Νέα συλλεκτική έκδοση “Competition Edition” για την BMW M5!

Η 5άρα σε άλλο επίπεδο!

Η BMW M Division έχει δημιουργήσει μία αποκλειστική έκδοση του παγκοσμίως επιτυχημένου σεντάν υψηλών επιδόσεων, που αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στην τρέχουσα γκάμα BMW M5.

P90226976_highRes_the-bmw-m5-competiti

Με κινητήρια ισχύ αυξημένη στους 600 ίππους και μέγιστη ροπή 700 Nm, η BMW M5 “Competition Edition” κατατάσσεται ανάμεσα στα ισχυρότερα μοντέλα της BMW.

P90226974_highRes_the-bmw-m5-competiti

Η BMW M5 “Competition Edition”, διατίθεται με κιβώτιο Μ διπλού συμπλέκτη με Drivelogic στο βασικό εξοπλισμό της και επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9 δεύτερα, σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρείας.

P90226975_highRes_the-bmw-m5-competiti

Το πακέτο εξοπλισμού Competition τώρα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χαμήλωμα του αμαξώματος κατά 10 χλστ. και σκληρότερα ελατήρια, αμορτισέρ και αντιστρεπτικές δοκούς. Σε συνδυασμό με το διαφορετικό «σετάρισμα», η ειδική ρύθμιση ελέγχου για το διαφορικό Active M που τοποθετείται στάνταρ σε όλα τα μοντέλα BMW M5 διασφαλίζει την καλύτερη πρόσφυση. Επιπλέον, το σύστημα διεύθυνσης με λειτουργία Servotronic ειδική για Μ διαθέτει πιο άμεση χαρτογράφηση ελέγχου, παρέχοντας στον οδηγό πιο ακριβή απόκριση και βελτιώνοντας περαιτέρω την ευελιξία του αυτοκινήτου στις στροφές.

P90226977_highRes_the-bmw-m5-competiti

Το M Dynamic Mode του συστήματος ελέγχου ευστάθειας DSC (Dynamic Stability Control) είναι καλύτερα εναρμονισμένο με τα πολύ σπορ χαρακτηριστικά. Σαν αποτέλεσμα, η BMW M5 “Competition Edition” εγγυάται δυναμική συμπεριφορά Μ κορυφαίου επιπέδου στην καθημερινή κυκλοφορία και στην αγωνιστική πίστα, κυρίως σε συνδυασμό με το προαιρετικό σύστημα κεραμικών-carbon φρένων Μ. Η παραγωγή της συγκεκριμένης έκδοσης είναι περιορισμένη και ανέρχεται σε μόλις 200 οχήματα.

Πηγή: automoto.com.gr