Οι συμμετοχές κρίνουν τον αριθμό ομίλων

Οι σκέψεις της ΕΠΟ σχετικά με το νέο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Επίσημες ανακοινώσεις δεν υπάρχουν για την ώρα, ωστόσο, στην ΕΠΟ έχουν ήδη λάβει κάποιες αποφάσεις σχετικά με το Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για τη σεζόν 2018-19. Η βασικότερη εξ αυτών έχει να κάνει με τη σέντρα του νέου Πρωταθλήματος, η οποία ορίστηκε για τις 23 Σεπτεμβρίου. Σε ό,τι αφορά τη δομή του νέου Πρωταθλήματος δεν θα υπάρξουν αλλαγές.

Και τη νέα χρονιά η Γ’ Εθνική θα διεξαχθεί σε οκτώ ομίλους και ακολούθως, όπως και φέτος, θα γίνουν μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών για την άνοδο στη Football League. Μοναδική περίπτωση να γίνει το Πρωτάθλημα σε λιγότερους από οκτώ ομίλους είναι υπάρξει μεγάλος αριθμός ομάδων που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή.

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής θα είναι η 7η Αυγούστου. Σε περίπτωση που κάποια από τις πρωταθλήτριες των κατά τόπους ΕΠΣ δεν δηλώσουν συμμετοχή, ο ΚΑΠ προβλέπει αντικατάσταση από τη δεύτερη ή ακόμη και την τρίτη ομάδα του αντίστοιχου τοπικού Πρωταθλήματος.

Μετά την παρέλευση της 7ης Αυγούστου, οι δευτεραθλήτριες θα έχουν προθεσμία έως τις 13 Αυγούστου και ακολούθως οι τριταθλήτριες ως τις 17 του μηνός. Σε κάθε περίπτωση, δηλαδή, στις 17 Αυγούστου θα είναι γνωστές οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο νέο Πρωτάθλημα.

Οι σκέψεις για τους νεαρούς

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις τάξεις της ΕΠΟ υπάρχουν σκέψεις για καθιέρωση υποχρεωτικής συμμετοχής νεαρών ποδοσφαιριστών στη 18άδα σε όλους τους αγώνες του νέου Πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, στην ΕΠΟ εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής δύο παικτών κάτω των 21 ετών στη 18άδα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μάλιστα, το μέτρο αυτό δεν αποκλείεται να αποτελέσει μεταβατικό στάδιο υποχρεωτικής συμμετοχής δύο παικτών κάτω των 21 ετών στην ενδεκάδα τα επόμενα χρόνια.

πηγή: iganews.gr