Πέντε αστέρια για το νέο Toyota Hilux στο Euro NCAP [VIDEO]

_DF21594

Το νέο Toyota Hilux δοκιμάστηκε στο πλαίσιο του νέου συστήματος διπλής αξιολόγησης του Euro NCAP. Το σύστημα αυτό δοκιμάζει αυτοκίνητα αφενός με το βασικό εξοπλισμό ασφαλείας τους, αφετέρου και με πρόσθετα πακέτα ασφαλείας τα οποία μπορεί να είναι στάνταρ ή προαιρετικά. Σκοπός του Euro NCAP είναι να βοηθήσει τους πελάτες να αντιληφθούν τα οφέλη του πρόσθετου εξοπλισμού ασφαλείας.euroncap-toyota-hilux

Το Hilux έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα στην προστασία ενηλίκων επιβατών με σκορ 93% όταν εφοδιάζεται με Toyota Safety Sense και 85% για τη βασική έκδοση. Οι τιμές αυτές ανεβάζουν το Hilux στην απόλυτη κορυφή της κατηγορίας pick-up σύμφωνα με το τρέχον πρωτόκολλο δοκιμών.

toyota-hilux-euro-ncap_3

Το Hilux ήταν το πρώτο pick-up που δοκιμάστηκε με βάση το αυστηρότερο πρωτόκολλο δοκιμών για την προστασία των παιδιών, όπου τώρα χρησιμοποιούνται κούκλες δοκιμών, ως προσομοιώσεις παιδιών ηλικίας 6 και 10 ετών (προηγουμένως 1 ½ και 3 ετών).

Το Euro NCAP απένειμε στο Hilux 82% για τον τομέα αυτό και έκανε μνεία για τη δυνατότητα του Hilux να απενεργοποιεί αυτόματα τον εμπρός αερόσακο εάν ένα παιδικό κάθισμα είναι τοποθετημένο στο κάθισμα του συνοδηγού.

toyota-hilux-euro-ncap_4

Για την προστασία των πεζών, το Hilux έλαβε 83% με εγκατεστημένο το Toyota Safety Sense και 73% στη βασική του έκδοση. Εκπρόσωποι του Euro NCAP σχολίασαν ότι οι δοκιμές του αυτόνομου συστήματος φρεναρίσματος που αποτελεί τμήμα του Toyota Safety Sense έδειξαν καλά αποτελέσματα με δυνατότητα είτε αποφυγής μιας σύγκρουσης ή μείωσης της σφοδρότητά της σε πολλές περιπτώσεις.

toyota-hilux-euro-ncap-110793_1

Στην κατηγορία Safety Assist που αξιολογεί την παρουσία συστημάτων υποστήριξης του οδηγού, το Hilux έλαβε 63% όταν εφοδιάζεται με Toyota Safety Sense. Το Euro NCAP εκθείασε το αυτόνομο σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, που λειτούργησε άψογα στις δοκιμές και κατάφερε να αποτρέψει πλήρως μία σύγκρουση σε αρκετά σενάρια δοκιμών.

photon17992f43366

Συνολικά, το Hilux με Toyota Safety Sense πέτυχε βαθμολογία 5 αστέρων, ενώ η βασική έκδοση πέτυχε σκορ 3 αστέρων χάρη στην καλή προστασία των ενηλίκων επιβατών, πεζών και τα δομικά στοιχεία που προστατεύουν τους πεζούς σε περίπτωση σύγκρουσης.

Προστασία ενηλίκων Προστασία παιδιών Πεζοί Safety Assist
Hilux (με TSS*) 93% 82% 83% 63%
Hilux (βασικό) 85% 82% 73% 25%

Πηγή: automoto.com.gr