Ιστορική άνοδος για το Σεριφάτο!

H αναστολή λειτουργίας του Ποσειδώνα Λουτρακίου άφησε μια θέση ανοιχτή για την πρώτη κατηγορία του ελληνικού χάντμπολ. Το Σεριφάτο με τον Γ.Σ Δράμας αναμετρήθηκαν στο ΔΑΚ Κατερίνης και η ομάδα του Αιγίου κατάφερε να γράψει ιστορία, εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά συμμετοχή στη Handball Premier!

Η Δράμα ήταν ανταγωνιστική μέχρι το τέλος και κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση ενός γκολ (28-27). Ωστόσο, με ένα εξαιρετικό 5-0 σερί το Σεριφάτο προηγήθηκε με 33-27, κλειδώνοντας τη νίκη. Η διαχείριση στα τελευταία λεπτά ήταν εκείνη που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Αιγίου!

Oι δηλώσεις

Κώστας Χατζηκωνσταντίνου (Σεριφάτο Αιγίου: «Κρατάμε εκτός από την άνοδο, ότι έχουμε προσωπικότητες, αλλά χρειαζόμαστε ακόμα δουλειά μέσα στο γήπεδο. Το είχα ξαναπεί ότι δεν έχουμε βρει ακόμα χημεία. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που είχε πράγματα να δείξει. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, κλείσαμε την άμυνα, βοήθησαν και οι τερματοφύλακες. Είχαμε άγχος και ο τίτλος του φαβορί επέδρασε αρνητικά στην απόδοση μας. Τώρα πρώτος στόχος είναι η παραμονή, υπάρχει η σκέψη για προσθήκη δεύτερου ξένου. Έχουμε δύο εβδομάδες να προετοιμαστούμε. Αυτή η ομάδα μπορεί και έχει τις δυνατότητες να σταθεί στην κατηγορία. Τόσο η διοίκηση, όσο και ο κόσμος του Αιγίου μας στηρίζουν».

Σάββας Δεμερτζίδης (προπονητής Δράμας 1986): «Στα τελευταία δέκα λεπτά χαλάσαμε την προσπάθεια μας. Κάναμε εύκολα λάθη, δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Δώσαμε εύκολες μπάλες στον αντίπαλο. Νομίζω ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο, δεν είναι ότι δεν είχαμε δυνάμεις, απλά θόλωσε το μυαλό μας. Συγχαρητήρια στο Σεριφάτο, κέρδισε δίκαια, αλλά πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στους αθλητές μου, διότι πραγματικά προσπάθησαν πολύ».

ΣΕΡΙΦΑΤΟ ΑΙΓΙΟΥ- ΧΙΛΙΩΤΗΣ ΔΡΑΜΑ 1986 33-28

Τα πεντάλεπτα: 3-2, 6-4, 8-8, 10-9, 13-10, 16-15 (ημχ.), 19-18, 21-23, 22-23, 27-26, 29-27, 33-28
ΣΕΡΙΦΑΤΟ (Κώστας Χατζηκωνσταντίνου): Νομικός 5, Τσεύλικος, Φάμπατς 2, Μούγιτς 8, Στούμπης 3, Ξηρός, Μανούσος, Στόσιτς 9, Μαγκαφουράκης 1, Κολοκυθάς, Αναγνώστου, Μπεκιάρης, Ζάτσε, Χατζηκωνσταντίνου 3, Γιούπης, Βασιλειάδης 2.
ΔΡΑΜΑ (Σάββας Δεμερτζίδης): Σιδηρόπουλος, Παπάζογλου, Χαϊτίδης 1, Κοτσαμαρίκογλου 4, Αντριέφσκι 2, Ιακωβίδης 7, Βαλαβάνης 5, Κουρτίδης 2, Τσιτσίγκος, Θωμίδης 1, Σπέντζος 5, Φραγκούλης, Κοβογλανίδης, Κουρουτζίδης 1, Ζάμπας, Γιαννακόπουλος.
Διαιτητές: Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Παρατηρητής: Μπεμπέτσος
Δίλεπτα: 3-4, Πέναλτι: 3/3-2/4

Πηγή: gazzetta.gr