Η BMW συνδέει ψηφιακά αυτοκίνητο και οδηγό με το BMW Connected

P90228155_lowRes_bmw-connected-07-201

Η BMW συνδέει τον οδηγό με το όχημα εδώ και αρκετά χρόνια μέσω του ConnectedDrive. Με το λανσάρισμα του BMW Connected τον Αύγουστο σε επίλεκτες ευρωπαϊκές αγορές, η BMW θέλει να προσφέρει μία ολοκληρωμένη ψηφιακή φιλοσοφία για μία συνολική εμπειρία υπηρεσιών, που καλύπτει όλους τους τομείς της προσωπικής μετακίνησης. Με βάση την ευέλικτη πλατφόρμα Open Mobility Cloud, το BMW Connected ενσωματώνει το όχημα στην ψηφιακή ζωή του χρήστη μέσω πολλαπλών σημείων αφής όπως ένα iPhone ή Apple Watch. Η πρώτη έκδοση του BMW Connected εστιάζει πρωτίστως στη διαχείριση του ταξιδιού με ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες που σχεδιάστηκαν για να απλουστεύσουν τον καθημερινό προγραμματισμό διαδρομών και ραντεβού.

P90228151_lowRes_bmw-connected-07-201

Το BMW Connected είναι ένας ψηφιακός σύντροφος που προσφέρεται με τη μορφή εφαρμογής και συνδυάζει διάφορες λειτουργίες για τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης. Αφού ο χρήστης δημιουργήσει ένα λογαριασμό στο ConnectedDrive και ολοκληρώσει μία σύντομη online διαδικασία εγγραφής, μπορεί να δημιουργήσει το δικό του προφίλ στο BMW Connected γρήγορα και εύκολα. Από εκεί και πέρα, το BMW Connected – που αρχικά είναι διαθέσιμο για χρήστες Apple iPhone – ανιχνεύει όλες τις σχετικές με τη μετακίνηση πληροφορίες, όπως διευθύνσεις και χρόνους άφιξης που περιέχονται σε καταχωρήσεις του ημερολογίου και ειδοποιεί τον οδηγό σχετικά με την ιδανική ώρα αναχώρησης για άφιξη στον προορισμό με ακρίβεια σύμφωνα με πληροφορίες από δελτία κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο.

P90228149_lowRes_bmw-connected-07-201

Επίσης, η λειτουργία “Personal Learned Destinations” αναγνωρίζει τοποθεσίες στις οποίες ταξιδεύει τακτικά ο χρήστης και τις αποθηκεύει αυτόματα ως επιθυμητούς προορισμούς, με δυνατότητα πρόσβασης με ένα κλικ εάν χρειαστεί.  Συμπληρωματικά, το BMW Connected προσφέρει τη δυνατότητα αναγνώρισης προσωπικών «μοντέλων» μετακίνησης, όπως η καθημερινή διαδρομή στο σπίτι από τη δουλειά. Εάν, για παράδειγμα, λόγω ασυνήθιστων κυκλοφοριακών συνθηκών προβλέπεται καθυστερημένη άφιξη, το BMW Connected αναλαμβάνει δράση προειδοποιώντας το χρήστη και υποδεικνύοντας την ώρα αναχώρησης που έχει υπολογίσει ώστε να φτάσει στο σπίτι τη συνήθη ώρα.

P90228147_lowRes_bmw-connected-07-201

Στην καρδιά της φιλοσοφίας BMW Connected βρίσκεται μία ευέλικτη αρχιτεκτονική υπηρεσιών – το Open Mobility Cloud. Αυτή η πλατφόρμα βασίζεται στο Microsoft Azure και επεξεργάζεται δεδομένα και πληροφορίες από όλα τα είδη διαφορετικών πηγών. Με ατού τις δυνατότητες μηχανικής μάθησης και ανάλυσης δεδομένων, αποτελεί τη βάση για εξατομίκευση και προσανατολισμό πλαισίου των υπηρεσιών BMW Connected.




Πηγή: automoto.com.gr