Που θα κάτσει η μπίλια για την αναδιάρθρωση;

Ξεκίνησε και επίσημα πλέον η παρτίδα πόκερ ανάμεσα στον Γιώργο Βασιλειάδη και τη Σούπερ Λίγκα (και τη Football League στη μέση)! Και προμηνύεται σκληρή…

Ξεκίνησε και επίσημα πλέον η παρτίδα πόκερ ανάμεσα στον Γιώργο Βασιλειάδη και τη Σούπερ Λίγκα! Και προμηνύεται σκληρή…

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε ξαφνικά την Παρασκευή ότι δεν θα πάει τη Δευτέρα στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας με θέμα την αναδιάρθρωση, επειδή την ίδια ημέρα διεξάγονται και οι εκλογές για νέο πρόεδρο της Λίγκας και θέλει, όπως εξήγησε, ν’ αποφύγει τυχόν συνειρμούς που μπορεί να γίνουν.

Όμως, η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας για ΔΣ στις 25/6, με εκλογές μέσα για ανάδειξη νέου προέδρου, είχε γίνει από τις 14 Ιουνίου και την ίδια μέρα, με συμπληρωματική ανακοίνωση, γνωστοποιήθηκε και η παρουσία Βασιλειάδη στο ΔΣ! Και ο Υφυπουργός μόλις τρεις μέρες πριν το ΔΣ, ενημέρωσε πως δεν θα πάει, ενώ γνώριζε εδώ και μέρες ότι στη συνεδρίαση που είχε κληθεί, υπήρχε στην ημερήσια διάταξη και θέμα εκλογής νέου προέδρου. Είναι φανερό πια ότι υπάρχει σε εξέλιξη παιχνίδι τακτικής.

Ο κ. Βασιλειάδης, παίρνοντας το μήνυμα πως η Σούπερ Λίγκα δεν αποδέχεται το πλάνο του για 12 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα 1 από τη σεζόν 2019-20, γιατί δεν θέλει (η Λίγκα) να πέσουν 6 ομάδες από το νέο πρωτάθλημα, επέλεξε να πάει σε μια κίνηση τακτικής, ακυρώνοντας την παρουσία του στο ΔΣ της Δευτέρας. Σαν να στέλνει μήνυμα «ξανασκεφτείτε το». Και έχει στα χέρια του και το οικονομικό υπερόπλο της ΕΡΤ…

Μένει να δούμε πώς θ’ αντιδράσει η Σούπερ Λίγκα, η οποία ενδέχεται να προσπαθήσει να θάψει τελείως την όποια αναδιάρθρωση! Ο κ. Βασιλειάδης, πάντως, στην επιστολή του καταλήγει «βγάλτε νέο προεδρείο και καλέστε με να κάνουμε άμεσα τη συνάντηση που έχουμε κανονίσει».

Αναλυτικά η επιστολή του Γιώργου Βασιλειάδη προς τον Γιώργο Στράτο:«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, μετά τη συνάντηση που μου αιτηθήκατε να παραστώ σε συνεδρίαση του ΔΣ του συνεταιρισμού σας σχετικά με το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, συμφωνήσαμε όπως η συζήτηση αυτή λάβει χώρα στις 25 Ιουνίου.
Διαπιστώνοντας ότι κατά την ίδια ημέρα έχετε σημαντικότατα ζητήματα προς συζήτηση, μεταξύ των οποίων και οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. και επειδή φρονώ ότι η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας σε οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά τον πυρήνα του αυτοδιοίκητου θα ήταν και εσφαλμένη και θα μπορούσε να παρερμηνευτεί, σας ενημερώνω ότι δεν θα παραστώ στην εν λόγω συνεδρίαση του Δ.Σ. Αμέσως μετά την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών σας, η πολιτική ηγεσία είναι στη διάθεσή του νέου ΔΣ για τον ορισμό συνάντησης άμεσα».

Πηγή: Πελοπόννησος