Ενεργοποιείται ξανά ο Αθηναϊκός

 

Ένα ιστορικό Σωματείο, ο Αθηναϊκός, που έλειπε για μια δεκαετία από το άθλημα, επιστρέφει την σεζόν 2016-2017, όπως έγινε γνωστό στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Διοικούσα Επιτροπή του χάντμπολ.
Στη συνέντευξη Τύπου παρόντες ήταν παλιοί αθλητές, αντίπαλοι μέσα στα γήπεδα, φίλοι και αθλητές- τριες των ομάδων που θα πλαισιώσουν τα τμήματα ανδρών και γυναικών της νέας χρονιάς.
Η συγκίνηση ήταν έκδηλη για το νέο εγχείρημα, αλλά και η αποφασιστικότητα για την δημιουργία μιας ομάδας που θα πρωταγωνιστήσει ξανά στο ελληνικό χάντμπολ και θα κάνει υπερήφανη την πόλη του Βύρωνα.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Ιωάννης Φωτίου (Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής και μέλος Δ.Σ. Αθηναϊκού): «Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια μέσα σε ένα βράδυ αποφασίσαμε να ξαναστήσουμε τον Αθηναϊκό στο χάντμπολ. Μετά από πολλές διαβουλεύσεις και με την βοήθεια παλαιών αθλητών της Νέας Ελβετίας που είναι επίσης ιστορικό σωματείο του Βύρωνα, είπαμε να επαναλειτουργήσουμε τα τμήματα ανδρών και γυναικών. Θα ξεκινήσουμε από τις μικρές ηλικίες και ευελπιστούμε να φτάσουμε τις ομάδες εκεί που ήταν κάποτε».

Ο κ. Φωτίου ανακοίνωσε στην συνέχεια την σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής του χάντμπολ, η οποία αποτελείται από τα παρακάτω πρόσωπα:
Πρόεδρος/Γενικός Αρχηγός Ανδρικού Τμήματος κ. Φωτίου Ιωάννης
Αντιπρόεδρος κ. Ραυτόπουλος Εμμανουήλ
Αντιπρόεδρος/Γενικός Αρχηγός Γυναικείου Τμήματος κ. Μακρόγλου Μιχαήλ
Γενικός Γραμματέας κ. Παπαϊωάννου Ευάγγελος
Ταμίας κ. Θεοτόκης Χρήστος
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Μπαμπαρόσος Μάκης
Υπεύθυνος Ανδρικού Τμήματος κ. Καραλής Στέφανος
Υπεύθυνος Γυναικείου Τμήματος κ. Παπαϊωάννου Ευάγγελος
Υπεύθυνοι Ανάπτυξης κκ. Καζής Βασίλης, Ζαφειρόπουλος Χάρις, Βάγιας Ιωάννης
Ιατρική Επιτροπή κκ. Ρουμπίνας Ιάκωβος και Ευαγγέλου Ευάγγελος
Τεχνικός Διευθυντής κ. Βαρελτζής Ιωάννης
Προπονητής Γυναικών κ. Βαρελτζής Ιωάννης με συνεργάτη τον κ. Τζουανόπουλο Δημήτρη
Προπονητής Ανδρών κ. Ζαχαράκης Γεώργιος με συνεργάτη τον κ. Χατζηγρηγορίου Σπύρος

Ο Βαγγέλης Παπαϊωάννου, Γενικός Γραμματέας, ανάγνωσε την πρώτη ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής: «Αγαπητοί φίλοι και φίλες, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την σημερινή σας παρουσία στα γραφεία του συλλόγου μας και να σας καλωσορίσουμε στην συνέντευξη τύπου με αφορμή την επαναλειτουργία των τμημάτων χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών του Αθηναϊκού.

Βετεράνοι αθλητές του Αθηναϊκού και της Νέας Ελβετίας με πρωτεργάτη τον Στέφανο Καραλή, καθώς και άνθρωποι που υπηρέτησαν και αγάπησαν το άθλημα του χάντμπολ από διαφορετικά μετερίζια, ένωσαν τις δυνάμεις και τις γνώσεις τους με αποκλειστικό σκοπό την δημιουργία ενός Αθηναϊκού αντάξιου των διακρίσεων και της ιστορίας του δίνοντας με τον τρόπο αυτό μια νέα αθλητική πνοή στον δήμο του Βύρωνα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε πριν μερικά χρόνια το τμήμα χάντμπολ του Αθηναϊκού ΑΣΒ παρ’ όλες τις διακρίσεις και την πετυχημένη πορεία του στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, Γυναικών καθώς και στα Ευρωπαϊκά κύπελλα ανέστειλε την λειτουργία του και οδήγησε σε αθλητικό μαρασμό το άθλημα του χάντμπολ στον Βύρωνα μετά και την αποχώρηση της άλλης μεγάλης ομάδα του Βύρωνα της Νέας Ελβετίας.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Αθηναϊκός ΑΣΒ δεν είναι ένας τυχαίος σύλλογος. Το έτος 2017 συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ίδρυσή του (1917 – 2017) το οποίο τον κατατάσσει ως έναν από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της Ελλάδος και τον μεγαλύτερο, πολυπληθέστερο και με τις περισσότερες και σημαντικότερες διακρίσεις αθλητικό σύλλογο του Δήμου Βύρωνα.

Ο Αθηναϊκός Ιδρύθηκε το 1917 στην Πλάκα από τον αείμνηστο Ιωάννη Ψυχά. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΠΟ από το 1926 και αποτελεί επίσης ιδρυτικό μέλος της ΟΧΕ από το 1979 οπότε και ιδρύθηκε η Ομοσπονδία του Χάντμπολ μετά το σύντομο πέρασμά της από τα μητρώα του ΣΕΓΑΣ (1977). Από τις τάξεις του έχουν περάσει μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού και του θεάτρου όπως, ο Δημήτρης Μυράτ, ο Μάνος Κατράκης και πολλοί άλλοι.

Ο Αθηναϊκός καλλιεργεί στις μέρες μας με επιτυχία τα εξής τμήματα: Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Χόκεϊ επί πάγκου, Επιτραπέζια Αντισφαίριση και πλέον για ακόμα μια φορά το χάντμπολ.

Τα επιτεύγματα του συλλόγου στο Χάντμπολ είναι: 4 Πρωταθλήματα Ελλάδος (1 Ανδρών , 2 Γυναικών, 1 Ηλικιακών), 6 Κύπελλα Ελλάδος
(3 Ανδρών , 3 Γυναικών), ενώ έχει λάβει μέρος σε 4 τελικούς Κυπέλου Ελλάδος και έχει συμμετάσχει με επιτυχία στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, πάνω σε αυτή την ένδοξη πορεία της ιστορίας του επιθυμούμε και εμείς να συνεχίσουμε να βαδίζουμε ώστε να φέρουμε και πάλι τον Αθηναϊκό ΑΣΒ στην θέση που του ανήκει σαν μεγάλη ομάδα που είναι με γνώμονα, την καλλιέργεια αθλητικής παιδείας, αθλητικής ηθικής και ευγενούς άμιλλας σε όλους τους διαγωνιζόμενους αθλητές μας ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου.

Θέλουμε να ξαναδούμε και πάλι το κλειστό γυμναστήριο του Βύρωνα γεμάτο από παιδιά και αθλητές όπως τα παλιά καλά χρόνια να παίζουν και να συναγωνίζονται στα πλαίσια της «ευγενούς άμιλλας» και να μπορέσουμε μέσα από την διαδικασία αυτή να θαυμάσουμε τους αυριανούς Βυρωνιώτες πρωταθλητές και τα στελέχη των Εθνικών μας ομάδων.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για άλλη μια φορά για την παρουσία σας εδώ απόψε και να σας ανακοινώσουμε και επισήμως την επαναλειτουργία των τμημάτων χάντμπολ του Αθηναϊκού».

Μιχάλης Μακρόγλου (Αντιπρόεδρος και Γενικός Αρχηγός): «Για μένα είναι μια ιστορική στιγμή, γεμάτη συναίσθημα και συγκίνηση. Το να βλέπω εδώ τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους μου στο γήπεδο και όλοι μαζί να προσπαθούμε να φτιάξουμε πάλι τον Αθηναϊκό. Είναι μια τρομερή στιγμή για το ελληνικό χάντμπολ.

Ο Αθηναϊκός δεν είναι τυχαία ομάδα, έχει τεράστιες περγαμηνές και πρέπει να φανούμε αντάξιοι του ονόματός του. Πρέπει να προσπαθήσουμε με σοβαρότητα να μπορέσουμε να φτάσουμε τον Αθηναϊκό εκεί που του αξίζει και όχι στα ντουλάπια σαν παλιά βιβλία. Ο Αθηναϊκός πρέπει να υπάρχει».

Λάμπρος Ζαχάκος (μέλος Διοικούσας Επιτροπής): «Συμφωνώ με τον φίλο και παλαιό μου συμπαίκτη τον Μιχάλη. Οι γειτονιές του χάντμπολ ήταν συγκεκριμένες, ήταν ο Βύρωνας, η Φιλαδέλφεια, η Βέροια. Από αυτές τις περιοχές ξεκίνησε το χάντμπολ, ανδρώθηκε και έφερε επιτυχίες. Έγιναν κάποια λάθη από τους προηγούμενους διοικούντες και σταμάτησε να λειτουργούν τα τμήματα χάντμπολ.

Αυτό μας είχε στεναχωρήσει. Βρεθήκαμε όλοι οι παλιοί φίλοι και συμπαίκτες και είπαμε να ξαναζωντανέψουμε το χάντμπολ στον Βύρωνα και να δώσουμε την ευκαιρία να στα νέα παιδιά να γίνουν και άξιοι αθλητές και άνθρωποι».

Στέφανος Καραλής (υπεύθυνος τμήματος ανδρών): «Το 1976 μετά από προσπάθεια δικιά μου ξεκίνησε ο Αθηναϊκός. Πέρασαν πολλά χρόνια και είμαι χαρούμενος που βλέπω ότι τόσα άτομα που πέρασαν από τον Αθηναϊκό είναι εδώ ενωμένα για να ξαναφτιάξουν το χάντμπολ. Είναι συγκινητική στιγμή. Στη Γενική Συνέλευση του Αθηναϊκού είπα ότι στους κόλπους του αθλήματος λέγεται ότι η Μητρόπολη του χάντμπολ είναι η Βέροια, ε το Πατριαρχείο είναι ο Βύρωνας».

Γιάννης Βαρελτζής (προπονητής Αθηναϊκού): «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που είσαστε σήμερα εδώ. Κάνουμε ένα καινούργιο, αλλά ιδιαίτερα δυναμικό ξεκίνημα. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Σύλλογος εμπιστεύτηκε σε εμένα και τον Γιώργο Ζαχαράκη τις τεχνικές ηγεσίες των ομάδων. Πιστεύω ότι με τον Γιώργο θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να φτάσει ψηλά ο Σύλλογος».

«Αφιερωμένη η ημέρα σε αυτούς που έφυγαν από την ζωή»
Ο παλαιός αθλητής του Αθηναϊκού και ένας από τους μεγάλους σκόρερ όλων των εποχών ο Βασίλης Καζής είπε: «Πρέπει να συνδέσουμε αυτή την ημέρα και με τους ανθρώπους που έφυγαν από κοντά μας, μας έδωσαν έμπνευση να ξαναγίνουμε ομάδα, όπως είναι οι Δημητριάδης, Ξεσφίγγης, Μπούτρης, Γρίσπος, Δουρουκλάκης, Μουτσόπουλος, Μπουντρούνας, Πυθαγόρας, Ευκαρπίδης. Είναι σαν να είναι και αυτοί εδώ μαζί μας σήμερα. Τους αφιερώνουμε την σημερινή ημέρα»

Την συνέντευξη Τύπου τίμησε με την παρουσία του ο Ειδικός Γραμματέας της ΟΧΕ και Γενικός Γραμματέας της ΕΣΧΑ, Δημήτρης Σταυρακάκης, ο οποίος τόνισε: «Ο Αθηναϊκός δεν είναι μια ομάδα γειτονιάς. Είναι από τα μεγαλύτερα αθλητικά brand name της Αθήνας, που κατάφερε να παίξει με την Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ, που πήρε ευρωπαϊκό στο μπάσκετ και κατέκτησε 10 Πανελλήνιους τίτλους στο χάντμπολ. Οι εποχές έχουν αλλάξει, αναλαμβάνεται βαρύ φορτίο, σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας».

Ο Δημοσιογράφος από το γραφείο Τύπου της ΟΧΕ Νίκος Σωτηρίου επεσήμανε: «Έχω μια συγκίνηση, όλοι αυτοί που μας περιβάλλουν, είναι οι σκαπανείς του αθλήματος. Το χάντμπολ ήταν… ανάπηρο χωρίς τον Αθηναϊκό. Θέλω να πω και δύο λόγια για τον Στέφανο Καραλή. Έχει δώσει και την ζωή του για τον Αθηναϊκό, είναι ο μεγαλύτερος οσιομάρτυρας στο άθλημα».

Πηγή: gazzetta.gr