Νίκη Λευκάδας: Νίκη πρόκριση στα προημιτελικά

Την άνετη επικράτησή της απέναντι στη Τερψιθέα Γλυφάδας με 89-52 και παράλληλα τη πρόκριση για τους 8 του κυπέλλου, πανηγύρισε η Νίκη Λευκάδας. Εκεί θα βρει απέναντί της τον Παναθηναϊκό.

Η γηπεδούχος ομάδα δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία σε αυτόν τον αγώνα. Ίσως το μόνο σημείο που οι φιλοξενούμενες πίστεψαν ότι μπορούσαν να πάρουν κάτι από αυτό το παιχνίδι, ήταν το τελευταίο λεπτό της πρώτης περιόδου όταν από το -11(19-8) που βρέθηκαν μείωσαν στους 7(19-12) στη λήξη του δεκαλέπτου. Ένα δεκάλεπτο βέβαια που τα κορίτσια του Κου Δουβίτσα ήταν σαφώς καλύτερες.

Παρά το ότι οι φιλοξενούμενες πλησίασαν στο τέλος της πρώτης περιόδου κι έδειχναν σημάδια ανάκαμψης, οι αθλήτριες της Νίκης ανέβασαν στροφές κι έκαναν ουσιαστικά το τέλειο δεκάλεπτο. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να εκτοξευτεί η διαφορά στους 34 πόντους (55-21) στο τέλος της περιόδου.

Η ομάδα της Νίκης στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο, αν και σε κάποια διαστήματα έδειχνε να χαλαρώνει, και η διαφορά ήταν σταθερά πάνω από τους 30 πόντους. Η διαφορά δυναμικότητας φαινόταν ξεκάθαρα στο παρκέ και η Τρίτη περίοδος έκλεισε με το σκορ στο 69-38.

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού έμοιαζε αδύνατον να αλλάξει κάτι. Η διαφορά στο σκορ ήταν τέτοια που ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο απλά περίμενε το τέλος του αγώνα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 89-52 και δείχνει πως η Νίκη Λευκάδας έκανε έναν υγιεινό περίπατο παίρνοντας τη πρόκριση για την οχτάδα του κυπέλλου, εκεί που όπως είπαμε τη περιμένει από χθες ο Παναθηναϊκός.

Στο περιθώριο της αναμέτρησης ο δήμαρχος Λευκάδας Κος Δρακονταειδής βράβευσε την πρώην αρχηγό της Νίκης, Δήμητρα Κρητικού, για τη προσφορά της στην ομάδα αλλά και στον αθλητισμό της Λευκάδας.

Δεκάλεπτα: 19-12, 55-21, 69-38, 89-52

Διαιτητές: Κατωτικίδης-Παπανικολάου

ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Δουβίτσας-Ροντογιάννης): Χαιριστανίδου 14, Τελίδου 20(6), Στάρα 11, Μπράουν 21(2), Αρώνη, Γούναρη 9(1), Ψυχογιού 8(1), Γράψα, Παπαδοπούλου, Λογοθέτη, Μάκου, Δεληγιάννη 6.

ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δαμαλής-Χρηστίδης): Μπιτζανάκη Α. 1, Βαλέτα 2, Μπιτζανάκη Ε., Ντεσρός 11, Χάουαρντ 13, Μπάμπη 3(1), Θεοδοσίου 2, Σπηλιώτη 18(2), Τζάρου 2.

πηγή: lefkadapress.gr