Η 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος Handball Premier

Στη Βέροια θα διεξαχθεί το σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας με τον Φίλιππο να υποδέχεται τον Διομήδη Άργους

Πιο αναλυτικά
ΑΕΚ- ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (16:00)
Στο κλειστό του Καματερού η ιδιαίτερα φορμαρισμένη ΑΕΚ που προέρχεται από σπουδαία νίκη επί του Δούκα, θα αντιμετωπίσει τον Άρη Νίκαιας. Η ομάδα του Πειραιά είναι η μοναδική χωρίς βαθμό στο πρωτάθλημα.
«Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε να κερδίσουμε αυτό το ματς. Θεωρητικά είναι ένα από τα εύκολα παιχνίδια, αλλά αν δεν είμαστε σοβαροί κινδυνεύουμε να βρεθούμε προ εκπλήξεως. Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν για την δουλειά μας. Στην αρχή της χρονιάς ακούγαμε διάφορα, όπως ότι η ΑΕΚ θα είναι στην 5η- 6η θέση και πιο κάτω. Εμείς σαν μεταξύ μας είχαμε πίστη ότι μπορούμε να μπούμε στην πρώτη τετράδα των πλέι οφ. Αυτός ήταν ρεαλιστικός στόχος. Μέχρι στιγμής μας πάνε όλα ευνοϊκά, έχοντας βγάλει και ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα.
Η λογική λέει πως όταν θα μπούμε στο ΟΑΚΑ θα είμαστε σε ακόμα καλύτερο επίπεδο. Θα έχουμε και άλλη ψυχολογία με την είσοδό μας σε ένα καινούργιο ουσιαστικά γήπεδο», σχολίασε ο αριστερός εξτρέμ της ΑΕΚ Διονύσης Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Άρη Τάκης Μελετάκος είπε: «Ξέρουμε ότι παίζουμε με μία φορμαρισμένη ομάδα. Περιμέναμε να έχουμε κάποιους βαθμούς έως τώρα κάτι που δεν έχει συμβεί. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το έργο μας από εδώ και πέρα. Θα προσπαθήσουμε σε κάθε ματς για το καλύτερο».

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (18:00)
Στο Φιλίππειο της Βέροιας, ο Φίλιππος μία εβδομάδα μετά την μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Διομήδη σε ένα πολύ κρίσιμο ματς για την τετράδα των πλέι οφ.
Οι δύο ομάδες ήταν φιναλίστ του πρωταθλήματος πέρσι, αλλά έχουν χάσει σημαντικό μέρος της δυναμικής τους.
Η παράδοση είναι μοιρασμένη, αφού σε 15 παιχνίδια στη Βέροια, ο Φίλιππος έχει 8 νίκες -με την τελευταία πέρσι στον 2ο τελικό του πρωταθλήματος- και ο Διομήδης έχει φύγει 7 φορές με το «διπλό».
«Περιμένω να σταθεροποιήσουμε την απόδοση μας. Να αντιδράσουμε σωστά στις δύσκολες καταστάσεις, βρίσκοντας τις κατάλληλες λύσεις για να διασπάσουμε την άμυνα του Διομήδη. Θέλουμε την νίκη για να έχουν αξία και οι δύο βαθμοί στον ΠΑΟΚ. Ελπίζω αυτή η επιτυχία να είναι εφαλτήριο για νέες επιτυχίες. Πάντα τα παιχνίδια Φιλίππου και Διομήδη έχουν ιδιαίτερο βάρος, παρά το γεγονός ότι οι ομάδες είναι διαφορετικές σε σχέση με πέρσι», σχολίασε ο τεχνικός του Φιλίππου Στέλιος Σεϊρεκίδης που δεν ξέρει αν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Στέφανο Μιχαηλίδη, ο οποίος ταλαιπωρείται από θλάση.
Από την πλευρά του Διομήδη ο πλέι μέικερ Ιούλιος Αργυρού είπε: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον νταμπλούχο της περσινής περιόδου. Προσωπικά εγώ το βλέπω σαν μια πρόκληση, όπου πάμε να αντιμετωπίσουμε την ομάδα που πέρσι μας πήρε το Πρωτάθλημα στην έδρα μας. Παρά το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες είναι καινούργιες με πολλά νέα πρόσωπα, θα είναι ένα ανταγωνιστικό και αμφίρροπο παιχνίδι. Ο Φίλιππος είναι ανεβασμένος μετά το διπλό που πήρε στον ΠΑΟΚ, αλλά και εμείς είμαστε αρκετά ανεβασμένοι μετά τις τρείς συνεχόμενές μας νίκες. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και προετοιμαζόμαστε να πάμε για την τέταρτη νίκη».

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ- ΠΑΟΚ (27/11, 16:00)
Την Κυριακή στο «Σπίτι του Χάντμπολ», η μαχητική ΑΕΣΧ Πυλαίας θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ που προέρχεται από ήττα- σοκ με τον Φίλιππο, αλλά και την απώλεια βαθμού από τον Πανελλήνιο.

Ο πίβοτ της ΑΕΣΧ Πυλαίας Γιώργος Αλμπάνης σχολίασε: «Η ομάδα πρέπει να συνέλθει μετά την κακή εμφάνιση στην Έδεσσα. Έχουμε αφήσει πίσω μας αυτό το ματς και κοιτάμε το επόμενο με τον ΠΑΟΚ. Θα είναι πολύ δύσκολο γιατί ο ΠΑΟΚ συγκαταλέγεται στα φαβορί για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Εμείς έχουμε δείξει ότι παλεύουμε όλα τα ματς, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και θα διεκδικήσουμε ότι πιθανότητες μας αναλογούν».
Ο αριστερός ίντερ του «δικεφάλου» Απόστολος Παλάσκας επεσήμανε: «Μετά την απρόσμενη ήττα από τον Φίλιππο, έχουμε συσπειρωθεί. Πρέπει να κερδίσουμε την Πυλαία που είναι αξιόλογη ομάδα. Μας πόνεσαν τα δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα. Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλα τα ματς μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου γιατί δεν έχουμε άλλα περιθώρια για απώλειες».

ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ- ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (27/11, 17:00)
Την Κυριακή στις Συκιές ο Φοίβος Συκεών υποδέχεται τον Αερωπό Έδεσσας με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στους 4 πόντους. Η ομάδα της Έδεσσας προέρχεται από δύο σερί νίκες, ενώ ο Φοίβος επικράτησε στην έδρα του Άρη Νίκαιας.
«Η βαθμολογία δεν ξέρω αν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του Αερωπού. Για εμάς μετά το «διπλό» στην έδρα του Άρη Νίκαιας η ψυχολογία είναι καλύτερη. Ο Αερωπός είναι ενισχυμένος με τον ξένο περιφερειακό που πήρε. Νομίζω ο νικητής θα έχει πλεονέκτημα για την συνέχεια. Θα κερδίσει ο πιο πειθαρχημένος», τόνισε ο προπονητής του Φοίβου Δημήτρης Πελεκίδης.
Από την πλευρά του Αερωπού ο Γιάννης Πηλαλίδης είπε: «Περιμένουμε ένα ντέρμπι. Πρέπει να κρατήσουμε την ίδια συνταγή που είχαμε με Φίλιππο και ΑΕΣΧ Πυλαίας. Η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα νικήσει. Σίγουρα έχει αντιστραφεί το κλίμα και έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ψυχολογία μετά τα θετικά αποτελέσματα».

Βαθμολογία (σε 8 ματς)
Ομάδα Βαθμοί Γκολ
1. ΙΕΚ ΞΥΝΗ 14 210-181
2. ΑΕΚ 13 239-199
3. ΠΑΟΚ 11 221-180
4. ΑΣΕ Δούκα 10 180-187
—————————————–
5. Διομήδης Άργους 10 197-181
6. Πανελλήνιος 10 174-167
7. Φίλιππος Βέροιας 9 194-182
8. Σεριφάτο Αιγίου 6 220-235
9. ΑΕΣΧ Πυλαίας 5 190-226
10. Αερωπός Έδεσσας 4 206-211
——————————————
11. Φοίβος Συκεών 4 168-190
12. Αρης Νίκαιας 0 196-226

Πηγή: gazzetta.gr