«Πόλος έλξης χιλιάδων θεατών για τα Ιωάννινα το 11ο Motor Festival» (vds+pics)

Το… ρολόι έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για την έναρξη του 11ου Motor Festival των Ιωαννίνων, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο Παρασκευή 30 Μαρτίου έως και Κυριακή 1 Απριλίου στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων, με την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Η μεγαλύτερη γιορτή του ελληνικού motorsport πλησιάζει και στη σημερινή (22/3) συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν στο Αρχοντικό «Πυρσινέλα» του Δήμου Ιωαννιτών όλοι οι συναρμόδιοι φορείς συμφώνησαν στο εξής: «Το 11ο Motor Festival, όπως και το προηγούμενο που έγινε στα Ιωάννινα, θα αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες θεατές».

Παντελής Κολόκας: «Αγγίξαμε τις 10.000 θεατών πέρυσι»

Σε αυτό ακριβώς στάθηκε πρώτος ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών, Παντελής Κολόκας. «Ένα ακόμη αθλητικό γεγονός λαμβάνει χώρα στα Ιωάννινα, εντασσόμενο στο πνεύμα των πολλών αθλητικών και μη γεγονότων που διοργανώνουμε στην πόλη μας και που στόχο έχουν την προσέλκυση κόσμου και τη δημιουργία ενός ελκυστικού προϊόντος, ώστε να έχουμε επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Δεν πέρασαν πολλοί μήνες από την προηγούμενη φορά που φιλοξενήσαμε το 9o Motor Festival (σ.σ. τον Οκτώβρη του 2017), το οποίο προσέλκυσε χιλιάδες κόσμου. Για την ακρίβεια η προσέλευση άγγιξε τις 10.000 κόσμου! Φιλοδοξούμε ότι και φέτος θα συγκεντρώσουμε πολλούς επισκέπτες όχι μόνο από την Ήπειρο, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Επιπλέον, θεωρούμε τη συγκεκριμένη διοργάνωση ως πολύ σημαντική, διότι περνά σαφή μηνύματα για ασφαλή οδήγηση στους δρόμους. Πρέπει να αλλάξει λίγο η νοοτροπία μας για να μην χύνεται αίμα στους δρόμους. Καλωσορίζουμε τη διοργάνωση και ευχαριστούμε όλους τους συναρμόδιους φορείς και τους εθελοντές που στηρίζουν τη διαδικασία».

Μιχάλης Κοντιζάς: «Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στα καλύτερά του»

Ο διοργανωτής του Motor Festival Μιχάλης Κοντιζάς, ήταν εκείνος που προλόγισε τη συνέντευξη Τύπου λέγοντας: «Επιστρέφει στα Ιωάννινα η μεγαλύτερη γιορτή του ελληνικού Motorsport. Ήρθαμε ξανά για να φέρουμε στην πόλη των Ιωαννίνων ένα δυνατό και φαντασμαγορικό θέαμα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αφού για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα έχουμε μια μηχανοκίνητη αρένα δράσης τριών διαφορετικών επιπέδων, με τους επαγγελματίες οδηγούς του Motor Festival να αλλάζουν συνεχώς περιβάλλον. Οι θεατές θα απολαμβάνουν τις εναλλαγές και τα φαντασμαγορικά shows. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Ιωαννιτών, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Επιμελητήριο, την Ενωση Ξενοδόχων, την τροχαία, το ΕΚΑΒ, τους Σαμαρείτες και τις αθλητικές Λέσχες των Ιωαννίνων. Επίσης τη Wind, με την οποία συνεργαζόμαστε για το φεστιβάλ των Ιωαννίνων, μια συνεργασία που μας δίνει ώθηση τόσο για το 11ο όσο και για τα επόμενα Motor Festival. Αυτό που θα γίνει φέτος στα Ιωάννινα θα είναι τετραπλάσιο από αυτό που είδατε τον περασμένο Οκτώβριο. Εχουμε περισσότερους από 20 επαγγελματίες οδηγούς σπουδαία ονόματα του μηχανοκίνητου χώρου και με μεγάλη ιστορία σε αυτόν. Το 11ο Motor Festival είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στα καλύτερά του».

Παράλληλα, όπως και ο αντιδήμαρχος Ιωαννιτών, έτσι και ο διοργανωτής, Μιχάλης Κοντιζάς, στάθηκε στα μηνύματα ασφάλειας που στέλνει το Motor Festival: «Θεωρώ πολύ σημαντικό το θέμα της ασφάλειας. To Motor Festival έχει ως στόχο να ενώσει όλους τους χώρους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, να τον αναδείξει μαζί με τους αθλητές του και συγχρόνως να στείλει το μήνυμα για ασφάλεια στους δρόμους κι ότι τα stunt shows θα πρέπει να γίνονται σε οργανωμένους χώρους με ασφάλεια για τους οδηγούς και τους γύρω τους, όπως είναι η αρένα του Motor Festival».

Βασίλης Γοργόλης: «Ένα σπουδαίο event στην πόλη μας»

Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ιωανίνων, Βασίλης Γοργόλης, δήλωσε στη σημερινή (22/3) συνέντευξη Τύπου: «Η Περιφέρεια στηρίζει τη διοργάνωση του Motor Festival στα Ιωάννινα. Πρόκειται για μία φαντασμαγορική διοργάνωση, που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού απ’ όλη την Ελλάδα. Είναι πραγματικά ένα σπουδαίο event με εντυπωσιακά μηχανοκίνητα shows, που θα προσελκύσουν και κόσμο που δεν έχει σχέση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά που θέλει να τον γνωρίσει. Ως Περιφέρεια είμαστε δίπλα σε τέτοιες διοργανώσεις και ευχόμαστε να καθιερωθεί στα Ιωάννινα».

Στάθης Σιούτης: «Κρατήσεις με αφορμή το Motor Festival»

Η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων εκπροσωπήθηκε στη συνέντευξη Τύπου δια του προέδρου της, Στάθη Σιούτη, ο οποίος μίλησε για τα οφέλη που προκύπτουν για την πόλη από τη διοργάνωση του Motor Festival: «Η Ένωση Ξενοδόχων θέλει να καλωσορίσει στην πόλη μας το 11ο Motor Festival, το δεύτερο που γίνεται στα Ιωάννινα. Πρόκειται για μια εκπληκτική εκδήλωση, που πέρυσι έδειξε τη δυναμική της, προσεγγίζοντας εκατοντάδες κόσμου από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ήδη φέτος οι κρατήσεις του κόσμου που θα διαμείνει στα Ιωάννινα με αφορμή τη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι αυξημένη σε σύγκριση με πέρυσι. Μάλιστα οι διοργανωτές έχουν ανεβάσει στην επίσημη ιστοσελίδα τους τον προορισμό των Ιωαννίνων και το κομμάτι των κρατήσεων. Είμαστε σίγουροι ότι χρόνο με τον χρόνο το Motor Festival των Ιωαννίνων θα δυναμώνει με αποτέλεσμα στο μέλλον να προσελκύει κόσμο και από περιοχές των Βαλκανίων, αφού αυτή είναι η κατεύθυνση. Καλούμε τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να έρθουν στα Ιωάννινα. Το θέαμα θα τους εντυπωσιάσει».

Εν κατακλείδι; Drift show, Stunt show, o ιστορικός «Γύρος του θανάτου», 4×4 show, Τράκτορες, Trial and Freestyle Show, Drag Show, Fire show, Djs Parties, αθλητικές και χορευτικές επιδείξεις και χιλιάδες δώρα για το κοινό είναι ένα μέρος του μενού που θα απολαύσουν όσοι βρεθούν το τριήμερο 30 Μαρτίου έως και 1 Απριλίου στο Π.Ε.Α.Κ.Ι.!

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Motor Festival (motorfestival.gr).

Το Trailer του 11ου Motor Festival των Ιωαννίνων