“Μικρή χώρα με μεγάλη ψυχή”

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλίου:

Παύλος Καγιαλής: “Ηταν ένα όνειρο ζωής πολλών ετών. Εχουμε αφήσει οικογένειες σπίτια, για να τα καταφέρουμε. Αυτό το χάλκινο μετάλλιο ήρθε έπειτα από μεγάλη προσπάθεια και θυσίες οκτώ χρόνων”.

Για την επόμενη μέρα:

Παύλος Καγιαλής: “Τελείωσε ένας κύκλος, ανοίγει ένας άλλος. Εχουμε μάθει από τις δυσκολίες να σηκωνόμαστε. Ολα ξεχνιούνται. Οι κακές στιγμές είναι πιο πολλές από τις καλές, αλλά με ένα μαγικό τρόπο ξεχνιούνται. Μένουν μόνο οι καλές τελικά”.

Παναγιώτης Μάντης: “Μας έφερε τον άνεμο που θέλαμε, το αποτέλεσμα που επιθυμούσαμε. Ηταν μια προσπάθεια χρόνων, όπως είπε και ο Παύλος. Ανυπομονούμε να ανεβούμε στο βάθρο”.

Για το αν είναι πικραμένοι που δεν κατάφεραν να κατακτήσουν το χρυσό ή το ασημένιο στη medal race:

Παναγιώτης Μάντης: “Νομίζω ότι η τριάδα που έπαιζε για τα μετάλλια, δεν θα μπορούσε να είναι πιο διακεκριμένη. Και βρέθηκαν οι πιο άξιοι σε αυτή τη θέση. Το πλήρωμα που τερμάτισε πρώτο έχει οκτώ παγκόσμια συν ένα χρυσό ολυμπιακό και άλλα οκτώ παγκόσμια έχει το άλλο. Η μάχη ήταν τρομερή, θα θέλαμε και το ασημένιο και το χρυσό, όμως ο στόχος επιτεύχθηκε. Θέλαμε να είμαστε στα μετάλλια, φροντίσαμε την τελευταία μέρα να μπούμε πολύ αποφασιστικά, να μην αφήσουμε περιθώριο στους υπόλοιπους, κλείσαμε την πόρτα πίσω μας και εξασφαλίσαμε το μετάλλιο από νωρίς”.

Για τη medal race και την κόντρα με τους Αυστραλούς για τη δεύτερη θέση:

Παναγιώτης Μάντης: “Δεν είχε νόημα να κοιτάξουμε άλλα σκάφη, το χρυσό δεν παιζόταν από τη στιγμή που οι Κροάτες άρχισαν καλύτερα. Μετά κοιτάζαμε με τους Αυστραλούς ποιος θα περάσει ποιόν”.

Για το πού αφιερώνουν το χάλκινο μετάλλιο:

Παναγιώτης Μάντης: “Σε όλους όσους έχουν κάνει υπομονή με την απουσία μας και μας έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια”.

Παύλος Καγιαλής: “Σε όλους τους Ελληνες. Καταλαβαίνουμε ότι είμαστε μια μικρή χώρα με μεγάλη ψυχή και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Ερχόμαστε πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Για τη στήριξη από την πρώην Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου:

Παναγιώτης Μάντης: “Είναι δίπλα μας, μας αγαπάει και την αγαπάμε. Είναι εδώ. Δίπλα μας ήταν και ο Τάσος Μπουντούρης και ο Νίκος Κακλαμανάνης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η μεγάλη μάχη στη κούρσα μεταλλίου των Μάντη-Καγιαλή
Χάλκινο μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα οι Μάντης – Καγιαλής!

Πηγή: contra.gr