Άνοδος δύο ομάδων, σέντρα στις 23/9

Σημαντικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος της Football League τη νέα σεζόν έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας, το οποίο συνεδρίασε σήμερα.

Συγκεκριμένα, ομόφωνα αποφασίστηκε η απευθείας άνοδος δύο ομάδων στη Super League και ο υποβιβασμός τεσσάρων ομάδων στη Γ’ Εθνική. Η συγκεκριμένη απόφαση, βεβαίως, υπό την αίρεση τυχόν αναγκαίων τροποποιήσεων σε περίπτωση υλοποίησης της σχεδιαζόμενης αναδιάρθρωσης για τη σεζόν 2019-20.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, επικυρώθηκε η αμετάκλητη στάση της Football League για απευθείας άνοδο δύο ομάδων στη μεγάλη κατηγορία, όπως πιστοποιεί το ομόφωνο της απόφασης. Παράλληλα, αποφασίστηκε η μετάθεση της έναρξης του Πρωταθλήματος για το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Σεπτεμβρίου, ενώ καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής ορίστηκε η Παρασκευή 10 Αυγούστου, δηλαδή 43 ημέρες πριν την προγραμματισμένη σέντρα.

Κύκλοι της Football League εξηγούσαν πως η εν λόγω απόφαση ελήφθη προκειμένου να ξεκαθαρίσει νωρίς ποιες ομάδες θα αγωνιστούν τη νέα σεζόν στην κατηγορία και να αποφευχθούν τα περσινά φαινόμενα, αλλά και να δοθεί εύλογο χρονικό περιθώριο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να εξετάσει τους φακέλους των ΠΑΕ για την απαιτούμενη αδειοδότηση.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε κανονικά η εγγραφή των νεοεισερχόμενων ΠΑΕ. Δεν εκπροσωπήθηκαν οι ΠΑΕ Ηρακλής και Κέρκυρα.