Το ντέρμπι στη Μίκρα ξεχωρίζει την 4η αγωνιστική της Handball Premier

ΠΑΟΚ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (18:00)
Ο «δικέφαλος» έχει το απόλυτο με τρεις νίκες και με πειστικές εμφανίσεις, ενώ ο Διομήδης βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι, δείχνοντας ότι ξεπερνάει την ήττα της πρεμιέρας από την ΑΕΚ. Πάντως και οι δύο ομάδες συγκαταλέγονται στα φαβορί για την τετράδα των πλέι οφ.

Ο πίβοτ του ΠΑΟΚ και MVP της περασμένης αγωνιστικής Νίκος Κοκκώνης είπε: «Είναι παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα. Με νίκη θα χτίσουμε καλύτερη ψυχολογία, τίποτα παραπάνω. Ο Διομήδης είναι μια ομάδα που θα συναντήσουμε και αργότερα. Έχει τα φόντα να μπει στην τετράδα. Εμείς παιχνίδι με παιχνίδι αποκτάμε αυτοπεποίθηση και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Υπάρχει χημεία».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε: «Έχουμε πάρα πολλά να κερδίσουμε και λίγα να χάσουμε από αυτό το ματς. Αυτό που έχω ζητήσει από την ομάδα μου είναι να ευχαριστηθούν αυτόν τον αγώνα και να κρατήσουν το μυαλό τους καθαρό για όσο περισσότερο αγωνιστικό χρόνο γίνεται.

Ο ΠΑΟΚ είναι ίσως η πιο πλήρης ομάδα του Πρωταθλήματος, έχει δηλαδή δύο πολύ ανταγωνιστικούς παίκτες με εμπειρία σε κάθε θέση. Θα χρειαστεί πολλή επιμονή και υπομονή για να μείνουμε ανταγωνιστικοί και τα 60 λεπτά».Μεγάλο ντέρμπι στη Μίκρα, ενδιαφέροντα ματς σε Συκιές, Νίκαια, Καματερό

ΔΟΥΚΑΣ- ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ (14:00)
Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» προέρχεται από βαριά ήττα στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ και σαφέστατα θέλει να επιστρέψει στις νίκες, όντας το φαβορί απέναντι στην ΑΕΣΧ Πυλαίας. Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς θα έχουν σοβαρές απουσίες, αφού θα μείνουν στην συμπρωτεύουσα οι Σεβαστίδης, Αλμπάνης, Παπαδόπουλος, Καφαντάρης, Λάππας, Βάκκας, ενώ και ο Δούκας έχει -όπως συμβαίνει από την αρχή της σεζόν- αρκετές απουσίες.

«Ερχόμαστε από ένα ματς που είχαμε χάσει με μεγάλη διαφορά και αυτό μας έκανε να συγκεντρωθούμε περισσότερο στο αυριανό παιχνίδι. Είναι δύσκολος αγώνας διότι η Πυλαία είναι μια νεοφώτιστη ομάδα και θα θέλει να κερδίσει τον αγώνα, αλλά από την άλλη εμείς δουλέψαμε σκληρά στις προπονήσεις, διορθώσαμε κάποια λάθη και είμαστε έτοιμοι αυτά που κάναμε στην προπόνηση να φάνουν στον αγώνα.

Ο καλύτερος θα κερδίσει», σχολίασε ο διεθνής πίβοτ του Δούκα Μάριος Μωραϊτης.
Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός της Πυλαίας Πάνος Γούσιος είπε: «Θα έχουμε έξι έφηβους στη σύνθεση μας. Είναι δύσκολο να πάρουμε κάτι θετικό, ξέρουμε ότι έχουμε λίγες πιθανότητες, αλλά θα τις εξαντλήσουμε.

Ο Δούκας είναι γρήγορη ομάδα που θα μπει πιστεύω στην τετράδα των πλέι οφ και δεν ήταν αντιπροσωπευτική η εικόνα του κόντρα στον ΠΑΟΚ».

ΑΕΡΩΠΟΣ- ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. (17:30)
Στο ΔΑΚ Έδεσσας άλλο ένα πολύ δύσκολο ματς περιμένει τον Αερωπό που μέχρι στιγμής μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και θέλουν να παραμείνουν στην κορυφή μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο προπονητής του Αερωπού Έδεσσας Γιάννης Πηλαλίδης σχολίασε: «Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα πολύ ισχυρή. Ο αντίπαλος είναι το φαβορί. Υπάρχει διαφορά δυναμικότητας. Εμείς θέλουμε να είμαστε μέσα στο παιχνίδι, να παίξουμε καλά και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Μόνο κέρδη θα έχουμε από το ματς».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ιατρούδης είπε: «Στην πρώτη μας φετινή έξοδο στην περιφέρεια θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που η βαθμολογική της θέση είναι εικονική. Χρειάζεται σοβαρότητα και πειθαρχία για 60 λεπτά, ώστε καταφέρουμε τον στόχο μας που είναι η νίκη.

Ακολουθεί μια σειρά παιχνιδιών έως την διακοπή με Αερωπό Έδεσσας, ΠΑΟΚ, Διομήδη Άργους στα οποία πρέπει να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο μας στον αγωνιστικό χώρο». Στην αποστολή επιστρέφει ο Παντελής Κωστακίδης.

 

ΦΟΙΒΟΣ- ΦΙΛΙΠΠΟΣ (18:00)
Στις Συκιές θα πραγματοποιηθεί άλλο ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, αφού ο Φοίβος Συκεών θα φιλοξενήσει τον Φίλιππο. Οι Βεροιώτες θεωρητικά έχουν τον πρώτο λόγο σε σχέση με τον Φοίβο που παραμένει χωρίς βαθμό.

Ο τεχνικός των γηπεδούχων Δημήτρης Πελεκίδης είπε: «Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Ο Φίλιππος έχει νεανικό σύνολο με ταχύτητα. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα, αλλά έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα, αφού θα μας λείψει ο κεντρικός αμυντικός Λευτέρης Μαυρόπουλος που πιθανότατα έχει υποστεί κάταγμα.

Χρειάζεται πειθαρχία στο παιχνίδι μας και μυαλό στην επίθεση. Για να είμαι ειλικρινής δεν ανησυχούμε που δεν έχουμε ακόμα βαθμό, ξέρουμε ποια είναι τα παιχνίδια που μπορούμε να χτυπήσουμε. Πιστεύω ότι οι βαθμοί θα έρθουν, αφού βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι».

ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΣΕΡΙΦΑΤΟ ΑΙΓΙΟΥ (16/10, 14:30)
Την Κυριακή στην Νίκαια θα διεξαχθεί το ντέρμπι παραμονής, που αν και νωρίς θα αποδεχθεί πολύ σημαντικό για την συνέχεια της σεζόν. Ο Άρης δεν έχει βαθμό και το Σεριφάτο «πατάει» καλύτερα στην κατηγορία, έχοντας ήδη μία νίκη. Τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες, ο Άρης επικράτησε στη Νίκαια και εξασφάλισε την άνοδο στην Handball Premier.

Για τους γηπεδούχους αμφίβολος είναι ο Μουλιάτος.
«Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Το Σεριφάτο βρίσκεται σε ανοδική πορεία, κέρδισε στις Συκιές και είχε πολύ καλή εικόνα κόντρα στην ΑΕΚ. Είναι διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρσι. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Το παιχνίδι έχει ιδιαιτερότητες», σχολίασε ο Τάκης Μελετάκος, ενώ ο συνάδελφος του Κώστας Χατζηκωνσταντίνου επεσήμανε:

«Για εμάς όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι. Ο Άρης ψάχνει την πρώτη του νίκη και εμείς θέλουμε να επανέλθουμε στα θετικά αποτελέσματα. Μπορεί στα χαρτιά να φαινόμαστε πιο ισχυροί, αλλά μετράνε και άλλα πράγματα. Είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι. Σίγουρα όταν παίζεις με κάποιον που βρίσκεται στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας είναι σημαντικό να κερδίζεις. Είναι ένα κομβικό παιχνίδι για την συνέχεια».

ΑΕΚ- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (16/10, 16:00)
Το δεύτερο ματς της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί στο Καματερό με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει τον Πανελλήνιο. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με δύο πόντους και έχουν ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα.

Ο περιφερειακός της ΑΕΚ Παναγιώτης Νικολαϊδης είπε: «Έχουμε καινούργιο αέρα, καινούργια διάθεση τη φετινή σεζόν. Ερχόμαστε από δύο νίκες σε τρία ματς. Έχουμε πάρει μία ψυχολογία. Ο Πανελλήνιος θα είναι σκληρός αντίπαλος, είναι δουλεμένη ομάδα. Έχουμε το αβαντάζ της έδρας.

Το ξεκίνημα μας είναι πολύ καλό. Καταφέραμε και πήραμε μεγάλο «διπλό» μέσα στο Άργος. Θέλουμε να κρατήσουμε αυτή την διάθεση. Είμαστε ικανοποιημένοι από το πρώτο αυτό διάστημα».

Από την πλευρά του ο τερματοφύλακας του Πανελληνίου Μάριος Τζανακάκης επεσήμανε: «Έπειτα από δύο σημαντικές νίκες απέναντι σε ομάδες που έχουμε ίδιους στόχους, αντιμετωπίζουμε την ΑΕΚ με άλλο μάτι και πιο ελεύθερα. Θέλουμε πολύ να νικήσουμε για να ανέβουμε ψηλότερα και να ξεχωρίσουμε στη βαθμολογία από νωρίς.

Πιστεύω το ματς θα κριθεί στην άμυνα και το ποια ομάδα θα είναι πιο συγκεντρωμένη, ειδικά στα τελευταία λεπτά, καθώς δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες. Περιμένω ένα πόλυ δυνατό ματς».

Το πρόγραμμα
Handball Premier (4η αγωνιστική)
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Δαϊς 14:00, ΑΣΕ Δούκα- ΑΕΣΧ Πυλαίας (Τόλιος- Κουτσός, Μίγκας)
Έδεσσας 17:30, Αερωπός Έδεσσας- ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. (Πατιός- Τσιάνας, Αγγελίδης)
Σπίτι του Χάντμπολ 18:00, ΠΑΟΚ- Διομήδης Άργους (Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν, Χατζηγεωργίου)
Συκεών 18:00, Φοίβος Συκεών- Φίλιππος Βέροιας (Νάσκος- Χαρίτσος, Παρτεμιάν)
Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016
ΔΓ Νίκαιας 14:30, Άρης Νίκαιας- Σεριφάτο Αιγίου (Βήτας- Σκλαβενίτης, Κυριακούλιας)
Καματερού 16:00, ΑΕΚ- Πανελλήνιος (Τσάμος- Φωκίτης, Αντωνόπουλος)

Πηγή: gazzetta.gr