Σενάριο για άνοδο δύο ομάδων από κάθε όμιλο της Γ΄ Εθνικής

ΕΠΟ και Βασιλειάδης… έδωσαν τα χέρια για τη δημιουργία της Super League 2.
Σε οριστική συμφωνία με την ΕΠΟ ήλθε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης για αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Ακόμη και στο ενδεχόμενο που δεν υπάρχει πρόβλεψη στις προκηρύξεις της Super League και Football League, η Ομοσπονδία θα αποφασίσει την δημιουργία της Super League 2, την οποία θα συγκροτούν οι 9 ομάδες που θα είναι στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος της Football League και οι 3 ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη Super League. Δηλαδή, η περίοδος 2019-2020 θα έχει δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα: της Super League 1 με 14 ομάδες, και της Super League 2 με 12 ομάδες.

Στη Football League θα παραμείνουν οι υπόλοιπες 6 ομάδες, που με την προσθήκη 2 ομάδων από κάθε Όμιλο της Γ΄ Εθνικής, και τη συμμετοχή αριθμού ομάδων από τη Super League με την επωνυμία των ΠΑΕ, π.χ. ΠΑΕ ΠΑΟΚ Β, όπως γίνεται σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, θα δημιουργηθεί ένα μεταβατικό στάδιο 16-18 ομάδων, για την άνοδό τους στους ομίλους επαγγελματικής κατηγορίας, αρχικά στη Super League 2, και αργότερα στη Super League 1.

Η Super League 2 και η Super League 1 θα έχουν ενιαία διοίκηση, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να τροποποιηθούν τα Καταστατικά των Super League και Football League.

Ξεκάθαρο είναι ότι στο τέλος του πρωταθλήματος 2018-2019, η Super League θα υποβιβάσει 3 ομάδες, και η Football League θα ανεβάσει μόνο μία, ώστε η μεγάλη κατηγορία από την περίοδο 2019-20 να έχει 14 ομάδες.

Πηγή: fws.gr