Δύο Έλληνες στην Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ

 

Πολύ σημαντική είναι για την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και γενικότερα για το ελληνικό χάντμπολ η επανεκλογή των Γιάννη Καρανάσου και Γιώργου Μπεμπέτσου στην Δικαστική Επιτροπή και την Επιτροπή Beach Handball αντίστοιχα, στο 13ο Κογκρέσο της EHF.

Ο Γιάννης Καρανάσος έχασε για λίγες ψήφους την θέση του αντιπροέδρου, ωστόσο εξελέγη ως πρώτος μάλιστα μέλος της Δικαστικής Επιτροπής, κερδίζοντας για 4η συνεχόμενη φορά (από το 2004) εκλογική αναμέτρηση!

Ο Γιώργος Μπεμπέτσος επανεκλέχθηκε πανηγυρικά στην Επιτροπή Beach Handball ως υπεύθυνος προώθησης και ανάπτυξης με εντυπωσιακό ποσοστό 87.8%! Είναι η 3η συνεχόμενη φορά (από το 2008) που ο Διεθνής Παρατηρητής κερδίσει εκλογική μονομαχία στην EHF!

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο Κύπριος Πάνος Αντωνίου εκλέχθηκε παμψηφεί Πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής.

Ο Γιάννης Καρανάσος δήλωσε: “Η εκλογή μου για 4η συνεχόμενη φορά στα όργανα της ΕΗF είναι κάτι πολύ σημαντικό και αποδεικνύει ότι το ελληνικό χάντμπολ έχει διεθνή ερείσματα και υποστηρικτές. Ευχαριστώ την Ομοσπονδία και ειδικότερα τον Πρόεδρο Κώστα Γκαντή για την στήριξη, καθώς και όλους τους συναδέλφους από τις άλλες χώρες που με τίμησαν με την ψήφο τους”

Ο Γιώργος Μπεμπέτσος από την πλευρά του τόνισε: “Παρόλο που πίστευα ότι αυτή η εκλογική διαδικασία θα είναι πολύ δύσκολη γιατί το μπιτς χάντμπολ τα τελευταία χρόνια έχει ραγδαία ανάπτυξη, λόγω και της επικείμενης ένταξης του στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, εντούτοις ήταν η ευκολότερη.

Το ποσοστό προκάλεσε έκπληξη ακόμα και σε εμένα. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό η επανεκλογή μου οφείλεται και στις προσπάθειες όλου του ελληνικού μπιτς χάντμπολ που έχει κάνει πολλά βήματα προόδου. Ήταν μια μια πολύ πετυχημένη εκλογική διαδικασία για τα ελληνικά χρώματα, συμπεριλαμβάνοντας φυσικά και την εκλογή του Πάνου Αντωνίου”.

Στο μεταξύ, 

Ο Μίκαελ Βίντερερ εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ, μετά τις σημερινές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Βόλφανγκ της Αυστρίας.

Ο 60χρονος Αυστριακός που διατέλεσε Γενικός Γραμματέας από το 1991, είναι ο 4ος Πρόεδρος στην 25χρονη ιστορία της ΕHF, μετά τον Σουηδό Στέφαν Χόλμβιστ (1991-2004), τον Νορβηγό Τορ Λίαν (2004-2012) και τον Γάλλο Ζαν Μπριό (2012-2016).

Ο Βίντερερ ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την θέση του Προέδρου και έλαβε το 100% των ψήφων.

Πηγή: gazzetta.gr