Αλέκος Τάτσης: Στόχος να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία (video)

Ο προπονητής του Θριάμβου Σερβιανών Αλέκος Τάτσης αφού ευχήθηκε σε όλους υγεία για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, έμεινε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι παρέμεινε σε μεγάλο ποσοστό ο βασικός περσινός κορμός της ομάδας και ότι ήρθαν ποδοσφαιριστές με όνειρα και φιλοδοξίες που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω.

Επεσήμανε ότι η προετοιμασία ξεκινάει νωρίς για να εγκλιματιστούν οι νέοι παίχτες, να υπάρχει ομοιογένεια, να γίνει μια καλή δουλειά που να αποδώσει καρπούς. Χαρακτήρισε, επίσης, ιδιαίτερα σημαντική την επικείμενη συμμετοχή της ομάδας στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, λέγοντας ότι είναι θα είναι μια μεγάλη εμπειρία για όλους. Για το υπόλοιπο τεχνικό τιμ, είπε ότι όταν οι απαιτήσεις ανεβαίνουν χρειάζονται επιπλέον άνθρωποι που θα βοηθήσουν στο ακέραιο, όπως ο βοηθός του Γιώργος Σκαργιώτης και ο προπονητής τερματοφυλάκων Βαγγέλης Κλείτσας. Τέλος, επεσήμανε ότι η αλλαγή έδρας σίγουρα τους πικραίνει αλλά ακόμη και έτσι θα μείνουν προσηλωμένοι στο στόχο που είναι να κρατηθεί η ομάδα στην κατηγορία.

Αναλυτικά:

“Ευχαριστώ πάρα πολύ και εσάς για τη παρουσία σας εδώ. Να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία πάνω απ όλα σε προπονητές, ποδοσφαιριστές. Μπαίνουμε στα βαθιά για να προετοιμαστούμε για τη Γ Εθνική, ξέρουμε ότι το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο. Έμεινε μεγάλο μέρος του κορμού από πέρυσι και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Θεωρώ ότι κάναμε κάτι προσθήκες στο ρόστερ της ομάδας που θα μας δώσουν το κάτι παραπάνω. Αυτό που με ενδιέφερε είναι να πάρω παιδιά νεαρά γιατί έχουν φιλοδοξίες και κίνητρα για το κάτι παραπάνω, θα είναι πιο ανταγωνιστικοί. Μπορεί να μην είμαστε ομάδα έμπειρη αλλά μέσα από τη δουλειά να αποδώσουμε καρπούς”.

Δίνει κάτι παραπάνω στην ομάδα ότι ξεκινάει νωρίτερα τη προετοιμασία;

“Νομίζω ότι να ξεκινάμε εμείς νωρίτερα από άλλες ομάδες δεν λέει και κάτι, αλλά το έκανα έτσι ώστε να νέα παιδιά να έρθουν πιο γρήγορα κοντά με τους παλιούς παίχτες, να εγκλιματιστούν πιο γρήγορα. Θεωρώ ότι έχουμε ένα αρκετό διάστημα μπροστά μας ώστε τα παιδιά να κάνουν μια καλή προετοιμασία και μια πολύ καλή δουλειά.”.

Για την εμπειρία συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδος

” Για εμάς είναι μεγάλη εμπειρία. Μη ξεχνάτε ότι η ομάδα το 2014 ανέβηκε κατηγορία και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να έχει παρουσία και στο Κύπελλο Ελλάδος. Αν μη τι άλλο μόνο θετικό είναι αυτό. Είναι μια διοργάνωση που αν καταφέρουμε και προχωρήσουμε θα είναι μια καλή ευκαιρία για τα νέα παιδιά και για όλους”.

Αν έχει κλείσει το ρόστερ

“Όχι το ρόστερ δεν έχει κλείσει. Έχουμε φτάσει σε ένα επιθυμητό επίπεδο το ρόστερ. Μόνο αν έρθει μια εξαιρετική περίπτωση θα ασχοληθούμε πλέον αλλά μια-δυο προσθήκες μπορεί η ομάδα να κάνει. Είμαι ευχαριστημένος και από τη διοίκηση και από τα παιδιά να πετύχουμε κάτι καλό”.

Το ότι θα υπάρχει ένα τεχνικό επιτελείο σε ικανοποιεί;

Σίγουρα, όταν οι απαιτήσεις ανεβαίνουν, θες να έχεις ανθρώπους δίπλα να βοηθήσουν και σε κομμάτια συγκεκριμένα. Γιατί μπορεί η Γ Εθνική να είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από το Α’ Τοπικό αλλά είναι ομάδες έμπειρες που ξέρουν τη κατηγορία. Εμείς σαν νεοφώτιστοι θα κάνουμε ότι καλύτερο για αυτό είναι καλό να έχω συνεργάτες. Η προσθήκη του Γιώργου Σκαργιώτη που θα βοηθήσει πιστεύω στο ακέραιο όπως και του Βαγγέλη του Κλείτσα για τους τερματοφύλακες. Τα παιδιά είναι γνώστες του χώρου αυτού και θα βοηθήσουν με το τρόπο τους στη παρουσία τους εδώ”.

Για την αλλαγή έδρας

” Η έδρα παίζει μεγάλο ρόλο. Είναι σαν να παίζουμε κάθε ματς εκτός έδρας. Είναι πολύ δύσκολο κομμάτι αυτό. Μας στενοχώρησε αλλά από τη στιγμή που δε μπορούμε να κάνουμε κάτι θα πάμε σε άλλο γήπεδο. Θα το προσπαθήσουμε και εκεί, να πετύχουμε στο στόχο μας που είναι να κρατηθούμε στην κατηγορία, να μη γίνουμε ασανσέρ. Όπως έκανε και η Κρανούλα πέρυσι και είναι σημαντικό για το γιαννιώτικο ποδόσφαιρο να υπάρχουν δυο ομάδες και μακάρι του χρόνου να υπάρχουν και τρεις”.

πηγή: passports.gr