Σφακιανάκης: «Συγχαρητήρια για την προσπάθεια!»

Αρκετά ικανοποιημένος εμφανίστηκε από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του απέναντι στον Ερμή, ο τεχνικός της ΑΕΛ.

Μπορεί η Λευκίμμη να μην μπόρεσε να επικρατήσει του Ερμή Αμυνταίου, στο ντέρμπι της αγωνιστικής, ωστόσο, βάσει των συνθηκών, ο προπονητής της πρωταθλήτριας Κέρκυρας, Γιάννης Σφακιανάκης παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, και γι’ αυτό τους έδωσε συγχαρητήρια.

Πιο συγκεκριμένα, ο καλός τεχνικός της “Βασίλισσας” υποστήριξε στο CorfuSports.com τα εξής:

«Για άλλη μια φορά παίξαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με πάρα πολλές απώλειες βασικών ποδοσφαιριστών μας. Καθώς, πάλι, παρουσιαστήκαμε με -ουσιαστικά- 12 ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές. Και παράλληλα, η ομάδα έπρεπε να συνέλθει από την ήττα στη Λευκάδα.
Εμείς γνωρίζαμε τη δυναμικότητα του αντιπάλου μας, μια ομάδα που παλεύει για να κατακτήσει τον τίτλο, κι η οποία, προέρχοταν από ένα μεγάλο νικηφόρο αποτέλεσμα απέναντι στο Μακεδονικό Φούφα.

Εμείς μπήκαμε δυνατά στην αναμέτρηση, μείναμε πιστοί στο αγωνιστικό μας πλάνο, αν και θεωρώ πως αγχωθήκαμε κάποια στιγμή χωρίς λόγο. Κι έτσι, σε μια άτυχη στιγμή, δεχτήκαμε το γκολ, με αποτέλεσμα να πάμε στα αποδυτήρια, ευρισκόμενοι πίσω στο σκορ.

Στην ανάπαυλα, προσπάθησα να εμψυχώσω τα παιδιά, να τα πείσω ότι μπορούμε να γυρίσουμε το παχνίδι, αν παίξουμε πιο ελεύθερα. Έτσι, στο δεύτερο ημίχρονο, περιορίσαμε τον αντίπαλο, και στα μισά της επανάληψης ήρθε το γκολ της ισοφάρισης. Θεωρώ, μάλιστα, πως πιστέψαμε ότι μπορούμε να φτάσουμε στην ολική ανατροπή, κάτι που έχουμε ξανακάνει άλλωστε, πιέσαμε κι άλλο, όμως, εντέλει, δεν κατορθώσαμε να σκοράρουμε για δεύτερη φορά.

Παρόλα αυτά, τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους, την ενέργεια που έβγαλαν κόντρα σε ένα πολύ καλό αντίπαλο, ενώ, παράλληλα θέλω να συγχαρώ και τον κόσμο μας, που για ακόμη μια φορά, ήταν δίπλα μας. Τέλος, συγχαρητήρια και στους αντιπάλους μας, που είναι μια εξαιρετική ομάδα και νομίζω ότι δίκαια φιγουράρει στις πρώτες θέσεις.»