάρχει ένα κλίμα ιδανικό, όποια δυσκολία και να υπάρχει ξεπερνιέται σε χρόνο μηδέν.

Για να καταλάβει κάποιος το κλίμα στη Δόξα Κρανούλας πρέπει να το ζήσει από μέσα, άλλο να το συζητάμε και άλλο να το ζεις.”

Οι στόχοι για τη νέα χρονιά είναι η ομάδα να μην είναι φωτοβολίδα στην κατηγόρια!

Η ομάδα περιμένει από την Ε.Π.Ο. να ορίσει τους ομίλους στη Γ΄ Εθνική για να δουν και στη διοίκηση μέχρι που μπορούν να φτάσουν. Παρόλα τα σενάρια ότι η Κρανούλα έχει οικονομικά προβλήματα, ο πρόεδρος της ομάδας δηλώνει πως θα γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός ώστε η ομάδα να ανταπεξέλθει στην κατηγορία.

“Όλα τα προηγούμενα χρόνια που συμμετείχαμε στις Εθνικές κατηγορίες πληρώσαμε και μάθαμε από τα παθήματά μας. Σήμερα υπάρχει η εμπειρία και ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα. Σήμερα κυκλοφορούν κάποια σενάρια ότι η Κρανούλα δεν κατεβαίνει και δε θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, επίσης ότι οι ποδοσφαιριστές της φεύγουν. Εμείς αυτή τη χρονική στιγμή ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να φέρουμε αποτελέσματα. Την πρώτη χρονιά που ήμασταν στη Γ’ Εθνική είχαμε ενθουσιασμό και μέχρι τις 20-25 Ιουνίου είχαμε κλείσει το ρόστερ. Στην πορεία ερχόντουσαν παίκτες, πάρα πολύ καλοί τους οποίους δε θέλαμε να τους χάσουμε με αποτέλεσμα οι 25 να γίνουν 40. Το αποτέλεσμα ήταν ότι με ένα ρόστερ 40 παικτών ο τότε προπονητής μας (Γιώργος Λαδιάς) δεν μπορούσε να δουλέψει. Από κει και πέρα σα διοίκηση είχαμε κάνει κάποια λάθη, σήμερα όμως και επειδή ακούγονται πολλά αλλά και όταν η διοργανώτρια αρχή (ΕΠΟ) διαμορφώσει τους ομίλους έτσι ώστε να δούμε που φτάνουμε (θα έχουμε την Κέρκυρα στον όμιλό μας, θα έχουμε τη Δυτική Μακεδονία ή τη Θεσσαλία), να δούμε τα έξοδα αλλά και τι έσοδα προσδοκάμε, ώστε με βάση αυτά να κάνουμε και τις κινήσεις μας.

Άρα αρχικά να καταρτιστούν οι όμιλοι να δούμε ακριβώς το πρόγραμμα και που θα κινηθούμε και μετά να κάνουμε τις κινήσεις που χρειάζεται η ομάδα για την ενίσχυση του ρόστερ.

Εμείς ήδη έχουμε ένα πάρα πολύ καλό και δεμένο ρόστερ, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορούν όλοι οι ποδοσφαιριστές να παίξουν Γ’ Εθνική, φυσικά εκτιμάμε την προσφορά και την στήριξη όλων προς την ομάδα και επειδή δε δεσμευόμαστε με συμβόλαια, αν κάποιος ποδοσφαιριστής έχει τάση φυγής ή νιώθει ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην κατηγορία και θέλει να πάει σε κάποια άλλη ομάδα να πάει.

Για τη νέα περίοδο θα γίνει προσθήκη 5 νέων ποδοσφαιριστών και επειδή οι αγωνιστικές υποχρεώσεις μάλλον ξεκινάνε τέλη Σεπτεμβρίου, η τάση των ποδοσφαιριστών είναι να περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή μπας και βρει ομάδα σε ακόμα πιο μεγάλη κατηγορία, δεν κοιτάν πλέον τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, ούτε τη φτώχεια, θέλουν να λεν ότι παίζουν σε μεγάλη κατηγορία.

Στο τέλος μένουν όλοι και γιατί να μη καθίσω και να πάρω 5 η οποίοι θα με βοηθήσουν και θα κάνουν τη διαφορά, στην ουσία δε θα βιαστούμε να κάνουμε μεταγραφικές κινήσεις από τόσο νωρίς.

Στο βασικό φετινό μας κορμό υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν παραστάσεις από παιχνίδια της Γ’ Εθνικής και σε συνεργασία με τον προπονητή μας θα κοιτάξουμε να καλύψουμε ορισμένα κενά, έτσι ώστε να βρεθούν οι καλύτεροι και να μην είμαστε φωτοβολίδα στην κατηγορία.”

Οι αντίπαλοι «φτιάχνονταν» με τις εγκαταστάσεις μας και έδιναν το 110% για να μας κερδίσουν!

Όσον αφορά την έδρα της Κρανούλας, οι αντίπαλοι ήθελαν πιο πολύ να την κερδίσουν στο γήπεδο της μιας και έβλεπαν ανταγωνιστικά τις πολύ καλές γηπεδικές εγκαταστάσεις της ομάδας.

Ο κόσμος έχει δυσκολίες οικονομικές για να συμμετέχει ενεργά, αλλά δεν μπορεί η διοίκηση να φέρει κάποιον με το ζόρι στο γήπεδο.

“Για την ομάδα μας, η έδρα μας, δε λειτούργησε υπέρ, με την έννοια ότι οι αντίπαλοι που ερχόντουσαν στην Κρανούλα μόνο και μόνο που έβλεπε τις εγκαταστάσεις μας ,«φτιαχνόταν» και αυτή είναι η πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να δίνουν το 110% μόνο και μόνο που έβλεπε το σύνολο των γηπεδικών μας εγκαταστάσεων. Σε αντίθεση με εμάς όπου εκεί κάνουμε τις προπονήσεις μας εκεί παίζουμε τα παιχνίδια μας για μας είναι το ίδιο, στην ουσία η έδρα μας είναι κίνητρο για τους φιλοξενούμενους για να παίξουν καλό ποδόσφαιρο.

Σχετικά με τη συμμετοχή των φιλάθλων η διοίκηση δεν μπορεί να πάρει κάποιον με το ζόρι και να τον φέρει στο γήπεδο. Εμείς σα διοίκηση έχουμε ένα πλάνο, από τη στιγμή που τελείωσε το φετινό πρωτάθλημα είχαμε πει ότι αρχικά 15 μέρες θα ξεκουραστούμε και να ρίξουμε λίγο το βάρος στις δουλειές μας για να δούμε και εκεί τί γίνεται. Επειδή δίνουμε πολύ από το χρόνο μας σε αυτό που αγαπάμε πολύ, τη Δόξα Κρανούλας, κάπου ξεφεύγεις λίγο στα επαγγελματικά. Από κει και πέρα συζητάμε καθημερινά με τους συνεργάτες μου, κάνουμε τις κινήσεις μας και είμαι πολύ αισιόδοξος σε αυτό που προσδοκούμε να κάνουμε και όσο αφορά τα διαρκείας και τους χορηγούς παίρνουμε μηνύματα και μέσω αυτών έχουμε και άλλη ψυχολογία, άλλη διάθεση, διαφορετικά μπορείς να προσεγγίσεις κάποιον χορηγό. Την ομάδα θα την πλαισιώσουν σίγουρα άτομα που έχουν πολύ καλές σκέψεις για το ποδόσφαιρο, ξέρουν πως να κινηθούν και είναι πάρα πολύ δυνατοί όσον αφορά τις χορηγίες.

Το χωριό τα τελευταία χρόνια ήταν λίγο απομακρυσμένο, αφού ο κόσμος και από οικονομικής άποψης αδυνατούσε να συμμετέχει αλλά όταν παίζεις καλό ποδόσφαιρο αρχίζεις και βλέπεις τον κόσμο σιγά-σιγά να επιστρέφει. Μη ξεχνάμε και την λαϊκή ρήση «κακό» χωριό τα λίγα σπίτια.

Παρ’ όλα αυτά όμως στην Κρανούλα υπάρχει ένα ποδοσφαιρικό παλάτι και γι’ αυτό το έργο υπάρχει κόσμος από το χωριό που δούλεψε για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο.”

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει άλλα προβλήματα και δεν πρέπει η Κρανούλα να τα περιμένει όλα έτοιμα. Τα μηνύματα είναι θετικά όμως και από αυτή την κατεύθυνση.

“Ας προσπαθήσει η τοπική αυτοδιοίκηση να λύσει τα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας και ας αφήσει εμάς τελευταίους. Δεν μπορούμε που από τη στιγμή υπάρχουν πλήθος προβλημάτων στην κοινωνία, να περιμένουμε από την τοπική αυτοδιοίκηση να μας τα έχει όλα έτοιμα και εμείς να είμαστε θεατές, πάντως είναι γεγονός ότι προσπαθούν αν και δεν είμαστε μόνο εμείς. Θέλω να πω ότι και για τον Δήμο Ιωαννιτών αλλά και για την ΕΠΣ Ηπείρου είναι ευχάριστο ότι θα υπάρχει και πάλι μια ομάδα που θα αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική, γιατί μετά την «πτώση» μας από την Γ’ Εθνική στο τοπικό δεν υπήρχε άλλη ομάδα. Μετά από τρία χρόνια επιστρέφει μια ομάδα στη Γ’ Εθνική πρέπει και οι τοπικοί φορείς να την στηρίξουνε.

Τα μηνύματα είναι ευχάριστα ελπίζω να το δούμε και στην πράξη.”
Η ομάδα Νέων της Δόξας Κρανούλας είναι το αύριο της μεγάλης ομάδας και δεν πρέπει να θεωρείται απλώς μια ακαδημία!

Μεγάλη ήταν η συνεισφορά ανθρώπων του Α.Ο. Γιάννινα στην δημιουργία της και συγκεκριμένα του κ. Κίτση.

“Η ομάδα των υποδομών (νέων) ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016 με τον Βασίλη (προπονητής) και τον Τάσο (γενικό αρχηγό) και σε συνεργασία με τον Βασίλη Κίτση (εκπρόσωπος του ΑΟ Γιάννενα) , μπήκαν μπροστά.

Με τον ΑΟ Γιάννενα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία. Στη διοίκησή μας υπάρχει μέλος της Διοίκησης του ΑΟΓ (Παντούλας Λευτέρης) αλλά και σε συνεργασία με τον Κίτση αφού ο ΑΟ Γιάννενα δεν κατέβαζε τα τμήματα υποδομών πήραν τηλέφωνα σε κάποιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι φεύγαν από την ομάδα, να έρθουν και να ενταχθούν στη Δόξα Κρανούλας στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή. Θεωρώ υποχρέωσή μου να τους ευχαριστήσω δημόσια για ότι έγινε ώστε να ξεκινήσει το τμήμα νέων της Δόξας αλλά και να αποδώσει καρπούς. Προπονητή είχαμε έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας μας και με μεγάλη εμπειρία στο χώρο, το Γιώργο τον Τσιρογιάννη, ο οποίος ασχολήθηκε πάρα πολύ με την ομάδα και το όφελος των ποδοσφαιριστών η καθημερινή τους βελτίωση. Η ομάδα των νέων έμαθε να παίζει το ποδόσφαιρο που έπαιζε η μεγάλη ομάδα, δηλαδή τα παιδιά παρακολουθούσαν τι ακριβώς γίνεται στην μεγάλη ομάδα και προσπαθούσαν να το κάνουν και αυτοί.

Μάλιστα οι προπονητές είχαν και κάποιο πλάνο, ώστε ποδοσφαιριστές από την νέων να έρχονται και να συμμετέχουν σε τακτά χρονικά διαστήματα στις προπονήσεις της μεγάλης ομάδας αλλά και σε φιλικά παιχνίδια αλλά και όπου αλλού χρειάζονταν.

Την ομάδα νέων δεν μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε ακαδημία, αλλά σαν συνέχεια της μεγάλης ομάδας της Δόξας Κρανούλας. Από τη στιγμή που έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στην μεγάλη την ομάδα, ηλικιακά πλέον είναι στην ομάδα της Κρανούλας αλλά και το αύριο της ομάδας μας.

Ο στόχος μας δεν ήταν να εκμεταλλευτούμε τα 20€ του κάθε γονέα, αλλά τα παιδιά αυτά να βελτιωθούνε ώστε να δείξουνε δια μέσου αυτής της προσπάθειας που γίνεται από όλους μας, την αξία τους και εμείς σαν διοίκηση και προπονητές από την άλλη μεριά να φέρουμε αυτά τα παιδιά στην μεγάλη την ομάδα και από κει και πέρα, ο καθένας αν είναι και τυχερός να πάει και κάπου παραπάνω με τη βοήθειά μας.

Κακά τα ψέματα, στο ποδόσφαιρο χάσαμε λεφτά, το μόνο που κερδίσαμε είναι οι φίλοι.”

Αδικήθηκε η ομάδα Νέων και γι’ αυτό δεν μπήκε στο final four. Η ευχαριστήρια ανακοίνωση τον γονέων λέει πολλά.

“Η ομάδα των Νέων ήταν πολύ άτυχοι στην πρώτη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα, βάση του ποδοσφαίρου που παίξανε, στο παιχνίδι που έκρινε τις θέσεις, τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο, αν παρακολουθούσες τον αγώνα, έπρεπε να πάρουμε τη νίκη, στο τέλος έγινε μια παρεξήγηση, αφού οι ποδοσφαιριστές δεν παύουν να είναι παιδιά, με αποτέλεσμα να βγάλει σε εμάς ο διαιτητής τρεις κόκκινες κάρτες ενώ στους αντιπάλους τίποτα, λες και ήταν αθώες περιστέρες και αυτό στοίχισε στην ομάδα, σε διαφορετική περίπτωση αν δεν υπήρχαν οι ελλείψεις θα ήμασταν εμείς που θα συμμετείχαμε στο final four και το πιστεύω ακράδαντα ότι θα παίρναμε και το πρωτάθλημα. Μπορεί τη συγκεκριμένη διοργάνωση να την κατέκτησε η Ανατολή και να είναι ομάδα χρόνων, την Κρανούλα δεν την κέρδισε, είχε μία ήττα και μια ισοπαλία.

Εμείς δε ξεκινήσαμε με τη λογική να παίρνουμε τα εικοσάευρα από τους γονείς, την πρώτη χρονιά πράγματι ήταν δύσκολα για να φτιαχτεί αυτή η ομάδα, θέλω να πιστεύω ότι φέτος θα είναι πολύ πιο εύκολα. Εμείς θέλουμε παιδιά που να έχουν σχέση και όρεξη για το ποδόσφαιρο ώστε να τους δουλέψουμε και σιγά-σιγά να τους πάμε και στην μεγάλη την ομάδα. Επίσης δε θα μπούμε ποτέ στη λογική ώστε να αγοράσουμε κάποιον παίκτη από άλλη αντίστοιχη ομάδα.

Όσοι έρθουν θα έρθουν με σκοπό να δουλέψουνε, να δείξουνε ώστε να μπορέσουνε να συνεχίσουνε, αυτός είναι ο στόχος.
Η ανακοίνωση των γονέων που είδε το φως της δημοσιότητας δε βγήκε τυχαία, φυσικά ούτε εμείς σα διοίκηση το ζητήσαμε, μόνοι τους έβγαλαν τις ανακοινώσεις μας τιμά αυτό που έκαναν οι γονείς για μια ομάδα που έχει κάποιους μήνες ζωής, άρα είδαν κάτι καλό και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει και τα άλλα σωματεία.”

Μας ενοχλούν τα κουτσομπολιά και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, γιατί σχεδόν πεθάναμε γι’ αυτή την ομάδα!

Σαν τελευταίο μήνυμα ο πρόεδρος κ. Κασσής δήλωσε πως δεν θα γίνει τίποτα αν δεν ενημερωθεί πρώτα ο προπονητής.

Επίσης δήλωσε πως δεν θα αφήσει κανέναν να συκοφαντεί και δυσφημίζει την ομάδα των «οράνιε».

“Γνωρίζω τα κουτσομπολιά που κυκλοφορούν που πραγματικά με εκνευρίζουν. Δε θα κάνουμε κάτι χωρίς να έχει ενημερωθεί ο προπονητής. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας μας η στήριξη που παρέχουμε στον προπονητή, τον τεχνικό σύμβουλο ακόμα και στα παιδιά που αγωνίζονται.

Αυτά τα «χτυπήματα» κάτω από τη μέση αυτά μπορεί να μας εκνευρίζουν αλλά μας «φτιάχνουν» και όλα αυτά γίνονται γιατί μας φθονούν. Εμείς έχουμε μοναστήρι και γεμίζει πάντα από καλογέρους. Αυτά που έχουμε εμείς (εγκαταστάσεις) δε τα έχουν οι άλλες ομάδες, αυτά βλέπουν και ζηλεύουν. Για μένα η Κρανούλα είναι το δεύτερο σπίτι μου και είναι τρόπος ζωής, δεν μπορώ να μη περάσω ακόμα και όταν έχει προπόνηση η ομάδα. Για αυτή την ομάδα, στις 5 Μαΐου του 1990, είχα χτυπήσει τόσο άσχημα, είχα πάθει εγκεφαλική διάσειση και αναρρόφηση μάλιστα πολλοί μου λένε ότι αν εκείνη τη στιγμή καταλάβαινες τι γινόταν δε θα πέρναγες ούτε έξω από το γήπεδο, άρα για αυτήν την ομάδα πεθάναμε κιόλας και γι’ αυτό οι κουβέντες τα κουτσομπολιά που λέγονται από τον οποιοδήποτε με ενοχλούν.”

Φώτο: ioannina-arena.blogspot.gr