Βλέπουμε το νέο Skoda Kodiaq [VIDEO]

Ήρθε η σειρά της!

Μετά από αρκετή αναμονή, η Skoda κάνει την κίνηση που εδώ και καιρό περίμενε ο κόσμος του αυτοκινήτου, παρουσιάζοντας τη δική της πρόταση στην ολοένα αναπτυσσόμενη κατηγορία των αυτοκινήτων ελεύθερου χρόνου ή SUV, όπως τα έχουμε συνηθίσει.

Ko_048

Με όπλα το μεγάλο μήκος, τις έως και επτά θέσεις επιβατών και το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία, το νέο Soda Kodiaq είναι το πρώτο SUV του Τσέχου κατασκευαστή και ταυτόχρονα μια νέα και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προσθήκη στην κατηγορία.

Ko_073

Άλλα ας δούμε το νέο Kodiaq με λεπτομέρεια. Στον εξωτερικό σχεδιασμό του αρχικά, «κάνει μπαμ» η ταυτότητα της Skoda, χαρακτηρίζοντας το νέο SUV από την πρώτη στιγμή. Είναι ξεκάθαρο πως η εταιρεία θέλησε –και έφτιαξε- ένα όχημα για όλες τις χρήσεις και περιστάσεις, κάτι που συνηθίζει σε όλα της τα μοντέλα.

Ko_011

Το νέο Kodiaq είναι απολύτως κατάλληλο για επαγγελματικές εμφανίσεις, αλλά ταυτόχρονα είναι ιδανικό για εκδρομές και ταξίδια με όλη την οικογένεια, ενώ δεν θα πει όχι και σε διαδρομές εκτός δρόμου. Η Skoda μετέφερε στο νέο SUV τη νέα σχεδιαστική της ταυτότητα, η οποία χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές, σπορ πινελιές και ξεκάθαρα συμπαγές design, κάνοντας το Kodiaq εύκολα αναγνωρίσιμο από χιλιόμετρα.

Ko_035

Εσωτερικά, ο μεγάλος διαθέσιμος χώρος είναι τυπικό χαρακτηριστικό Skoda και το Kodiaq δεν πάει πίσω, προσφέροντας απλόχερα χώρο στους επιβαίνοντας, τόσο για τα κεφάλια και τους αγκώνες, όσο και για τα πόδια, παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 40 χλστ. μακρύτερο από ένα Octavia.

Ko_038

Αλλά εκεί που το Kodiaq κυριολεκτικά κλέβει την παράσταση είναι ο χώρος των αποσκευών, όπου με τα 720 λίτρα χωρητικότητας – τα οποία γίνονται 2.065 λίτρα (!) με αναδιπλωμένα καθίσματα, προσφέρει τον μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης στην κατηγορία, οποίος θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, καθώς με την επιλογή της αναδίπλωσης του καθίσματος του συνοδηγού μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα μήκους έως 2.8 μέτρων.

Ko_031

Επιπρόσθετα, ο οδηγός και οι επιβάτες περιβάλλονται και από μια πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων που αποσκοπούν τόσο στην ψυχαγωγία, με ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων, όσο και στην υποβοήθηση της οδήγησης, περιλαμβάνοντας συστήματα που συναντώνται μόνο σε πολύ ακριβότερες και πιο εξελιγμένες κατασκευές, με στόχο την απόλυτη ασφάλεια.

Ko_040

Στον τομέα των κινητήρων, το νέο Skoda Kodiaq θα εφοδιάζεται με πέντε συνολικά επιλογές, δύο diesel και τρεις βενζίνης. Οι δύο επιλογές στην πετρελαιοκίνηση είναι TDI χωρητικότητας 2.0 λίτρων, προδιαγραφών Euro6, οι οποίες αποδίδουν 150 ίππους ισχύος και 340 Nm ροπής στην πρώτη περίπτωση και 190 ίππους και 400 Nm στην ισχυρότερη εκδοχή.

Ko_054

Οι βενζινοκινητήρες TSI από την άλλη έχουν χωρητικότητες 1.4 και 2.0 λίτρων, με τον «μικρότερο» κινητήρα των 1.4 λίτρων να αποδίδει 125 ίππους ισχύος και 200 Nm ροπής και τον «μεγαλύτερο» να αποδίδει 150 ίππους και 250 Nm αντίστοιχα, ενώ ο δυνατός 2-λιτρος κινητήρας βενζίνης της γκάμας έχει απόδοση ισχύος στους 180 ίππους, με ροπή στα 320 Nm. Ανάλογα με τον κινητήρα που θα επιλεγεί, υπάρχει δυνατότητα επιλογής στη μετάδοση της κίνησης μεταξύ ενός 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων και ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG επτά σχέσεων.

Πηγή: automoto.com.gr