Παρουσιάστηκε η νέα ναυαρχίδα της KYMCO

1269238_9

H KYMCO διάλεξε την έκθεση της Κολωνίας για την πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου μεγάλου της σκούτερ, του AK 550, γιορτάζοντας με τον τρόπο αυτό και τα 50α της γενέθλια. Άλλωστε, το ίδιο το νέο μοντέλο δημιουργήθηκε προς τιμήν αυτής της επετείου και αυτό φαίνεται στο όνομά του, το οποίος προέρχεται από τις λέξεις “Anniversario KYMCO”.

1269267_14-2

Ακολουθώντας μια μακρά πορεία εξέλιξης που ξεκίνησε το 2013 στην Ταϊβάν, όπου το πρωτότυπο Super Touring άρχισε να σχεδιάζεται, το νέο AK 550 παρουσιάστηκε σε ολοκληρωμένη μορφή concept στην Ιαπωνία τον περασμένο Μάρτιο και πλέον πήρε «σάρκα και οστά» ως μοντέλο παραγωγής.

1269214_7-2

Η νέα ναυαρχίδα της KYMCO ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά για το σχεδιασμό της, σε μια –επιτυχημένη θα λέγαμε- προσπάθεια συνδυασμού μοντέρνων χαρακτηριστικών με λεπτομέρειες πολυτέλειας και πάντα με την άνεση και την ασφάλεια που αρμόζουν σε ένα mega σκούτερ της κατηγορίας αυτής. Από το φωτισμό LED και το επιβλητικό παρουσιαστικό στο εμπρός μέρος, έως τις καμπύλες γραμμές στο πίσω και τα ποιοτικά καλύμματα στη σέλα, το νέο AK 550 αποσκοπεί στο να κάνει τον ιδιοκτήτη του να περηφανεύεται για την ιδιοκτησία του κάθε στιγμή.

1269274_16-1

Στον τομέα της απόδοσης, η KYMCO έριξε το βάρος στην ευχρηστία, χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους και επιτυγχάνοντας διαμοιρασμό βάρους 50-50 στον εμπρός και πίσω τροχό, έτσι ώστε το μεγάλο σκούτερ να μπορεί να κινείται με άνεση ακόμα και στις καθημερινές μετακινήσεις και να μη ζορίζει τον αναβάτη του σε κανένα σημείο.

1269242_10-1

Ο κινητήρας των 550 κ.εκ., που πληροί τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro4, είναι δικύλινδρος σε σειρά και αποδίδει περί τους 54 ίππους ισχύος φτάνοντας την τελική ταχύτητα του νέου σκούτερ λίγο πάνω από τα 160 χλμ./ώρα. Ταυτόχρονα, ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει να περιορίσει την ισχύ του στις δύσκολες συνθήκες οδήγησης (π.χ. σε βροχή) διαλέγοντας ανάμεσα στα δύο διαθέσιμα προγράμματα διαχείρισης του κινητήρα, “Full Power” και “Rain Mode”.

Πηγή: automoto.com.gr