Δόξα Λευκάδας – Αρκαδικός 96-85

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στη νέα χρονιά η Δόξα, επικρατώντας του Αρκαδικού με 96-85. Μια νίκη που αποτελεί συνέχεια στα επιτυχημένα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών για τους νησιώτες.

Η Εξέλιξη. Η αναμέτρηση δεν ήταν εύκολη για τη Δόξα, αφού προερχόταν από μεγάλο διάστημα απραξίας λόγω των εορτών, αλλά και γιατί υπήρχαν αρκετοί τραυματισμοί που εμπόδιζαν τη σωστή προετοιμασία στην προπόνηση. Παρ’ όλα αυτά η Δόξα έδειξε συγκέντρωση, μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 34-21. Κράτησε τη διαφορά μέχρι το ημίχρονο στα ίδια περίπου επίπεδα και το ημίχρονο έληξε με 54-42. Στην επανάληψη ο Αρκαδικός εκμεταλλεύτηκε την κούραση των γηπεδούχων και έκανε τη μεγάλη αντεπίθεσή του. Κατάφερε να ισοφαρίσει αρχικά σε 61-61 και αργότερα στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου σε 68-68. Εκεί όμως η Δόξα έδειξε την κατάλληλη ψυχραιμία και συγκέντρωση, βρήκε λύσεις στην επίθεση και πήρε έτσι άλλη μια νίκη που της δίνει το δικαίωμα να κοιτάζει προς τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Η Δόξα νίκησε γιατί παρά τα προβλήματά της, έβγαλε ψυχή, καρδιά και συγκέντρωση και ξεπέρασε τα προβλήματά της, κατακτώντας μια νίκη-κλειδί για τη συνέχεια.

Σημείο αναφοράς και κλειδί η εξαιρετική ηρεμία και συγκέντρωση που έδειξαν οι παίχτες της Δόξας, όταν στα τελευταία λεπτά ο Αρκαδικός έκανε την τελευταία προσπάθεια για ανατροπή στο παιχνίδι. Οι παίχτες έμειναν ήρεμοι και κατάφεραν να πετύχουν σημαντικά και σπουδαία καλάθια και με αξιοσημείωτη ευστοχία από τη γραμμή των 6,25.

Καλύτεροι για τη Δόξα ήταν οι Αγγελόπουλος, Καλαμπάκας, Μάρκοβιτς και Τζόλος ενώ από τους φιλοξενουμένους ξεχώρισαν οι Τζουγκαράκης και Προδρόμου.

Η φάση του αγώνα έγινε λίγα λεπτά πριν το τέλος, όταν ο Μάρκοβιτς έκλεψε τη μπάλα κοντά στο κέντρο του γηπέδου και φεύγοντας μόνος του προς το αντίπαλο καλάθι πρόσφερε στον κόσμο μια πολύ εντυπωσιακή φάση με ένα απολαυστικό κάρφωμα.

Η διαιτησία δεν απασχόλησε καν τους πρωταγωνιστές του παιχνιδιού. Παρά το δυναμικό παιχνίδι, που πολλές φορές έγινε και σκληρό, οι διαιτητές κράτησαν τις ισορροπίες του παιχνιδιού και δεν είχαν την παραμικρή επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δόξα πήρε τη νίκη παρά τα προβλήματα τραυματισμών που είχε με τους Λιακόπουλο, Τσαλδάρη και Κελεσίδη.

Τα υπόποιπα αποτελέσματα: Χολαργός-Μαρούσι 76-66 (6/1) Δούκας-ΑΕΛ 81-75 Ηρακλής-Περιστέρι 59-72 Εθνικός-Ερμής Αγιάς 71-75 Ψυχικό-Καρδίτσα 72-68 Αμύντας-Παπάγου 66-59 Καστοριά-Απόλλων Π. 87-80

Δεκάλεπτα: 34-21, 54-42, 68-66, 96-85

Διαιτητές : Παφίλης-Παπαδόπουλος Θ.-Ευφραιμίδης

Δόξα Λευκάδας (Κατωπόδης) : Γράβας 6, Τζόλος 18 (3), Αγγελόπουλος 17 (3), Καλαμπάκας 20 (4).Πετρόπουλος 12 (1), Ράπτης, Μπέμπης 6 (2) Σταματέλος 3 (1), Μάρκοβιτς 14. Αρκαδικός (Δεσποτάκης) : Μπιζούκας 5 (1), Βλάχος, Σίνης, Μούκας 5 (1), Προδρόμου 22 (1), Τζάϊδας, Πελτιέρ 12 (2/5 τριπ.). Γαρμπής 13 (1) Αποστολίδης 4, Τζουγκαράκης 24.

πηγή: lefkadapress.gr