«Λύγισε» εντός έδρας η Νικόπολη από τον Π.Σ. Ευκαρπίας

Εντός έδρας ήττα με αντίπαλο τον ΠΣ Ευκαρπίας γνώρισε ο ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας, στο πλαίσιο της 14ηςαγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ’ Εθνικής (3ος Όμιλος).

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να επιβάλουν το ρυθμό τους σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, «εγκλωβίστηκαν» στην «κλειστή άμυνα» των φιλοξενουμένων και ηττήθηκαν από μία ομάδα που άξιζε το «διπλό», ήταν συγκεντρωμένη και στα 40 λεπτά του αγώνα και εκμεταλλεύτηκε στο 100% τα δυνατά της «όπλα».

IMG 0244

Στους γηπεδούχους «στοίχισε» η απουσία στο μεγαλύτερο μέρος του ματς του Μπάλλα, ο οποίος ταλαιπωρούνταν από μία γαστρεντερίτιδα και η χαρακτηριστική αστοχία έξω από τη γραμμή των τριών πόντων, ένα στοιχείο που δίνει extra ενέργεια στις νίκες της Νικόπολης.

Στο πρώτο δεκάλεπτο και με τον Μπάλλα απόντα, η Νικόπολη στήριξε το επιθετικό της παιχνίδι στον Μακρόπουλο, ο οποίος μαζί με τον Βαγενά (6 πόντους) δημιουργούσαν προβληματικές καταστάσεις για την Ευκαρπία. Η ομάδα της Μακεδονίας όμως επέβαλε ένα αργό tempo με πολλές επαφές και παιχνίδι 5 εναντίον 5 και το τελικό σκορ του δεκαλέπτου ήταν 19-20.

IMG 0280

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Νικόπολη συνέχισε να μην μπορεί να βρει τα «πατήματά» της και τις συνεργασίες εκείνες που στην επίθεση θα της δώσει το «ξέσπασμα» εκείνο για να πάρει τη διαφορά που θα της φέρει πλεονέκτημα νίκης. Ο Νίκας έδωσε πολύτιμες βοήθειες στον Μακρόπουλο στην επίθεση με το σκορ ημιχρόνου να φανερώνει ένα ντέρμπι μέχρι εκείνη την ώρα (32-31).

IMG 0247

Η ανάπαυλα του ημιχρόνου θα περίμενε κάποιος πως θα έδινε την ηρεμία στη Νικόπολη για να μπει δυνατά στο ματς, ωστόσο το momentum ήταν υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας. Ο 18χρονος Γαϊτάνης έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο οργανωτικό κομμάτι, αλλά και στο σκορ και έδωσε «μαξιλαράκι» στην ομάδα του 2’10’’ πριν τη λήξη του δεκαλέπτου (42-49). Ένα τρίποντο του Βενετίδη διαμόρφωσε το σκορ δεκαλέπτου (44-52).

IMG 0278

Το τέταρτο δεκάλεπτο φάνηκε στην αρχή του πως θα φέρει την ανατροπή του σκορ για τη Νικόπολη. Ο κόσμος «μπήκε» στο ματς δίνοντας ενέργεια στη γηπεδούχο ομάδα, η οποία με 3ποντο του Πολίτη και «γκολ-φάουλ» του Μακρόπουλου έφερε το σκορ στο 50-52, 8’00’’ πριν τη λήξη.

IMG 0302

Ωστόσο κάπου εκεί οι «κιτρινόμαυροι» «έσβησαν» επιθετικά για ένα πεντάλεπτο. Ο Γκαβέζος έδωσε τις λύσεις στην επίθεση, το σκορ έγινε 50-58 στα 3’13’’ και κάπου εκεί η Νικόπολη δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο παρά τα 3ποντα των Βαγενά και Νίκα. Τελικό σκορ 56-62.

Διαιτητές: Κατωτικίδης – Τσίρογλου

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 32-31, 44-52, 56-62

ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας (Παπίρης): Βαγενάς 11, Αργυρός, Κιτσαντάς, Τσιτσώνης 1, Ροντογιάννης 3, Πολίτης 5, Παπαμιχαήλ 6, Βαβέτσης, Νίκας 10, Μακρόπουλος 20, Αγραπιδάκης, Μπάλλας.

ΠΣ Ευκαρπίας (Δαδαλάς): Ψευτογκάς 2, Σιδηρόπουλος, Κολότσιος 8, Θεοδωρόπουλος, Κοσμίδης, Πούλιος, Γαϊτάνης 7, Χολέβας 12, Βενετίδης 7, Απιδόπουλος 6, Ουλουσίδης 1, Γκαβέζος 19.

πηγή: atpreveza.gr