Οριστικά εκτός Αγώνων και η άρση βαρών της Ρωσίας

Μετά το στίβο και στην άρση βαρών δεν θα συμμετάσχει Ρώσος αθλητής, καθώς το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Ρώσικης Ομοσπονδίας να επιτρέψει στους αθλητές της να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακού Αγώνες του Ρίο.

Πριν λίγες μέρες η ΔΟΕ έριξε το μπαλάκι στις Διεθνείς Ομοσπονδίες του εκάστοτε αθλήματος ώστε να αποφασίσουν για την τύχη των Ρώσων Αθλητών. Έτσι η Διεθνής Ομοσπονδία Άρσης Βαρών αποφάσισε να ελέγξει τις περιπτώσεις και των οκτώ αθλητών από τη Ρωσία που είχαν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ανακάλυψε πως οι τέσσερις εξ αυτών βρίσκονταν στη λίστα με τα ονόματα που είχε αποκαλύψει ο ΜακΛάρεν με το σκάνδαλο ντόπινγκ υπό κρατική επιχορήγηση, ενώ άλλοι δύο είχαν βρεθεί σε προηγούμενα χρόνια θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ.

Στη συνέχεια, η WADA εισηγήθηκε τον αποκλεισμό όλων των Ρώσων αθλητών της Άρσης Βαρών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η Διεθνής Ομοσπονδία Άρσης Βαρών πήρε την απόφαση να αφήσει εκτός διοργάνωσης το σύνολο της ρώσικης ομάδας. Οι Ρώσοι κατέθεσαν έφεση στο CAS, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε, αφήνοντας το άθλημα χωρίς Ρωσική εκπροσώπηση.

Παρεμπιπτόντως, το CAS απέρριψε και τις εφέσεις που είχαν καταθέσει μεμονωμένα 17 Ρώσοι κωπηλάτες, ώστε να τους επιτραπεί να λάβουν μέρος στο Ρίο. Πάντως στην κωπηλασία η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί από 6 αθλητές, η συμμετοχή των οποίων έχει εγκριθεί.

Πηγή: contra.gr