Ακόμα μια RC από την MV Agusta

_TIN0292a

Φτιαγμένη με βάση την Dragster RR, η MV Agusta Dragster 800 RC είναι η τελευταία προσθήκη που έγινε από το ιταλικό εργοαστάσιο στην οικογένεια των RC μοντέλων του. Η συλλεκτική μοτοσυκλέτα, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 350 αντίτυπα, προορίζεται, σύμφωνα με την εταιρεία, για όσους θέλουν να συνδυάσουν την ομορφιά και το στυλ με τις επιδόσεις.

_TIN0367a

Ο τρικύλινδρος κινητήρας της νέας Dragster 800 RC είναι ένα μείγμα συμπαγών διαστάσεων και απόδοσης, όλα μαζί σε ένα «πακέτο» ιδιαίτερα χαμηλού βάρους με απόδοση 140 ίππων ισχύος στις 13100 σ.α.λ., κάνοντας τη νέα μοτοσυκλέτα να μπορεί θεωρητικά να ξεπεράσει το όριο των «απλών» supersport.

_TIN0400a

Η τριπλή εξάτμιση παράγει έναν ήπιο αλλά «ξερό» ήχο, με το τελικό να προσθέτει στην όλη εμφάνιση, ενώ την ίδια στιγμή όλα πάνω στη μοτοσυκλέτα είναι σχεδιασμένα με στόχο την απόλυτη απόδοση στην πίστα. Ξεχωρίζει ο 52 κιλών κινητήρας, ο οποίος έχει ειδικά σχεδιαστεί ώστε ν ενισχύει τη δυναμική οδήγηση μέσα στις στροφές, αυξάνοντας την απόδοση της μοτοσυκλέτας.

_TIN0333a

Προφανώς, η νέα MV Agusta Dragster 800 RC εφοδιάζεται και με πληθώρα ηλεκτρονικών βοηθημάτων που μοναδικό στόχο έχουν την ενίσχυση της απόδοσης και των οδηγικών ικανοτήτων του αναβάτη. Ο τελευταίος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερα προγράμματα διαχείρισης του κινητήρα, με το ένα από αυτά να μπορεί να παραμετροποιηθεί πλήρως, ενώ το σύστημα Quickshifter EAS 2.0 επιτρέπει άμεσες αλλαγές στο κιβώτιο ταχυτήτων τόσο για το ανέβασμα όσο και για το κατέβασμα.

_TIN0415a

Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, τέλος, ρυθμίζεται σε οκτώ επίπεδα ή απενεργοποιείται εντελώς, επιτρέποντας στον αναβάτη τη διαχείριση του πίσω τροχού με επιλογές από ολοκληρωτικό «σπινάρισμα» έως πλήρη και μόνιμη επαφή με το οδόστρωμα.

Πηγή: automoto.com.gr