Δυναμική παρουσία της Honda στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2017

H νέα X–ADV και η CBR1000RR Fireblade, που γιορτάζει 25 χρόνια ζωής είναι οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές της Honda στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2017, που διοργανώνεται στο στάδιο Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο) στο Ελληνικό από τις 20-24 Απριλίου.

Στο περίπτερο της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.- Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας Honda moto στην Ελλάδα οι φίλοι της μοτοσυκλέτας θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την πλήρως ανανεωμένη οικογένεια όλων των μοντέλων Honda moto που καλύπτουν τις προδιαγραφές Euro-4, την αγωνιστική μοτοσυκλέτα RC213V του Πρωταθλητή MotoGP 2016 Mark Marquez, καθώς επίσης και τη CRF450R Rally με την οποία η εταιρεία συμμετείχε στο Rally Dakar 2017.

Ταυτόχρονα οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στο  Honda Roadtrips 2017, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά.  Οι επισκέπτες της πλατφόρμας www.hondaroadtrips,gr θα είναι αυτοί που θα επιλέξουν τον προορισμό που θα πραγματοποιηθεί το  Honda Roadtrips 2017 και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο πρώτο Honda Adventure Camp που γίνεται ποτέ στην Ελλάδα!. Στη διοργάνωση 2017 οι 4 αναβάτες που επιλεγούν να λάβουν μέρος θα πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους με  τη νέα Honda X-ADV.

Παράλληλα στο stand της Honda οι φίλοι της μοτοσυκλέτας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις απεριόριστες δυνατότητες του DCT Κιβωτίου Διπλού Συμπλέκτη – Dual Clutch Transmission   και των πλεονεκτημάτων που αυτό έχει απέναντι σε ένα συμβατικό μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Επίσης οι επισκέπτες θα μπορούν είτε να αγοράσουν ρουχισμό HONDA , είτε να προπαραγγείλουν προϊόντα εξοπλισμού αναβάτη , σε ειδικά μειωμένες τιμές , οι οποίες θα ισχύουν μόνο για την περίοδο της έκθεσης.

XADV

Η XADV είναι ένας νέος τύπος μοτοσυκλέτας, που συνεχίζει τη μακρά παράδοση της Honda στη δημιουργία καινοτόμων λύσεων και προϊόντων που αναβαθμίζουν το lifestyle των πελατών. Συνδυάζει ένα σκληροτράχηλο στυλ SUV, με off-road γοητεία και προηγμένο εξοπλισμό, χάρη στο στιβαρό πλαίσιο, το ανεστραμμένο πιρούνι με τη μεγάλη διαδρομή, τις ακτινικές δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων και ένα ροπάτο, δικύλινδρο κινητήρα  745cc που συνδυάζεται με Κιβώτιο Διπλού Συμπλέκτη – Dual Clutch Transmission*.

Η X-ADV διαθέτει επίσης ρυθμιζόμενη ζελατίνα 5 θέσεων, αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα για ένα κράνος τύπου off-road, ‘χούφτες’, μεγάλη οθόνη LCD πολλαπλών λειτουργιών σε στυλ Rally, κεντρικό σταντ και σύστημα Honda Smart Key.  Σχεδιασμένο στο R&D κέντρο της Honda στη Ρώμη, οι στυλιστικές γραμμές του αποτυπώνουν την ουσία της ελευθερίας σε δύο τροχούς σε μία συναρπαστική, νέα φόρμα.

CBR1000RR Fireblade

Η CBR1000RR Fireblade πλαισιώνει την αναβαθμισμένη έκδοση SP και τη νέα SP2 ολοκληρώνοντας την τριάδα των Fireblade, που σηματοδοτεί 25 χρόνια από τότε που η ένδοξη μοτοσυκλέτα επαναπροσδιόρισε τους κανόνες της κατηγορίας Super Sport. Η εμμονή της με την οδική συμπεριφορά και ευελιξία συνεχίζεται όπως επιτάσσει η φιλοσοφία του ‘Απόλυτου Ελέγχου’, ενώ το 90% των κύριων εξαρτημάτων να έχει ανανεωθεί. Σαν αποτέλεσμα, το βάρος μειώθηκε κατά 16kg και δεν υπερβαίνει τα 195kg, η καλύτερη τιμή της κατηγορίας. Σε συνδυασμό με αύξηση μέγιστης ισχύος κατά 8kW, βελτιώνει την αναλογία ισχύος / βάρους της νέας Fireblade κατά 14%, σε επίπεδο πρωτοφανές στην ιστορία της.

Για το 2017, η Fireblade προχωρά στο ‘Επόμενο Στάδιο Απόλυτου Ελέγχου’, με ένα ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων ηλεκτρονικού ελέγχου που περιλαμβάνει νέο γυροσκοπικό σύστημα ABS, σύστημα Ελέγχου Ροπής της Honda (HSTC),  σύστημα Ελέγχου Φρένου του Κινητήρα (SEB) και Σύστημα Επιλογής Ισχύος (PS). Όλες αυτές οι παράμετροι μπορούν να ρυθμίζονται με ακρίβεια με το Σύστημα Επιλογής Προγραμμάτων Οδήγησης (RMSS) που είναι εμπνευσμένο από τη έκδοση δρόμου RC213V-S του μοντέλου της Honda στο MotoGP.

CRF250 Rally

Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση της νέας CRF1000L Africa Twin, η οικογένεια off-road CRF της Honda αποκτά νέο μέλος για το 2017, εμπνευσμένο από την αγωνιστική  CRF450 Rally – την CRF250 Rally, που προσφέρει ακόμα περισσότερες επιδόσεις off-road, με ένα ρεζερβουάρ 10 L, μεγάλο εμπρός δισκόφρενο, αναρτήσεις μεγάλων διαδρομών και μεγάλη απόσταση από το έδαφος. Το Dakar στυλ – με χούφτες και ψηλή ζελατίνα – παρέχουν μεγάλη προστασία από τις καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα η CRF250 Rally να μπορεί να κάνει από το γύρο του τετραγώνου μέχρι το γύρο του κόσμου.

CB650F

Η 4-κύλινδρη γυμνή CB650F συνεχίζει τη μακρά παράδοση της Honda στις στυλάτες μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού με μία άριστη ισορροπία κινητήριας ισχύος και κρατήματος. Για το 2017, μετά από μία σειρά αναβαθμίσεων γίνεται πιο σκληρή και ακριβής, με πιο επιθετική διάθεση streetfighter.

Νέο σύστημα διαχείρισης ροής εισαγωγής και εξαγωγής αυξάνει τη μέγιστη ισχύ κατά 3 kw, οι πιο κοντές σχέσεις μετάδοσης διασφαλίζουν καλύτερες ρεπρίζ στις μεσαίες στροφές. Ο ήχος του κινητήρα είναι ισχυρότερος και πιο διαπεραστικός, ενώ το νέο πιρούνι της Showa με διπλές βαλβίδες συμπίεσης και επαναφοράς (DualBending Valve), τα αναβαθμισμένα φρένα και μία θέση οδήγησης που έχει μετακινηθεί ελαφρώς προς τα εμπρός βελτιώνει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας. Το νέο γυμνό στυλ και οι δυναμικές σχεδιαστικές γραμμές αφήνουν τον κινητήρα ορατό σε κοινή θέα, ενώ προβολείς και πίσω φώτα LED προσθέτουν ακόμα περισσότερη τεχνική ποιότητα.

Vision, Forza 125, SH150i, Vario 125, Beat 110

Πέντε σημαντικά μοντέλα καθημερινής χρήσης της Honda έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά για το 2017.

Το Vision ωφελείται τώρα από τη χρήση του  eSP της Honda – αναβαθμισμένος κινητήρας Smart Power – που βελτιώνει την απόδοση ροπής και ισχύος σε όλες τις στροφές. Το μεγαλύτερο πάτωμα, η νέα θέση των μαρσπιέ και οι νέες χειρολαβές βελτιώνουν τα επίπεδα άνεσης, ενώ τα φρένα και η ανάρτηση έχουν επίσης αναβαθμιστεί. Μία εκ βάθρων ανανέωση χαρίζει στο Vision πιο σύγχρονη εμφάνιση.

Το Ευρωπαϊκό best-seller στην κατηγορία premium σκούτερ 125, το Forza 125, έχει premium προδιαγραφές και επιδόσεις αναβαθμισμένες με τη χρήση του συστήματος Honda Smart Key, την πιο προοδευτική πίσω ανάρτηση και τα νέα ελαστικά Michelin City Grip.

SH150i με μεγάλους τροχούς και επίπεδο πάτωμα , που υιοθετεί το σύστημα Honda Smart Key για το 2017. Μία νέα σχεδίαση και προβολέας και πίσω φως LED προσδίδουν μία ακόμα πιο σπορ, κομψή εμφάνιση και η πρακτικότητα είναι βελτιωμένη, με πρίζα φόρτισης και αυξημένο αποθηκευτικό χώρο.

Με μοντέρνα σχεδίαση, έμφαση στην εργονομία, ευελιξία και ταχύτητα το Vario 125 υπόσχεται μοναδική αίσθηση και άνεση στην καθημερινή μετακίνηση. Στον νέας γενιάς κινητήρα Esp έχουν εφαρμοστεί προηγμένες τεχνολογίες χαμηλής για χαμηλή κατανάλωση και αξιόπιστη λειτουργία.

Το νέο Honda Beat 110 εκφράζει τη σύγχρονη άποψη της αστικής μετακίνησης με στυλ.. Με αλουμινένιους τροχούς 14 ιντσών, ισχυρό δισκόφρενο στον μπροστινό τροχό και εύστροφο κινητήρα το Beat είναι ιδανικό για να ξεπερνά με ευκολία την κίνηση και να δίνει τη δυνατότητα για βόλτες στην πόλη.

SupraX Helmin 125 και Astrea Grand 110

To SupraX Helmin 125 είναι ένα παπί Honda με χώρο φόρτωσης 19,5 λίτρων κάτω από το κάθισμα, το οποίο χάρη στους τροχούς 17 ιντσών και το σύστημα συνδυασμένης πέδησης προσφέρει εξαιρετικό κράτημα σε κάθε ποιότητα ασφάλτου.

To Astrea Grand 110 προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο ευκολίας και οικονομίας για τους απαιτητικούς αναβάτες των αστικών κέντρων. Ταχύτατο, ευέλικτο με επιπλέον δυνατότητες μεταφοράς αποσκευών είναι το ιδανικο μέσο για την αντιμετώπιση της κίνησης.

Συμμόρφωση με τις προδιαγραφές Euro 4

Όλη η οικογένια μοτοσυκλετών της Honda για το 2017 πληροί τις αυστηρές, νέες προδιαγραφές Euro 4, σύμφωνα με τις οποίες τα επιτρεπόμενα όρια για τις εκπομπές ρύπων όπως μονοξείδιο του άνθρακα, υδρογονάνθρακες και οξείδια του αζώτου είναι σχεδόν τα μισά συγκριτικά με τα πρότυπα Euro 3.

* Πάνω από 60.000 πελάτες έχουν αγοράσει μία μοτοσυκλέτα εξοπλισμένη με DCT από το 2010 που πρωτοπαρουσιάστηκε.  Το 2016, το 51% των πελατών έχει επιλέξει την έκδοση DCT μοντέλων που διατίθενται προαιρετικά.

πηγή: www.motornews.gr