Β. Ξανθόπουλος: Ο ΠΑΣ Πρέβεζας θα πάει για τίτλο

Ο ΠΑΣ Πρέβεζα είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες στην Ήπειρο, με πολλά χρόνια παρουσίας στη Β’ και Γ’ Εθνική.

Τα τελευταία χρόνια, γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια από καλούς παράγοντες της περιοχής, για να ξαναβρεί η ιστορική ομάδα τη χαμένη της ταυτότητα και σε πρώτη φάση να ανεβεί στη Γ’ Εθνική. Είναι αλήθεια ότι ο ιστορικός ΠΑΣ έχει αρκετά χρόνια κομπάρσος στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής, αλλά τα τελευταία χρόνια, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση για να αλλάξει επίπεδα, με θερμό συμπαραστάτη και τον φίλαθλο κόσμο. Πέρσι την τελευταία στιγμή έχασε το τρένο της ανόδου από τον Αχέροντα Καναλλακίου. Αυτό δεν πτόησε τους ανθρώπους της Πρέβεζας που συνεχίζουν τον αγώνα μέχρι τελικής δικαίωσης. Η ομάδα ενισχύθηκε με σημαντικούς ποδοσφαιριστές, ενώ στην τεχνική ηγεσία προσλήφθηκε ο έμπειρος και ικανός τεχνικός Βασίλης Ξανθόπουλος που έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες, όπως και στον ΠΑΣ Γιάννινα, τόσο ως πρώτος προπονητής, όσο και ως βοηθός του Νίκου Αναστόπουλου. Η προετοιμασία για τη νέα σεζόν θα ξεκινήσει την Δευτέρα 6 Αυγούστου με στόχο την κατάκτηση του τίτλου στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας.

Για όλα αυτά, επιλέξαμε να μιλήσει στο «ΦΩΣ» ο προπονητής Βασίλης Ξανθόπουλος, που απαντώντας στις ερωτήσεις μας τόνισε τα παρακάτω:

Βασίλη τι σε οδήγησε να αναλάβεις την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Πρέβεζα;

«Είναι η 3η φορά που συνεργάζομαι ως προπονητής με αυτή την ιστορική ομάδα. Είχα τις δύο προηγούμενες φορές πολλή καλή συνεργασία. Τότε στη διοίκηση ήταν ο κύριος Κατσιμπόκης, σήμερα είναι άλλοι παράγοντες. Υπάρχει ένα δέσιμο με τον σύνδεσμο «Ιππόκαμπος» αλλά και με τον κόσμο της Πρέβεζας. Η συνάντηση με τη διοίκηση για συνεργασία έγινε σε ζεστό κλίμα και δεν μπορούσα να μη αποδεχτώ αυτή την πρόταση συνεργασίας».

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός της ομάδας, ενόψει και του ξεκινήματος προετοιμασίας;

«Σχεδόν έχουμε ολοκληρώσει τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Κινηθήκαμε για περιπτώσεις παικτών που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα και πολλοί ήταν και στο παρελθόν ποδοσφαιριστές της ομάδας. Είναι παιδιά βασικά από το νομό Πρέβεζας, εκτός από τον Γεωργίου που είναι από τη γειτονική Άρτα, αλλά είναι και αυτός δεμένος με τον ΠΑΣ Πρέβεζα. Είναι καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά παράλληλα δεν θα έχει και ο σύλλογος έξοδα για τη διαμονή τους, αφού είναι από την δική μας περιοχή. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τη διοίκηση και νομίζω ότι κάναμε καλές επιλογές ποδοσφαιριστών. Πρέπει να έχουμε και 2 μικρούς σε ηλικία, που μπορούν να ανταποκριθούν και στην πίεση του πρωταθλητισμού».

Στόχος απ’ ότι αντιλαμβάνομαι από τα λεγόμενά σου είναι ο πρωταθλητισμός.

«Ασφαλώς ο πρωταθλητισμός. Δεν μπορεί να έχει άλλο στόχο και αποστολή μια τόσο ιστορική ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΣ Πρέβεζα, εκτός από τον τίτλο και την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Αυτό δεν πρέπει να μας γίνει άγχος. Αντίθετα να μας κάνει δυνατούς, να έχουμε αυτοπεποίθηση για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Ξεκινούμε 6 Αυγούστου την προετοιμασία και ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά, για να πετύχει  η τοπική ομάδα τους στόχους της. Δεν είναι μόνο ο τίτλος, αλλά να παίξει και καλό ποδόσφαιρο, κάτι που επιθυμεί και ο κόσμος».

Το φετινό πρωτάθλημα εκτιμώ ότι θα έχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον με την παρουσία καλών ομάδων από τρεις νομούς, δηλαδή Πρέβεζας, Λευκάδας και τμήματος του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

«Αυτό εκτιμούμε και εμείς, θα έχουμε ένα ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Γι’ αυτό προσπαθούμε να κάνουμε μια καλή ομάδα. Είναι ο Εθνικός Φιλιππιάδας που έχει εμπειρίες από τη Γ’ και Δ’ Εθνική, ο Πανλευκάδιος που πέρασε από τη Γ’ Εθνική, ο Απόλλων Πάργας και άλλες ομάδες. Όλα αυτά βέβαια θα τα δούμε στην πορεία και στα γήπεδα. Τώρα απλώς εκτιμήσεις κάνουμε. Θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές δυνατότητες και τη διάρκεια που θα έχει το κάθε σωματείο για να κάνει πρωταθλητισμό».

Από πλευράς εγκαταστάσεων είστε καλυμμένοι;

«Στον τομέα αυτό είμαστε σε πολύ καλά επίπεδα. Έχουμε γήπεδο με χόρτο, βοηθητικό και ένα άλλο γήπεδο του Δήμου με πλαστικό τάπητα. Σε όλους τους τομείς είμαι ικανοποιημένος, όπως και από τη συνεργασία με τον πρόεδρο κ. Μπόκια και τους διοικητικούς παράγοντες της ομάδας. Είναι και ο κ. Καλλίνικος ο οποίος ήταν χρόνια στην ομάδα και τώρα μπήκε στην ομάδα με δυναμική παρουσία. Όλα θα πάνε καλά, υγεία να έχουμε. Είναι δεδομένο ότι από τους παίκτες, τη διοίκηση και το τεχνικό τιμ θα γίνει μεγάλη προσπάθεια για την άνοδο της ομάδας στη Γ’ Εθνική. Συνεργάτης μου θα είναι ο παλιός ποδοσφαιριστής Θωμάς Δήμας που είναι και καταπληκτικός άνθρωπος. Πιθανόν να είναι στο τεχνικό τιμ και ο παλιός γκολκίπερ Παναγιώτης Μασούρας εκπαιδευτής τερματοφυλάκων».

Υπάρχει με λίγα λόγια μια πανπρεβεζάνικη συσπείρωση για να μπει σε άλλα επίπεδα ο ιστορικός ΠΑΣ Πρέβεζας.

«Αυτό είναι γεγονός. Όταν υπάρχει σωστή συνεργασία όλων των πλευρών και ο κόσμος είναι δίπλα σου, μόνο καλά αποτελέσματα μπορείς να περιμένεις».

Κλείνοντας Βασίλη, δύο λόγια για τον ΠΑΣ και τον Παναιτωλικό που εκπροσωπούν την βορειοδυτική Ελλάδα στη Σούπερ Λίγκα.

«Στον ΠΑΣ έχω δουλέψει τη σεζόν 2005-06 ως προπονητής και μάλιστα τότε για πρώτη φορά κάναμε προετοιμασία στο Καρπενήσι. Ο Παναιτωλικός είναι η ομάδα στην οποία αγωνίστηκα τερματοφύλακας πολλά χρόνια. Αγαπώ και τις δύο ομάδες και εύχομαι να πετύχουν τους στόχους που έθεσαν στο νέο πρωτάθλημα. Είναι ιστορικές ομάδες, με βαριά φανέλα, κόσμο και εκπροσωπούν μεγάλες περιοχές με παράδοση στο ποδόσφαιρο. Παρακολουθώ κάθε μέρα την πορεία τους και εύχομαι ότι καλύτερο τη νέα σεζόν».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος – Εφημερίδα ΦΩΣ