Σημαιοφόρος των ΗΠΑ ο Φελπς

Ο Μάικλ Φελπς επιλέχθηκε να είναι ο σημαιοφόρος της αποστολής των ΗΠΑ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο 31χρονος σουπερστάρ της παγκόσμιας κολύμβησης, ο οποίος ετοιμάζεται για την πέμπτη Ολυμπιακή συμμετοχή του, είναι από το 2012 ο αθλητής με τα περισσότερα μετάλλια στην ιστορία της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης, φτάνοντας τα 22, 18 εκ των οποίων είναι χρυσά.

Από τους Αγώνες του Πεκίνου το 2008, είναι ο μόνος αθλητής με οκτώ χρυσά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση, ενώ στο Ρίο έχει τη δυνατότητα να γίνει ο πρώτος κολυμβητής στην ιστορία με τέσσερις Ολυμπιακούς τίτλους στο ίδιο αγώνισμα (ρεκόρ που μπορεί να πετύχει μάλιστα σε δύο διαφορετικά αγωνίσματα, τα 100μ. πεταλούδα και τα 200μ. μικτή ατομική).

“Είναι τιμή μου που επιλέχθηκα, είμαι υπερήφανος που εκπροσωπώ τις ΗΠΑ και αισθάνομαι ταπεινότητα μπροστά στη σημασία του να μεταφέρω τη σημαία και όλα όσα αυτή πρεσβεύει”, ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Φελπς μετά την ανακοίνωση, που έγινε σε εκπομπή του NBC.

“Στο Σίδνεϊ, ήθελα απλώς να μπω στην ομάδα. Στην Αθήνα ήθελα να κερδίσω το χρυσό. Στο Πεκίνο, ήθελα να πετύχω κάνει που κανένας άλλος δεν είχε κάνει. Στο Λονδίνο, ήθελα να γράψω ιστορία. Τώρα, θέλω να μπω στην τελετή έναρξης, να εκπροσωπήσω την Αμερική με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να κάνω υπερήφανη την οικογένειά μου. Αυτή τη φορά, υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα από τα μετάλλια”, κατέληξε.

Ο Φελπς θα μπορούσε φυσικά να είχε επιλεγεί ως σημαιοφόρος και σε προηγούμενες διοργανώσεις, όμως απουσίαζε από τις τελετές έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς οι υποχρεώσεις του ξεκινούσαν το αμέσως επόμενο πρωί, με τα προκριματικά των 400μ. μικτή ατομική. Φέτος ο Αμερικανός πολυ-Ολυμπιονίκης δεν θα μετάσχει στο συγκεκριμένο αγώνισμα και θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση, είτε την Κυριακή στα 4Χ100μ. ελεύθερο (αν τελικά επιλεγεί, που είναι το πιθανότερο) είτε τη Δευτέρα στα 200μ. πεταλούδα.

Πηγή: contra.gr