Ο Παναθηναϊκός στο Mercedes-Benz JuniorCup 2018

Ο 28χρονος θεσμός για τις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου φιλοξενεί για πρώτη φορά ελληνική ομάδα!

Από τις 5 έως τις 6 Ιανουαρίου 2018, το Mercedes-Benz JuniorCup στο Glass Palace της περιοχής Sindelfingen στη Στουτγάρδη, θα φιλοξενήσει την ελίτ των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Το ετήσιο τουρνουά JuniorCup θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην 28χρονη ιστορία του τις ομάδες U19 των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού και της Vikingur Reykjavik από την Ισλανδία.

Εκτός από τον Παναθηναϊκό και την Ισλανδική Vikingur Reykjavik, οι ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά είναι οι TSG 1899 Hoffenheim, τρεις φορές φιναλίστ του Γερμανικού Πρωταθλήματος από το 2014 – 2016, η VfB Stuttgart, η 1. FC Köln και η Hertha BSC Bερολίνου, καθώς και οι νεαροί παίκτες της FC Bayern Mονάχου. Η Γερμανική ομάδα των ρεκόρ, επιστρέφει στο Glass Palace για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια με τον παίκτη Manuel Wintzheimer, ο οποίος έχει ήδη καθίσει στον πάγκο των αναπληρωματικών της βασικής ομάδας μαζί με τους επαγγελματίες στο Champions League!

Οι Ισλανδοί κυπελλούχοι του U19, Vikingur Reykjavik θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους– μία χώρα που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και έκλεψε τις εντυπώσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια.  Με τη συμμετοχή της ομάδας του Παναθηναϊκού, η Ελλάδα θα έχει για πρώτη φορά παρουσία στο συγκεκριμένο τουρνουά, ενώ παρούσα στη Στουτγάρδη θα είναι και η Ελβετική Grasshopper Club της Ζυρίχης.

Η κλήρωση που διεξήχθη μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στην Γερμανία και τη Γαλλία από τον Joshua Kimmich, που είχε αναδειχτεί “καλύτερος παίκτης του Mercedes-Benz JuniorCup” το 2013 έβγαλε τα εξής αποτελέσματα:

Γκρουπ A

VfB Stuttgart TSG

Hertha BSC Bερολίνου

Vikingur Reykjavik

Grasshopper Club Zυρίχης

Γκρουπ B

1899 Hoffenheim

FC Bayern Mονάχου

FC Köln

Παναθηναϊκός

Στη διάρκεια του 28χρονου τουρνουά, 29 συμμετέχοντες στο Mercedes-Benz JuniorCup κατάφεραν αν ανελιχθούν στην Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας – με πιο πρόσφατες προσθήκες αυτές του Joshua Kimmich και του Kevin Trapp. Συνολικά, πάνω από 100 παίκτες που συμμετείχαν στο τουρνουά έγιναν μέλη των αντίστοιχων Εθνικών Ομάδων της χώρας τους μετά τη συμμετοχή τους στο JuniorCup…

Για την πρόσκληση του Παναθηναικού, σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο, μεσολάβησε ο πρωταθλητής Ευρώπης, βοηθός του Otto Rehhagel, Γιάννης Τοπαλίδης που ζει μόνιμα στη Στουτγκάρδη.  Στη φωτο με το Γιώργο Μεταξαράκη και τον Χρήστο Ντούρο σε γνωστό καφέ της Στουτγάρδης πριν λίγες ώρες.

www.driveandtravel.gr