«Να προβιβαστούν και οι δεύτεροι»

Αναδιάρθρωση στη Football League ζητά η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Άρτας, ενόψει της τεχνικής γενικής συνέλευσης.

Οι Ηπειρώτες, μέσω ανακοίνωσής τους, προτείνουν η Β’ Εθνική να διεξάγεται σε δύο διαφορετικούς ομίλους, ενώ τις θέσεις των ομάδων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, ζητούν να τις καταλάβουν οι δευτεραθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής.

Αναλυτικά:

«Ενόψει της Τακτικής γενικής συνέλευσης των Ενώσεων – Μελών της Ε.Π.Ο της 30 Ιουνίου θα θέλαμε να τεθεί και το θέμα της αναδιάρθρωσης της FOOTBALL LEAGUE.

Από την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 η Γ Εθνική Ερασιτεχνική θα διεξάγεται με απόφαση της ομοσπονδίας με 8 ομίλους με πολύ στενά γεωγραφικά κριτήρια εκτός βεβαίως από τον όμιλο των νησιών και της Κρήτης όπου αυτονόητα οι χιλιομετρικές αποστάσεις και το κόστος μετακινήσεων είναι οικονομικά δυσβάστακτα για τις ομάδες.

Πλέον μετά από αυτήν την αλλαγή είναι καλύτερο και από πλευρά ανταγωνισμού και από πλευρά εξόδων μετακινήσεων το πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE να διεξαχθεί σε 2 ομίλους .

Είναι όπως όλοι καταλαβαίνουμε αναγκαίο να αναπληρωθούν και οι θέσεις των ομάδων που δεν αντέχουν πλέον να αγωνιστούν σε αυτήν την κατηγορία από τις δεύτερες ομάδες των ομίλων της Γ Εθνική Ερασιτεχνικής ακόμα και από τις τρίτες ομάδες της κατάταξης εφόσον χρειαστεί αφού ένα πανελλαδικό πρωτάθλημα όπου καλύπτεται τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση και τοποθετείτε και σε δελτία ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ είναι καλύτερο για το κοινωνικό αθλητικό γίγνεσθαι να διεξαχθεί με περισσότερες ομάδες παρά ένα πρωτάθλημα [παρωδία με 14-15 ομάδες που μπορεί κατά την διάρκεια της χρονιάς να γίνουν και λιγότερες] και με υποβιβασμό ενός – δυο ομάδων όπου θα έχει χάσει το ενδιαφέρον από τους πρώτους μήνες του χειμώνα .

Μην διστάζετε σε καμία περίπτωση να προχωρήσετε σε αυτήν την καινοτομία που ειδικά στην επαρχία θα επαναφέρει το αθλητικό κοινό στα γήπεδα και θα έχει τεράστιο όφελος για ποδοσφαιριστές – ενώσεις και την ομοσπονδία».