Γιάννης Κώνστας: «Το ποδόσφαιρο και γενικά ο αθλητισμός στην περιοχή μας δεν πρέπει να έχει πολιτικές και κατευθυνόμενες σκοπιμότητες»

Ο πρόεδρος του ΠΣ Φιλιππιάδα 2004 και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ακαδημίας Filippion κ. Γιάννης Κώνστας μίλησε στο sportime24.gr για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τον Εθνικό Φιλιππιάδας αλλα και για πολλά αλλά ενδιαφέροντα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Γιάννης Κώνστας:

Sportime24.gr : Κύριε Κώνστα, κάνοντας μαζί σας ένα ποδοσφαιρικό διάλογο θα θέλαμε με την εμπειρία σας τόσα χρόνια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής μας τόσο σαν ποδοσφαιριστής όσο και σαν  παράγοντας την εικόνα που επικρατή αυτή την περίοδο σε τοπικό επίπεδο το ποδόσφαιρο μας .

Γιάννης Κώνστας: Πρώτα απ΄ όλα να σας ευχαριστήσω για την ευγενή καλοσύνη που μου δώσατε να με φιλοξενήσετε στην ιστοσελίδα σας , θεωρώ ότι η συνεισφορά σας στην ενημέρωση των αθλητικών γεγονότων ξεχωρίζει με την αντικειμενικότητα και την πληρότητα των ειδήσεων το έχει ανάγκη ο φίλαθλος κόσμος της περιοχής μας γιατί είναι απαραίτητο . Ανοίγοντας ξεχωριστά τα κεφάλαια γύρω από το ποδόσφαιρο και βάζοντας τα πράγματα στην σωστή τους σειρά θα ξεκινούσα από τις υποδομές των ομάδων τις ονομαζόμενες Ακαδημίες απαραίτητο στοιχείο για να έχουμε ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σήμερα . Νομίζω ότι γίνανε κάποια βήματα σταδιακά όχι όμως τόσο ικανά που να μιλάμε ότι η νοοτροπία και φιλοσοφία των ομάδων είναι επιτυχημένη και ολοκληρωμένη γιατί βασίζεται σε προχειρότητές σκοπιμότητες και γενικά σε μια ανασφάλεια . Πρώτων μόνο κριτήριο και φιλοδοξία έχουν να ικανοποιήσουν τον προσωπικό τους ποδοσφαιρικό εγωισμό  . Η κατεύθυνση αυτή είναι λανθασμένη πιστεύω ότι λίγοι είναι αυτοί που έχουν βιώσει το αντικείμενο από την βάση του ώστε να το χειρίζονται σωστά και ικανά την στιγμή που έχουν να κάνουνε με μικρά παιδιά που πάνω απ΄ όλα η σωστή διαπαιδαγώγηση εκμάθηση και πειθαρχεία είναι ερέθισμα ώστε να ανέβει το επίπεδο του ποδοσφαίρου.  Δεύτερον  Οι ομάδες πρέπει να έχουν υπομονή να στηρίζονται στα νέα παιδιά και να τα εμπιστεύονται . Όλα τα χρόνια στην Ακαδημία μας προσπαθούμε για το καλύτερο με γνώμονα πάντοτε την καταξίωση των αθλητών μας . Υπήρξαμε αθλητές, το βιώσαμε, το αγαπήσαμε και δεν το βλέπουμε κερδοσκοπικά σαν επιχείρηση . Η ίδρυση και η διαδρομή της Ακαδημίας  από το 2002 διαχρονικά έχει αγκαλιάσει τα παιδιά της περιοχής μας .

Sportime24.gr: Κύριε Κώνστα σε παλαιότερες συνεντεύξεις σας είχατε επισημάνει κάποιες λεπτομέρειες γύρω από τις δομές των ομάδων την λειτουργία τους σε επαγγελματικό επίπεδο το πώς θα μπορούσανε να λειτουργήσουν πιο σωστά μιλώντας σε τοπικό επίπεδο γνωρίζοντας ότι τον χώρο αυτό τον αντιπροσωπεύει η ομάδα της Φιλιππιάδας ο Εθνικός.

Γιάννης Κώνστας: Δυστυχώς κάνοντας μια κουβέντα ακριβώς πριν ένα χρόνο όντως είχα διαπιστώσει τον κορεσμό της αγαπημένης μας ομάδας του Εθνικού που την υπηρετήσαμε, γιατί δυστυχώς είχαν άποψη και λόγο όσοι δεν περάσανε την πόρτα αυτής της ομάδας ήταν σαν να θέλουν να καθορίζουν το παρών και το μέλλον της με κριτήρια προσωπικά δικά τους με τρόπο ώστε να έρχονται σε συγκρούσεις με συνέπεια να πληρώνει τα λάθει η ομάδα .  Πρέπει να καταλάβουν και να ασχολούνται μόνο με το αντικείμενο που γνωρίζουν και τίποτε άλλο . Είχα επισημάνει την αλλαγή προσώπων για πολλούς και διάφορους λόγους , πάνω απ΄ όλα η ομάδα ήθελε  φρεσκάδα σε πρόσωπα και ιδέες βαρέθηκε ο κόσμος τα ίδια και τα ίδια με συνέπεια το γήπεδο να είναι άδειο . Κανένας μας δεν παραγνωρίζει το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι καταβάλουν προσπάθειες να προσφέρουν  τα μέγιστα ώστε ο Εθνικός να μεγαλουργήσει , αιμορραγώντας οικονομικά χάνοντας χρόνο από το σπίτι και τις δουλείες τους. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε κάποτε και τα όρια μας τις αντοχές μας ..

Sportime24.gr: Τι πιστεύεται ότι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής  και η ομάδα πάλι να πρωταγωνιστεί στην περιοχή μας;

Γιάννης Κώνστας: Νομίζω ότι όσοι πραγματικά αγαπάμε την ομάδα πρέπει να σταθούμε κοντά της, βασική προϋπόθεση να γίνει γενική συνέλευση και όχι λαϊκό δικαστήριο το τι έφταιξε ποιος έχει ευθύνη αυτό το γνωρίζουμε όλοι, και δεν είναι της παρούσης στιγμής να το αναλύσουμε . Προσωπικά για το άτομό μου εφόσον διαπιστώσω ότι  υπάρχει ενδιαφέρον από ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα με ευαισθησίες και οράματα στην προσπάθεια αυτή  χωρίς τίτλους και αξιώματα  θα είμαι και εγώ ένας ακόμη στρατιώτης του ΕΘΝΙΚΟΥ μας. Θέλω να πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο και γενικά ο αθλητισμός στην περιοχή μας δεν πρέπει να έχει πολιτικές και κατευθυνόμενες σκοπιμότητες .. να έχει ανθρώπους που να παίρνουν εντολές . Η ομάδα θα πρέπει να έχει ανθρώπους που να μπορούν να προσφέρουν να είναι οι πρωταγωνιστές  που γνωρίζουν και ξέρουν τον ρόλο τους  έτσι θα μπορέσουν να προσφέρουν.

Sportime24.gr: Κύριε Κώνστα κάτι τελευταίο γύρω από τις εγκαταστάσεις τους αθλητικούς  χώρους της περιοχής μας.

Γιάννης Κώνστας: Τι να απαντήσω σε σας που γνωρίζετε από πρώτο χέρι για τα ποδοσφαιρικά γήπεδα του Νομού και όχι μόνο .  Ακούστε θεωρώ ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός για αυτό πρέπει να δίνουμε μεγάλη σημασία και σοβαρότητα, το στάδιο στην πόλη μας το νέο γήπεδο στην μπουσούλιστα, οι εγκαταστάσεις στον Ζηρό πρέπει να γίνουν έτσι που να βγαίνει μια  εικόνα που να καμαρώνουμε όλοι μας ιδιαίτερα όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό. Οι εγκαταστάσεις αντιπροσωπεύουν  την πόλη μας περνάει ένα μήνυμα πολιτισμού προς τα έξω οι χώροι πρέπει να είναι καθαροί να έχουν λειτουργικότητα που θα φέρει πολλά παιδιά στον αθλητισμό έτσι ώστε να αποφεύγουν άλλα πράγματα που προκαλούν κινδύνους. Και σε αυτό πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία .