Η 11άδα του Euro 2000 είχε ΜΟΝΟ παικταράδες!

Την περασμένη Δευτέρα η UEFA ανακοίνωσε την καλύτερη 11άδα του Euro 2016. Ενός Euro που έγινε για πρώτη φορά με τη συμμετοχή 24ων ομάδων, ενός Euro που εθνικές όπως της Ισλανδίας, της Ουαλίας και της Β.Ιρλανδίας, μπήκαν σφήνα στις παραδοσιακές δυνάμεις της ηπείρου.

Ξέχωρα από την οικονομική επιτυχία του εγχειρήματος, δημιουργήθηκε η εντύπωση πως η διοργάνωση απέτυχε… αγωνιστικά. Διότι έλειψε το υψηλού επιπέδου θέαμα, τα γκολ κυρίως, έλειψαν τα αστέρια παγκόσμιου βεληνεκούς και τον πρώτο λόγο είχαν οι προπονητές με τις τακτικές τους. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Φερνάντο Σάντος.

Κοντά ή μακριά από την αλήθεια, είναι γεγονός πως γυρνώντας το χρόνο πίσω, 16 χρόνια όχι πολλά, θα παρατηρήσουμε πως στην καλύτερη 11άδα του Euro 2000 συνυπήρξαν 11 παικταράδες της τότε εποχής. Ο καθένας στο αντικείμενό του, αλλά όλοι τους ένας προς έναν. Από πού να το πιάσεις και πού να τ’ αφήσεις…

Στο τέρμα ήταν ο Φραντσέσκο Τόλντο, στην άμυνα οι Λιλιάν Τιράμ, Φάμπιο Καναβάρο, Λοράν Μπλαν και Πάολο Μαλντίνι, τη μεσαία γραμμή συνέθεταν οι Πατρίκ Βιεϊρά, Έντγκαρ Ντάβιντς, Λουίς Φίγκο και Ζινεντίν Ζιντάν, ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν οι Φραντσέσκο Τότι και Πάτρικ Κλάιφερτ!

 

Τοποθετώντας τους αστέρες του παρελθόντος δίπλα στους τωρινούς η ζυγαριά έγειρε… Ίσως γιατί εκείνοι ήταν ήδη φτασμένοι, τη στιγμή που οι περισσότεροι του Euro 2016 τώρα προσπαθούν να χτίσουν την καριέρα τους.

Κάντε τη σύγκριση:

Τόλντο – Ρούι Πατρίσιο

Τιράμ – Κίμιχ

Καναβάρο – Μπόατενγκ

Μπλαν – Πέπε

Μαλντίνι – Γκερέιρο

Βιεϊρά – Κρος

Ντάβιντς – Άλεν

Φίγκο – Παγέ

Ζιντάν – Ράμσεϊ

Τότι – Γκριεζμάν

Κλάιφερτ – Ρονάλντο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο ΜVP και η 11άδα του Euro 2016
Δεν ψηφίστηκε του Σατσίρι ως το καλύτερο γκολ του Euro

Πηγή: contra.gr