Η μοτοσυκλέτα του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας προετοιμάζεται για διεθνή διαγωνισμό

H TEICM Racing Team είναι μια ομάδα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στις Σέρρες που συστάθηκε το 2016 και αγαπά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στόχος της είναι η μελέτη και η κατασκευή μίας μονοκύλινδρης μοτοσυκλέτας, για τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό τουρνουά FIM Supermono Cup 2017.

1

Η ιστορία της ομάδας ξεκινάει τον Ιούνιο του 2014 όταν ο Αλέξανδρος Μαΐδης είχε την ιδέα να κατασκευάσει μία μοτοσυκλέτα στα πλαίσια πτυχιακής εργασίας του. Σήμερα, το Project Talos, όπως ονομάζεται, είναι μία πλήρως λειτουργική μηχανή με παρουσία σε διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, έχει λάβει θετικές κριτικές από τον εγχώριο αλλά και τον διεθνή τύπο.

2

Στόχος της ομάδας αποτελεί η κατασκευή από την αρχή μιας νέας μοτοσυκλέτας που να είναι ανταγωνιστική αλλά και να εφαρμόζει καινοτομίες. Για τη συμμετοχή της στο τουρνουά FIM Supermono Cup 2017 η ομάδα έχει ως πρώτο στόχο την ολοκλήρωση του πρώτου αγώνα και στη συνέχεια, ανάλογα με τη στήριξη και την πορεία που θα έχει να επιδιώξει την ανάδειξη του Ιδρύματός της αλλά και της Ελλάδας στο διεθνή διαγωνισμό.




Πηγή: automoto.com.gr