Δόξα Λευκάδας – Απόλλων Πατρών 74-54

Πρεμιέρα με νίκη στο μαραθώνιο της φετινής Α΄2 έκανε η ΔΟΞΑ Λευκάδας, κερδίζοντας με 74-54 τον Απόλλωνα Πάτρας στο κλειστό γυμναστήριο Λευκάδας. Οι δύο ομάδας, που υποβιβάστηκαν πέρσι από την Basket League, τέθηκαν αντιμέτωπες τη πρώτη κι όλας αγωνιστική, με την ομάδα της Λευκάδας να παίρνει μια σπουδαία νίκη έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Λιακόπουλο (21π.).

Εκτός από τη πρώτη περίοδο, οι επτανήσιοι δεν συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα, παρά μόνο μία μικρή αντεπίθεση των μελανόλευκων στο τρίτο δεκάλεπτο που δεν στάθηκε ικανή απειλήσει τους γηπεδούχους. Το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά δυνατό. Δεν μπορούμε να πούμε ότι διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, όμως η ουσία ήταν ένα καλό ξεκίνημα. Η διαφορά ήταν συνεχώς στο πόντο, πέρα από μικρά ξεσπάσματα που δεν έδειχναν ότι κάποια από τις δύο ομάδες μπορεί να πάρει εύκολα τα ηνία του αγώνα. Σκορ πρώτης περιόδου 19-18. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Η ΔΟΞΑ ήταν σταθερά καλύτερη από την ομάδα του Απόλλωνα, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τα λάθη των φιλοξενούμενων. Πέτυχε αρκετούς εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, ενώ παράλληλα μπόρεσε να περάσει τη μπάλα στους ψηλούς σκοράροντας και μέσα από το ζωγραφιστό. Τα περιφερειακά σουτ των γηπεδούχων ήταν αυτά που έφτασαν τη διαφορά στο +15(37-22) στο 17’, αφήνοντας τους αντιπάλους τους χωρίς καλάθι για περίπου τέσσερα λεπτά. Έτσι η ΔΟΞΑ πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο +14(41-27) υπέρ της.

Με την επανεμφάνιση των δύο ομάδων στο παρκέ, η ομάδα της Πάτρας έκανε μια προσπάθεια να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Μέχρι ενός βαθμού τα κατάφερε. Πίεσε αρκετά στην άμυνά της τους γηπεδούχους αναγκάζοντας να υποπέσουν σε αρκετά λάθη, όμως πέρα από τη μείωση του σκορ στους 7 πόντους(48-41) δεν κατάφερε κάτι περισσότερο. Οι παίκτες του Κου Χατζηκυριακίδη πήραν και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με το +11(52-41) για τους γηπεδούχους. Στη τέταρτη περίοδο τα πάντα βρήκαν το δρόμο τους. Η ΔΟΞΑ από τη στιγμή που πάτησε στο παρκέ έβαλε τις βάσεις για να εξασφαλίσει τη νίκη. Η προσπάθεια των φιλοξενούμενων να βρουν σφυγμό κι έτσι η διαφορά αυξήθηκε κι άλλο, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πάρουν εν τέλει μια σπουδαία νίκη. Τελικό σκορ 74-54. Μετά τη θετική πρεμιέρα η ομάδα της Λευκάδας ταξιδεύει το επόμενο Σάββατο στη Καστοριά για να αντιμετωπίσει στο πρώτο φετινό της εκτός έδρας παιχνίδι την ομώνυμη ομάδα. ΔΟΞΑ

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 41-27, 52-41, 74-54
Διαιτητές: Πιτσίλκας Β.-Φακίτσας-Ζαχαρής

Δόξα Λευκάδας (Χατζηκυριακίδης): Λιακόπουλος 21 (2/2 τριπ.), Τσαλδάρης 8 (2/3 τριπ., 5 ριμπ.), Ράπτης 4 (8 ριμπ.), Μάρκοβιτς 8, Αγγελόπουλος 6, Τζόλος 11 (1/5 τριπ.), Καλαμπάκας 8 (2/2 τριπ.), Μπέμπης 3 (1), Κελεσίδης, Καμπουρίδης, Σταματέλος, Πετρόπουλος 5 (1).

Απόλλωνας (Παπαδόπουλος): Ματαλών 12 (1/6 τριπ.), Μαστρογιαννόπουλος 5, Χείλαρης 11 (1/5 τριπ.), Κιτσούλης 6, Γόντικας 4, Αποστολίδης 9 (1), Τζιανκατερίνο 7 (1/7 τριπ.), Τσιάρας, Παπαβασιλόπουλος, Αναγνωστόπουλος.

πηγή: lefkadasportnews.gr